فایل های دانشگاهی| ۱-۹-تعریف اصطلاحات و واژه های فنی – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
روش جمع آوری دادههای تحقیق به منظور آزمون فرضیات، آمارگیری نمونهای است و ابزار مورد استفاده برای گردآوری دادهآموزشها، پرسشنامه، کتابخانه، اسناد و مدارک و مصاحبه با برخی کارشناسان و صاحبنظران بوده است که هرکدام از این ابزار برای قسمتی از کار و جمع آوری دادههای خاصی به کار رفتهاند.
۱-۹-تعریف اصطلاحات و واژه های فنی
برای درک بهتر مباحث، متغیرهای به کار رفته در این تحقیق به صورت زیر تعریف میشوند:
-
- رضایت مراجعه کنندگان به گمرک: یعنی احساس مثبت مراجعه کنندگان به گمرک از خدماتی که در زمینه صادرات و واردات کالا دریافت میکنند.
-
- رویه: فرایند انجام کار در گمرک.
-
- مراوده: برخورد و تعاملات رفتاری بین ارباب رجوع و کارکنان.
- نتیجه: آنچه ارباب رجوع به خاطر آن به سازمان مراجعه مینماید.
فصل دوم
مبانی نظری
و
ادبیات موضوعی تحقیق
بخش اول: خدمات
۲-۱-۱- بازاریابی خدمات
در سالهای کنونی رشد فرایند خدمات به صورت یکی از روندهای اصلی در دنیا درآمده است.
در ایالات متحده آمریکا به سبب افزایش ثروت، احساس به داشتن زمان بیشتر برای تفریح و پیچیدهتر شدن محصولات که نیاز به ارائه خدمات خاص دارند، نظام اقتصادی مبتنی بر ارائه خدمات رشد زیادی نموده است.
سازمانهای خدماتی بیش از ۷۴% تولید ناخالص داخلی را به وجود میآورند. اگرچه در ۱۹۷۰ مشاغلی که خدماتی را ارائه میکردند در آمریکا به بیش از ۵۵% نمیرسید، در سال ۱۹۹۳ این سازمانآموزشها بیش از ۷۹% نیروی شاغل را در اختیار داشتند.
درنظام اقتصاد جهانی، سازمانهای خدماتی دارای رشد بیشتری هستند و بیش از یک چهارم ارزش تجارت بینالمللی را تشکیل میدهند. در واقع انواع گوناگونی از منابع خدماتی وجود دارند (بانکداری، بیمه، ارتباطات، حمل ونقل، مسافرتی و سرگرمی) که در کشورهای پیشرفته در سراسر دنیا بیش از ۶۹% نظام اقتصادی را تشکیل میدهند.(ابطحی و کاظمی،۱۳۷۵)
امروزه سازمانآموزشها اهمیت ارائه خدمات به مشتریان را درک کرده و میدانند که ارائه خدمات به مشتریان بیش از پاسخ دادن به شکایتهای میباشد.
صنایع خدماتی بسیار گوناگون هستند که دولتآموزشها از طریق دایر کردن سازمانهای کاریابی، بیمارستانآموزشها، سازمانهای وام دهنده، سازمانهای نظامی، انتظامی، گمرک و… خدمات عمدهای را ارائه میدهند. سازمانهای خصوصی مانند بیمه، شرکتهای مشاورهای، حقوقی و.. نیز نوعی ارائه دهنده خدماتی میباشند.
۲-۱-۲- ماهیت و ویژگی خدمات
خدمات به مشتریان شامل کلیه اموری است که سازمانآموزشها به منظور جلب رضایت مشتریان و کمک به آن ها برای دریافت بیشترین ارزش از محصولات یا خدماتی که خریداری کردهاند انجام میشود.
(روستا و همکاران،۱۳۷۶)
در مورد خدمات باید چهار ویژگی خاص را مورد توجه قرار داد. (پارسائیان،۱۳۷۹)
۲-۱-۲-۱ – ناملموس بودن[۲]
مقصود از ناملموس بودن این است که هنگام خرید نمیتوان خدمات را با چشم دید، مزهی آنآموزشها را چشید، آن ها را احساس نمود، شنید یا از بوی آن آگاه شد. برای مثال، هنگامی که کسی تحت عمل جراحی پلاستیک قرار میگیرد، پیش از خرید این خدمات نمیتواند نتیجه را ببیند و مسافر هواپیما چیزی جز یک بلیط و تعهدی برای سالم رسیدن به مقصد نخواهد داشت.
