انجام عملیات­حسابرسی صاحبکار توسط یک مؤسسه‌­حسابرسی طی سنوات متمادی،به دلیل آشنایی تیم حسابرسی با عملیات حسابرسی صاحبکار، شناخت بیشتری اعضای تیم حسابرسی نسبت به کار صاحبکار ، تسریع در انجام عملیات حسابرسی، کاهش هزینه های حسابرسی­وافزایش کیفیت­حسابرسی می­گردد.

با توجه به مطالب بالا فرضیه سوم به صورت زیر تدوین می شود:

۳)بین مدت تصدی حسابرس و محافظه کاری حسابداری در شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معنی داری وجود دارد.

۳-۹) تعریف روش‌های مورد نظر برای تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه‌ها

در این تحقیق برای آزمون فرضیه‌ها از مدل زیر استفاده شده است:

AC = α+B1SP+B2AQ+B3AR+e

متغیر وابسته تحقیق

AC: حسابداری محافظه کارانه

واتز(۲۰۰۳( اعتقاد دارد که تحت حسابداری محافظه کارانه، افزایش دارایی­ هایی که فاقد قابلیت رسیدگی بالایی باشند ثبت نمی­ شود؛ در حالی که کاهش­هایی با همان میزان قابلیت رسیدگی ، ثبت می­شوند.در نتیجه خالص دارایی­ ها کم­تر از واقع و زیر ارزش بازار گزارش می­ شود. کردستانی وبیگی (۱۳۸۷) برای محاسبه محافظه کاری از نسبت کل ارزش بازار سهام به کل ارزش دفتری سهام استفاده کردند. از آنجایی که محافظه کاری معمولا به کم تر از واقع نشان دادن ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام یا همان خالص دفتری داراییها نسبت به ارزش بازار منجر می شود، شرکت های استفاده کننده از حسابداری محافظه کارانه تر دارای نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری بیشتری هستند.با توجه با مطالب بالا حسابدرای محافظه کارانه از نسبت زیر به دست می‌آید:

متغیر مستقل:

کیفیت واقعی حسابرسی چند بعدی است و امکان اندازه گیری مستقیم آن وجود ندارد. در این تحقیق کیفیت حسابرسی،به تخصص در صنعت مشتری، رتبه حسابرسان ‌و دوره تصدی مؤسسه‌ حسابرسی وابسته است. بدین ترتیب ، کیفیت حسابرسی از میان این ویژگی­ها به صورت غیر مستقیم اندازه گیری می­ شود.

SP: تخصص در صنعت مشتری

در این مطالعه سهم حسابرس از بازار به عنوان شاخصی برای تخصص صنعت حسابرس بهره گرفته می­ شود ، هرچه بازار حسابرس بیشتر باشد تخصص صنعت و تجربه حسابرس نسبت به سایر رقبا بالاتر ‌می‌باشد . داشتن سهم بالای بازار همچنین اشاره دارد ‌به این که حسابرس به طور موفقیت آمیزی خود را از از سایر رقبا از لحاظ کیفیت حسابرسی متمایز می‌کند. در این مطالعه اگرموسسه حسابرسی بیش از ۵۰% شرکت های فعال در یک صنعت را حسابرسی کرده باشد عدد ۱ و در غیر این صورت عدد ۰ به آن تعلق می‌گیرد.

AQ :رتبه حسابرسان

در این تحقیق مؤسسات حسابرسی را به ۲گروه سازمان حسابرسی (مؤسسه‌ حسابرسی بزرگ با کیفیت بالای حسابرسی) و مؤسسات حسابرسی عضو جامعه ‌حسابداران رسمی (مؤسسات حسابرسی کوچک با کیفیت کم حسابرسی) تقسیم می شود. ‌بنابرین‏ شرکت های حسابرسی شده به وسیله سازمان حسابرسی به عنوان شرکت هایی در نظر گرفته می‌شوند که اقلام صورت های مالی آن ها از اعتبار بالایی برخوردار بوده و در نهایت کیفیت حسابرسی بالاتری خواهند داشت. و در مقابل، شرکت های حسابرسی شده به وسیله سایر مؤسسات حسابرسی (مؤسسات حسابرسی عضو جامعه ‌حسابداران رسمی) در نظر گرفته می شود که اندازه آن ها نسبت به سازمان کوچکتر است. این مؤسسات حسابرسی در مقابل سازمان حسابرسی از میزان اعتبار دهی کمتری برخوردار بوده و در نهایت کیفیت حسابرسی پایین تری از لحاظ حفظ استقلال، آموزش کارکنان و غیره خواهند داشت. در نتیجه شرکت هایی که حسابرسی آنان، توسط سازمان حسابرسی انجام می شود عدد ۱ و در غیر این صورت عدد ۰ به آن ها تعلق می‌گیرد.

