دانلود پایان نامه های آماده – ۵-۶- پیشنهادات برای تحقیقات آتی – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
مدل برآوردی به شرح زیر میباشد:
(نسبت حاشیه سودناخالص) ۵۰/۶۳+(نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام )۵۰/۸۳ +(سودتقسیمی)۱۰/۰-۵۱/۸۳۷۲ =قیمت سهام
(اندازه شرکت ) ۱۵/۶۳۳- (نسبت ارزشیابی سود)۲۲/۱۲۷+
۴-۵- خلاصه فصل
در این فصل به تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده پرداخته شد و فرضیه های تحقیق مورد آزمون قرار گرفتند. در ابتدا، آمار توصیفی برای متغیرهای تحقیق طی سال های ۸۱ تا ۹۰ به صورت جداگانه آورده شد. سپس به ارزیابی روابط بین متغیرها با بهره گرفتن از مدل رگرسیون پنل دیتا پرداخته شد.
فصل پنجم
نتیجه گیری و پیشنهادات
۵-۱- مقدمه
در این فصل ابتدا خلاصه ای از تحقیق بیان می شود، سپس یافته های تحقیق مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند و دلایل احتمالی آن ها مطرح میگردد. همچنین در ادامه به محدودیت های تحقیق اشاره می شود، و در نهایت پیشنهادات و توصیه هایی برای تحقیقات آتی ارائه میگردد.
۵-۲- خلاصه تحقیق
سود سهام نقدی هر سهم به واسطه عینی و ملموس بودن، برای دارنده سهام به عنوان یکی از منابع ایجاد نقدینگی افراد، از اهمیت ویژه ای برخوردار میباشد. این مسئله نزد مدیران شرکتها نیز دارای اهمیت بوده، تقسیم سود یکی از بحث انگیزترین مباحث مالی است. تقسیم سود از دو جنبه بسیار مهم قابل بحث است. از یک طرف عامل اثرگذار بر سرمایه گذاریهای پیش روی شرکتها است. تقسیم سود موجب کاهش منابع داخلی و افزایش نیاز به منابع مالی خارجی می شود. از طرف دیگر، بسیاری از سهامداران شرکت خواهان تقسیم سود نقدی هستند، از اینرو مدیران با هدف حداکثر کردن ثروت همواره باید بین علایق مختلف آنان و فرصتهای سودآور سرمایه گذاری تعادل برقرار کنند . مدیران باید در مورد این مسأله که چقدر از عایدات شرکت را به عنوان سود تقسیمی بین سهامداران توزیع و چه مقدار از آن را در شرکت اندوخته نمایند، تصمیم گیری کنند. بنابرین، تصمیمات تقسیم سود که از سوی مدیران شرکتها اتخاذ می شود، بسیار حساس و دارای اهمیت است (اعتمادی و چالاکی ۱۳۸۴،۳۲). سیاست تقسیم سود میتواند نشان دهنده ی واقعی بودن یا نبودن سود گزارش شده و ارائه منصفانه عملکرد عملیات واحد تجاری باشد .همچنین سود تقسیمی یک شیوه مؤثر نظارت مدیریتی است . مدیریت شرکت باید متغیرهای متفاوتی را قبل از تصمیم گیری درباره چگونگی پرداخت سود تقسیمی در نظر بگیرد در صورتی که عوامل اثر گذار بر سود تقسیمی و میزان تاثیر آن ها مشخص شود مدیران به نگرشی درباره موقعیت شرکت خود از لحاظ تقسیم سود دست مییابند ومی توانند بهتر تصمیم بگیرند. یکی از معیارهای اساسی برای تصمیم گیری در بورس بازده سهام میباشد بازده سهام خود به تنهایی دارای محتوی اطلاعاتی است و بیشتر سرمایه گذاران بالقوه و بالفعل درتجزیه وتحلیل مالی و پیشبینی از آن استفاده میکنند.
افزایش ثروت سهامداران به عنوان مهمترین هدف مدیریت مالی مطرح میباشد. از این رو مدیران از پرداخت سود نقدی به سهامداران به عنوان وسیله ای جهت نیل به این هدف استفاده میکنند، از طرفی سود حاصل از فعالیت های شرکت میتواند به عنوان بهترین منبع تامین مالی استفاده شود. از عمده ترین مزایای استفاده از سود به عنوان منبع تامین مالی می توان به از بین رفتن نیاز به منابع خارج از سازمان، عدم نیاز به هزینه های معاملاتی، از بین رفتن امکان تغییر در کنترل شرکت به دلیل ورود سهامداران جدید را ایجاد عایدات اضافی ارزش سرمایه ای برای سهامداران اشاره کرد. بخصوص شرکت های نوپا که اعتبار وام گیری چندانی ندارند، به سودهای خود به عنوان منبع تامین مالی می نگرند. و در پی انباشته کردن سود و به کارگیری آن در پروژه های سودآور، سهامداران انتظار دارند به رشد شرکت و افزایش غیر مستقیم قیمت سهام دست پیدا کنند.