۲-۱-۲-۲- تفکیکناپذیری[۳]
مقصود از تفکیکناپذیری این است که نمیتوان خدمات را از کسی که آنآموزشها را ارائه میکند جدا کرد، چه رسد به اینکه ارائه کنندهی خدمت، انسان یا دستگاه (ماشین) باشد. اگر کارمندی خدمتی را ارائه کند در آن صورت وی بخشی از این خدمت به حساب میآید.
۲-۱-۲-۳- ناهمگونی[۴]
مقصود از ناهمگونی خدمت این است که کیفیت خدمت به عوامل زیر بستگی دارد: ارائه خدمت، زمان، مکان و شیوهای که این خدمت ارائه میشود.
۲-۱-۲-۴- فناپذیری
فناپذیری خدمات به این معنی است که نمیتوان خدمات را در انبار گذاشت و پس از مدتی آنآموزشها را فروخت یا به مصرف رسانید.
جدول (۲-۱) ویژگی منحصر به فرد خدمات، مشکلات بازاریابی آن و استراتژیهای پیشنهادی (Robert et al.1987)
ویژگی منحصر به فرد خدمات
مشکلات بازاریابی خدمات
استراتژی بازاریابی پیشنهادی
ناملموس بودن
۱- نمیتوان آنرا ذخیره کرد
۲- دارای حق انحصاری نیست
۳- نمیتوان آنرا فوراً نمایش داد
۴- قیمتگذاری برای آن مشکل است
۱- تأکید بر نشانههای ملموس
۲- استفاده بیشتر از منابع شخصی بجای غیرشخصی
۳- تشویق و ترغیب ارتباطات کلاسی
۴- ایجاد تصویرسازمانی قوی
۵- انتقال از حسابداری قیمت برای کمک به قیمتگذاری
تفکیکناپذیری
۱- مصرف کننده در تولیدات درگیر است
۲- سایر مصرفکنندگان نیز در تولید خدمات درگیرند
۳- تولید انبوه متمرکز خدمات، مشکل است
۱- تأکید بر انتخاب و آموزش روابط عمومی
۲- مدیریت مصرفکنندگان
۳- انتقال از موقعیتهای چندگانه
ناهمگونی
۱- دستیابی به کنترل و کیفیت و استاندارد مشکل است
۱- خدمات صنعتی (استاندارد کردن خدمات ویژه عمومی)
۲- خدمات سفارشی
فناپذیری
۱- خدمات را نمیتوان انبار کرد
۱- انتقال از استراتژیهایی برای چیرگی بر نوسانات تقاضا
۲- انجام تعدیلات همزمان در تقاضا و ظرفیت جهت دستیابی به هماهنگی بیشتر بین دو عامل
۲-۱-۳- آمیخته بازاریابی خدمات
آمیخته بازاریابی خدمات شامل چهار عامل میباشد که عبارتند از: محصول (خدمت)، قیمت، ترفیع محصول و توزیع. (روستا و همکاران،۱۳۷۶)
۲-۱-۳-۱- محصول(خدمات): پیش از تمام استراتژیآموزشها، آموزشآموزشها و ترفیعآموزشها، شرکت باید محصولات و خدماتی ارائه دهد که نیازها و انتظارت مشتریان را برآورده کند که در این میان دو عامل باید در زمینه محصول مورد توجه قرار گیرد: اول حق انحصاری. تفاوت عمده محصول و ضرورت در این است که ضرورت دارای حق انحصاری یا حق اختراع نیست. دوم نام و نشان. یکی از زمینههای مهم در بازاریابی محصولات، استراتژیکی نام و نشان است با توجه به اینکه خدمات ناملموس اند، علامت یک مؤسسه خدماتی در تصمیمگیریهای مصرف کنندگان بسیار مؤثر است.
۲-۱-۳-۲- قیمت: ارائه خدمات به مشتریان بر قیمتگذاری سود تأثیراتی دارد، که این قیمتآموزشها در فعالیتهای خدماتی دو نقش عمده دارند که عبارتند از:
الف) تأثیرگذاری بر درک و تصمیمگیری مصرفکنندگان
ب) تأثیرگذاری بر مدیریت عملیات.
۲-۱-۳-۳- ترفیع محصول: ارائه خدمات، وسیله مؤثری در ارتقای ارزش یک محصول است. همچنین میزان ارزش ارائه خدمات به مشتریان برای محصول ابتدایی عامل اصلی است که شرکت از طریق آن میتواند جایگاه مورد نظر را در بازار به دست آورد. هر قدر یک محصول غیرنهایی متمایز باشد ارائه خدمات به مشتریان مهمتر خواهد بود.
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-09-25] [ 01:48:00 ق.ظ ]
|