۳-۸) فرضیات تحقیق:

فرضیه عبارت است از حدس عالمانه‌ای است دربارۀ ماهیت و چگونگی روابط بین پدیده‌ها، اشیاء و متغیرها، که پژوهشگر را در تشخیص نزدیک‌ترین و محتمل‌ترین راه برای کشف عامل مجهول کمک می‌کند. فرضیه را می‌توان به منزله­ رابطه‌ای منطقی بین دو یا چند متغیر توصیف کرد که به صورت جمله‌ای آزمون‌پذیر بیان می‌شود و درست بودن یا درست نبودنش باید مورد آزمایش قرار گیرد. فرضیه بر اساس معلومات کلی و شناخت‌های قبلی یا تجارب پژوهشگر، به وجود می ­آید. این شناخت‌ها ممکن است ‌بر اساس تجارب یا مطالعات قبلی باشد، از منابع شفاهی به دست آمده باشد و یا در جریان مطالعۀ ادبیات تحقیق حاصل شده باشد. در این تحقیق سه فرضیه اصلی و در پی آن نه فرضیه فرعی به شرح زیر مورد بررسی و آزمون قرار می‌گیرد .به طور کلی فرض بر آن است که ترکیب های متنوعی از مالکیت در شرکت منجر به شیوه های متنوعی از تأمین مالی خواهد شد، در نتیجه فرضیات تحقیق به قرار زیر پیشنهاد می شود:

فرضیه اصلی اول:

بین ترکیب مالکیت و میزان تامین مالی از طریق انتشار سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد.

فرضیه فرعی اول: بین مالکیت نهادی و میزان تامین مالی از طریق انتشار سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد.

فرضیه دوم فرعی: بین مالکیت حقیقی و میزان تامین مالی از طریق انتشار سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد.

فرضیه سوم فرعی: بین میزان تمرکز مالکیت و میزان تامین مالی از طریق انتشار سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد.

فرضیه اصلی دوم:

بین ترکیب مالکیت و میزان تامین مالی از طریق انتشار اوراق مشارکت در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد.

فرضیه فرعی اول: بین مالکیت نهادی و میزان تامین مالی از طریق انتشار اوراق مشارکت در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد.

فرضیه دوم فرعی: بین مالکیت حقیقی و میزان تامین مالی از طریق انتشار اوراق مشارکت در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد.

فرضیه سوم فرعی: بین میزان تمرکز مالکیت و میزان تامین مالی از طریق انتشار اوراق مشارکت در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد.

فرضیه اصلی سوم:

بین ساختار مالکیت و میزان تامین مالی از طریق دریافت تسهیلات بانکی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد.

فرضیه فرعی اول: بین مالکیت نهادی و میزان تامین مالی از طریق دریافت تسهیلات بانکی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد.

فرضیه دوم فرعی: بین مالکیت حقیقی و میزان تامین مالی از طریق دریافت تسهیلات بانکی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد.

فرضیه سوم فرعی: بین میزان تمرکز مالکیت و میزان تامین مالی از طریق دریافت تسهیلات بانکی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد.

۳-۹)مدل­های تحقیق

برای آزمون فرضیه اصلی اول و سه فرضیه فرعی مرتبط به آن از مدل اول تحقیق استفاده می شود. معادله رگرسیونی که برای بررسی ارتباط ترکیب سرمایه و تامین مالی از طریق انتشار سهام مورد استفاده قرار می‌گیرد به صورت زیر می‌باشد(لین و همکاران، ۲۰۱۳):

SIit = β۰ + β۱INSTit + β۲IOWNit + β۳COWNit۴ROAit + β۵SIZEit + β۶LEVit + εit

که در آن:

β۰به عنوان ضریب ثابت، عرض از مبدأ یا مقدار ثابت

βiمیزان اثر هر یک از متغیرها را بر متغیر وابسته نشان می‌دهد، به عبارتی بیانگر شیب معادله است.

i بیانگر شرکت‌های مورد مطالعه و t بیانگر سال می‌باشد.

SI بیانگر میزان سهام عادی منتشر شده تقسیم بر کل دارایی های شرکت که به شرح زیر محاسبه می شود:

SI it =

مبلغ سهام عادی منتشر شده

ارزش دفتری کل دارایی‌ها

IOWN بیانگر میزان مالکیت سهام‌داران حقیقی در شرکت است.

COWN نشادهنده میزان تمرکز مالکیت می‌باشد.

INST بیانگر میزان سهام‌داران نهادی در شرکت است.

ROA متغیر کنترلی مدل در نظر گرفته می شود و بیانگر نسبت بازده حقوق صاحبان سرمایه نسبت به سرمایه شرکت است. که به شرح زیر محاسبه می شود:

ROA it =

سود خالص

ارزش دفتری کل دارایی‌ها

SIZE که به عنوان متغیر کنترلی در مدل در نظر گرفته می شود و از طریق لگاریتم طبیعی ارزش دفتری کل دارایی ها محاسبه می شود.

LEV به عنوان متغیر کنترلی در مدل در نظر گرفته می شود، اهرم مالی شرکت است که از نسبت ارزش دفتری بدهی ها به ارزش دفتری کل دارایی ها به دست می‌آید. محاسبه آن به شرح زیر است:

LEV it =

ارزش دفتری بدهی‌ها

ارزش دفتری کل دارایی‌ها

εitبیانگر خطای تصادفی شرکت i در پایان سال t می‌باشد.

ب) مدل دوم تحقیق:

برای آزمون فرضیه اصلی دوم و سه فرضیه فرعی مرتبط به آن از مدل دوم تحقیق استفاده می شود. معادله رگرسیونی که برای بررسی ارتباط ترکیب سرمایه و تامین مالی از طریق انتشار اوراق مشارکت مورد استفاده قرار می‌گیرد به صورت زیر می‌باشد(لین و همکاران، ۲۰۱۳):

BIit = β۰ + β۱INSTit + β۲IOWNit + β۳COWNit۴ROAit + β۵SIZEit + β۶LEVit + εit

که در آن:

BIبیانگر میزان اوراق مشارکت منتشر شده تقسیم بر کل دارایی های شرکت که به شرح زیر محاسبه می شود:

BI it =

مبلغ اوراق مشارکت منتشر شده

ارزش دفتری کل دارایی‌ها

و سایر متغیرها همانند مدل اول تعریف و محاسبه خواهند شد.

ج) مدل سوم تحقیق:

برای آزمون فرضیه اصلی سوم و سه فرضیه فرعی مرتبط به آن از مدل دوم تحقیق استفاده می شود. معادله رگرسیونی که برای بررسی ارتباط ترکیب سرمایه و تامین مالی از طریق انتشار اوراق مشارکت مورد استفاده قرار می‌گیرد به صورت زیر می‌باشد(لین و همکاران، ۲۰۱۳):

LIit = β۰ + β۱INSTit + β۲IOWNit + β۳COWNit۴ROAit + β۵SIZEit + β۶LEVit + εit

که در آن:

LI بیانگر میزان تسهیلات مالی دریافتی از بانک‌ها و سایر مؤسسات مالی و اعتباری تقسیم بر کل دارایی های شرکت که به شرح زیر محاسبه می شود:

BI it =

مبلغ تسهیلات مالی دریافتی

ارزش دفتری کل دارایی‌ها

و سایر متغیرها نیز همانند مدل اول تعریف و محاسبه خواهند شد.

۳-۱۰) روش‌ها و ابزار تحلیل داده ها

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...