تحقیق حاضر به دنبال این موضوع است که آیا بین سود تقسیمی هر سهم (به عنوان متغیر مستقل) و بازده مورد انتظار و همچنین قیمت سهام (به عنوان متغیرهای وابسته) رابطه ای معنادار وجود دارد یا خیر. همچنین قلمرو زمانی و مکانی تحقیق، سالهای ۱۳۸۱ الی ۱۳۹۰ شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در صنایع مواد دارویی و غذایی بجز قند است که از جامعه مورد نظر تعداد ۴۷ شرکت به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب گردیدهاند. برای آزمون فرضیهها نیز، از مدل رگرسیون پنل دیتا استفاده شده است.
۵-۳- نتایج تحقیق
نتایج این تحقیق را میتوان به شرح زیر بیان کرد:
- با توجه به نتایج آزمون آماری و مقدار معناداری مرتبط با آن، رابطه معنادار بین سود تقسیمی و بازده مورد انتظار سهامدار در شرکت های مورد مطالعه وجود ندارد. خوش طینت و همکاران (۱۳۸۲)در تحقیقات خود به نتایج مشابهی دست یافتند .این رابطه در تحقیقات یانگ و همکاران(۲۰۱۳) مورد تأیید قرار نگرفته است.
۲٫درتحقیق حاضر نتایج حاصل ازآزمون فرضیه دوم تحقیق بیانگر این موضوع است که درصنعت مواد دارویی وغذایی به جز قند رابطه معناداری بین سودتقسیمی وقیمت سهام وجود ندارد. شجاع و همکاران (۱۳۹۱) و خادم موخر(۱۳۸۰) در تحقیقات خود به نتایج مشابهی دست یافتند.
خریداران سهام در دوره های مذکورسرمایه گذاری در سهام را یک سرمایه گذاری بلندمدت تلقی نموده اند بنابرین توجهی به سود های مقطعی توزیع شده توسط شرکت ها ننموده اند به همین دلیل قیمت سهام به تقسیم سود شرکتهای صنعت مواد دارویی وغذایی به جز قند حساس نبوده است بنابرین سرمایه گذاران منافع بلندمدت را به کوتاه مدت ترجیح میدهند.
۵-۴- محدودیت های تحقیق
-
- به کارگیری الگوی قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای باعث می شود که تنها به عامل ریسک سیستماتیک توجه شود وعوامل ایجاد کننده ریسک غیر سیستماتیک مورد توجه قرارنگیرد لذا با توجه به عوامل ایجاد کننده ریسک غیر سیستماتیک ممکن است نتایج تحقیق متفاوت باشد.
- با توجه به محدودیت ها ی موجود در دسترسی به اطلاعات شرکت ها، تهیه یک نسخه نرم افزار جامع از اطلاعات شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران به واحد علوم و تحقیقات کرمان به منظور بهره برداری دانشجویان و دیگران محققان پیشنهاد میگردد.
۵-۵- پیشنهادات کاربردی تحقیق
-
- در این تحقیق از الگوی قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای استفاده گردید وچناچه ازمدل های دیگر استفاده می شدممکن بود در نتایج تاثیرمی گذاشت ..
-
- پیشنهاد میگردد سرمایه گذاران رابطه بلند مدت نتایج حاصل از سرمایه گذاری در شرکت ها را با بازده سهام در نظر گیرند.
- در این تحقیق ضریب بتا به صورت سالانه محاسبه شده وبه تبع آن بازده مورد انتظار به صورت سالانه محاسبه گردیده برای بررسی های دقیق تر می توان از بتاهای ماهانه و بازده مورد انتظار ماهانه استفاده کرد.
۵-۶- پیشنهادات برای تحقیقات آتی
-
- در این تحقیق نرخ بهره بدون ریسک نرخ سوداوراق مشارکت در نظرگرفته شدواگر بجای آن نرخ سود سود سپرده سرمایه گذاری در نظرگرفته می شد ممکن بود در نتایج به دست آمده اثر می گذاشت
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-09-25] [ 01:44:00 ق.ظ ]
|