Da Silva , Divino (2013) مطالعه ای با عنوان “نقش قوانین بانکی در یک اقتصاد تحت ریسک اعتباری و شوک نقدینگی” در برزیل انجام دادند. نتایج این مطالعه نشان داد که ریسک اعتباری دوره ای است و ریسک پیش فرض به ویژگی های ساختاری بستگی دارد. بر این اساس سیاست گذاران بانکی می‌توانند با تنظیم سیاستهایی برای ارتقاء ثبات مالی ‌و کارایی، نوسانات خروجی را کاهش دهند.

Marijana Ćuraka (2012) در مقاله “شاخص های سودآوری بخش بانکداری مقدونیه در محیط در حال تحول” مشخصه‌ های خاص بانک و خاص صنعت و اقتصاد کلان سودآوری بانک را مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دهند. تجزیه و تحلیل پانل پویا برای نمونه ای از ۱۶ بانک در نظام بانکداری مقدونیه در دوره بین ۲۰۰۵ و ۲۰۱۰ به کار برده شد. برطبق نتایج به دست آمده، در بین فاکتورهای داخلی سودآوری بانک، مهم ترین فاکتور، مدیریت هزینه عملیاتی است. بعلاوه، سودآوری تحت تاثیر ریسک توانایی پرداخت بدهی و ریسک نقدینگی قرار می‌گیرد. به لحاظ متغیرهای خارجی، رشد اقتصادی، اصلاح نظام بانکی و تمرکز بانکداری نشان دهنده ی تاثیر معنی داری بر سودآوری بانک در جمهوری مقدونیه می‌باشد.

Ngurahet al(2012) در مطالعه ای با عنوان ” ارزیابی ریسک اعتباری: کاربرد داده کاوی در یک بانک روستایی” برای ارائه یک درخت تصمیم گیری برای ارزیابی ریسک اعتباری بانکی از تکنیک داده کاوی استفاده کردند. مدل ارائه شده معیاری جدید در تحلیل کاربرد وام فراهم نمود. نتایج ارزیابی نشان داد که اگر این مدل به کار گرفته شود، بانک می‌تواند وام های ناکارا را تا کمتر از ۵ درصد کاهش دهد و بانک نیز می‌تواند به عنوان یکی از بانک های کارا دسته بندی شود.

Catapanet al (2012) در تحقیق تحت عنوان “رابطه بین شاخص های سودآوری و Q توبین در بخش الکترونیک کشور برزیل” ‌به این نتیجه رسیدند که بین شاخص های سودآوری ROA، ROE، و با نسبت Q توبین رابطه معناداری وجود دارد.

Sumraet al(2011) طی تحقیقی با عنوان “تأثیر بانکداری آنلاین با سودآوری” در صدد کشف رابطه بانکداری اینترنتی از طریق وب با سودآوری در بانک های تجاری پاکستان هستند. نتایج تحقیق حاکی از تأثیر مثبت بانکداری اینترنتی با سودآوری است و اندازه بانک به عنوان متغیر کنترلی نیز بر رابطه بین بانکداری اینترنتی و سودآوری تأثیر دارد و بانک های با اندازه متوسط تأثیر بیشتری می‌پذیرند.

Khrawish,AL – sadi(2011) نیز در تحقیقی به دنبال بررسی رابط بانکداری اینترنتی و سودآوری هستند که در این راستا بانک های نمونه را به سه دسته بانک هایی که خدمات بانکداری اینترنتی ارائه نمی دهند و بانک هایی که به تازگی ارائه خدمات کرده‌اند و بانک هایی که مدت هاست خدمات بانکداری اینترنتی ارائه می‌دهند، تقسیم نموده اند و از شاخص ROA و ROE جهت بررسی و مقایسه سودآوری سه دسته بانک فوق استفاده نموده اند. نتایج حاکی از عدم رابطه معنی دار بانکداری اینترنتی در دو دسته اول و دوم با سودآوری و وجود رابطه معنی دار و قوی بانکداری اینترنتی با سودآوری در دسته سوم می‌باشد.