AR :دوره تصدی حسابرس

دوره تصدی حسابرس یکی از معیارهای اندازه ­گیری کیفیت حسابرسی است که به تعداد سال های متوالی که مؤسسات حسابرسی یک صاحبکار را مورد رسیدگی و حسابرسی قرار می‌دهد، اطلاق می شود انجام عملیات­حسابرسی صاحبکار توسط یک مؤسسه‌­حسابرسی طی سنوات متمادی،به دلیل آشنایی تیم حسابرسی با عملیات حسابرسی صاحبکار، می‌تواند موثرتر صورت گیرد چنانچه مؤسسه حسابرسی تجربه انجام حسابرسی مؤسسه صاحبکار برای چندین سال را داشته باشد، علاوه بر اینکه اعضای تیم حسابرسی شناخت بیشتری نسبت به کار صاحبکار خواهد داشت، موجب تسریع در انجام عملیات حسابرسی، کاهش هزینه های حسابرسی­وافزایش کیفیت­حسابرسی می­گردد. هرچند اگر دوره تصدی حسابرس بیشتر باشد،حسابرس نسبت به فعالیت‌های مشتری اطلاعات بیشتری کسب می کندامااز طرف دیگرارتباط طولانی مدت موجب نزدیکی بیشتر به مشتری می شود وامکان دارد کیفیت حسابرسی راپایین آورد.در این مطالعه دوره ی تصدی حسابرس، برابر با تعداد سال‌های رسیدگی توسط مؤسسه‌ حسابرسی می‌باشد.

=AR تعداد سال‌های رسیدگی توسط مؤسسه‌ حسابرسی

۳-۱۰) آزمون آماری مورد نیاز برای تخمین مدل ها

به طور خلاصه می‌توانیم آزمون های آماری که در تحقیق استفاده خواهد شد را طی یک جدول به شرح زیر نشان دهیم که پاره ای از آن ها در مراحل بعدی ملاک عمل خواهند بود.

جدول۳-۱ آزمون اماری تخمین مدل‌ها

توضیحات

نوع آزمون مورد استفاده

نوع آماره مورد استفاده

بررسی متغیر ها

آزمون نرمال بودن متغیر وابسته

آزمون کلموگروف-اسمیرنوف(KS)

آزمون هم خطی بین متغیر های مستقل

شاخص عامل تورم واریانس

انتخاب مدل مناسب

انتخاب بین مدل های عرض از مبدأ مشترک وعرض از مبدأ متفاوت

آزمونFلیمر

آزمون انتخاب بین مدل های اثرات ثابت واثرات تصادفی

آزمون هاسمن(H)

آزمون فرضیه

آزمون معنی دار بودن کل معادله رگرسیون

آمارهF

آزمون خود همبستگی

دوربین -واتسون(DW)

آزمون کولموگروف اسمیرنوف:

برای ارزیابی همقوراگی متغیر­های رتبه ای در دو نمونه (مستقل ویا غیر مستقل)و یا همقوراگی توزیع یک نمونه با توزیع یک نمونه با توزیعی که برای جامعه فرض شده است،به کار می­رود.

این آزمون در مواردی به کار می رود که متغیر ها رتبه ای باشند وتوزیع وتوزیع متغیر رتبه ای را در جامعه بتوان مشخص نمود.این آزمون از طریق مقایسه فراوانی­های نسبی مشاهده شده در نمونه با توزیع فراوانی های نسبی جامعه انجام ‌می‌گیرد.

شاخص عامل تورم واریانس

در مدل­های رگرسیون خطی یکی از روش­های تخمین پارامترهای مدل،روش­حداقل مربعات می‌باشد.یکی از مسائل ومشکلاتی که می ­تواند این روش را به چالش بکشد،وجود پدیده­ای به نام هم خطی می‌باشد.یکی از شیوه های تشخیص وجود هم خطی که کاربرد زیادی دارد،استفاده از عامل تورم واریانس می‌باشد.این عامل نشان می‌دهد که واریانس ضرایب تخمینی تا چه حد نسبت به حالتی که متغیر های تخمینی،هم بستگی خطی ندارد،متورم شده است.

آزمون F لیمر

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...