Funet al(2010) در پژوهشی تحت عنوان “مدیریت سود با بهره گرفتن از تغییر طبقه بندی هزینه های عملیاتی به هزینه های غیر عملیاتی و خاص” ‌به این نتیجه رسیدند که مدیران در میان دوره مالی چهارم و در میان دوره های مالی که توانایی آن ها برای دستکاری اقلام تعهدی محدودتر است، انگیزه بیشتری برای تغییر طبقه بندی هزینه های عملیاتی به هزینه های غیرعملیاتی دارند.

Athanasoglou et al (2008) یک چارچوب تجربی برای بررسی ویژگی های خاص بانک، ویژگی های خاص صنعت و متغیرهای کلان اقتصادی به سودآوری بانک های یونان را بررسی نموده است. نوآوری این مقاله بررسی اثر سیکل های تجاری بر سودآوری بانک می‌باشد. نتایج حاصل از بررسی مقاله حاکی از آن است که سرمایه بانک یکی از عوامل مهم برای سودآوری بانک است و هر چه دارایی در معرض ریسک افزایش یابد، سود کمتر خواهد بود. همچنین اثر سیکل های تجاری نامتقارن است و زمانی با سودآوری بانک رابطه مثبت دارد که سطح تولید بالاتر از میزان آن در بلند مدت باشد.

Mc vay (2006) به بررسی مدیریت سود با بهره گرفتن از تغییر طبقه بندی هزینه های عملیاتی به اقلام خاص کاهنده درآمد پرداخت. ولی در پژوهش خود ‌به این نتیجه رسید که مدیران به دلیل تمایلات مدیریتی انگیزه ای به گزارش کاهش سود ندارند و آن ها به طور فرصت طلبانه ای با تغییر طبقه بندی هزینه های عملیاتی به اقلام خاص کاهنده درآمد، سود عملیاتی را در جهت دلخواه خود مدیریت می‌کنند.

Siam , A.Z (2006) بر این نکته تأکید می‌کند که خدمات بانکداری الکترونیکی در کوتاه مدت بر سودآوری بانک ها اثر منفی دارد که این اثر منفی ناشی از سرمایه گذاری های بانک ها در زمینه زیر ساخت ها و آموزش کارکنان بوده، اما در بلند مدت این خدمات اثر مثبت بر سودآوری بانک دارد.

Chen , Strange (2005) در تحقیق خود ‌به این نتیجه رسیدند که افزایش نرخ بدهی به دارایی شرکت های چینی بر سودآوری آن ها تأثیر دارد. آن ها در مطالعه خود بیان کردند که مدیران شرکت­ها به دلیل مزایای تامین مالی از طریق بدهی، تمایل دارند از این طریق نیازهای مالی شرکت را تامین نمایند. اما، تامین مالی از طریق بدهی هزینه­ بهره را در پی دارد و این موضوع باعث خواهد شد شرکت ها بخشی از درآمدهای خود را در سال­های آینده صرف پرداخت هزینه­ های تامین مالی نماید. در نتیجه­، سودآوری آینده­ی آن ها کاهش خواهد یافت.

Arcelus Nitr, Srinivasan (2005) به بررسی رابطه بین بازده حسابداری شرکت ها و سرمایه گذاری (ROI) و بازده اقتصادی اندازه گیری شده به وسیله Q توبین پرداختند. نتایجی که در این تحقیق به دست آمد متضاد بود که در سال ۱۹۹۵ به وسیله شاپیرو و لاندسمن انجام گرفته بود. در آن تحقیق، شاپیرو و لاندسمن مدعی شدند که ROI نقش توصیف کنندگی برای Q توبین دارد و بین این دو رابطه کاملاً خطی وجود دارد اما آرگلوس و همکاران مدعی شدند که بین Q توبین وROI رابطه غیرخطی وجود دارد.

Abor Joshua (2005 ) درتحقیق خود تحت عنوان ” تاثیر ساختار سرمایه بر سودآوری شرکت ها ” به بررسی ارتباط میان معیارهای ساختار سرمایه با سودآوری، نمونه ای از شرکت های کشور غنا بین سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۲ پرداخت. نتایج این تحقیق نشان داد که بین نسبت بدهی کوتاه مدت به دارایی و سودآوری شرکت ها و همچنین بین نسبت کل بدهی به دارایی و سودآوری، رابطه مثبت وجود دارد. اما بین نسبت بدهی بلند مدت به دارایی و سودآوری شرکت ها، رابطه منفی وجود دارد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...