مبحث دوم: حمایت از اماکن و اشیاء خصوصی ۶۵
گفتار نخست: جایگاه حرمت اماکن و اشیاء خصوصی ۶۵
بند نخست: حرمت اماکن و اشیاء خصوصی در اسلام ۶۵
بنددوم: حرمت اماکن و اشیاء خصوصی در حقوق عرفی ۶۶
گفتار دوم: ضوابط بازرسی و تفتیش اماکن و اشیاء خصوصی ۷۲
بند نخست: صدور مجوز قانونی توسط مقام صلاحیتدار ۷۲
الف) مفهوم مقام صلاحیتدار ۷۲
ب) شرایط قانونی بودن مجوز ۷۳
۱- معین بودن مکان و شیء موضوع بازرسی ۷۳
۲- معین بودن زمان بازرسی و مدت انقضاء آن ۷۶
۳- معین بودن مأموران اجرا وتعیین میزان اختیارات آنان ۷۷
بند دوم: تشریفات بازرسی از اماکن و اشیاء خصوصی ۷۸
الف) حضور مالک یا متصرف قانونی در محل بازرسی ۷۸
ب) استفاده از شیوه های متعارف و اجتناب از رفتارهای خلاف قانون و عرف در امر بازرسی ۸۰
ج) تنظیم و امضاء صورتمجلس بازرسی ۸۲
فصل دوم: حمایت از حریم خصوصی غیرفیزیکی ۸۳
مبحث نخست: حریم ارتباطات خصوصی و حمایت از آن ۸۳
گفتار نخست: مفهوم و اقسام ارتباطات خصوصی و انحا مداخله در آن ۸۳
بند نخست: مفهوم و اقسام ارتباطات خصوصی ۸۳
بند دوم: انحاء مداخله در ارتباطات خصوصی ۸۵
الف) باز کردن و تفتیش مرسولات پستی ۸۵
ب) رهگیری و ضبط تلفن ها و سیگنالهای رادیوئی ۸۸
ج) رهگیری داده های رایانه ای و ارتباطات اینترنتی ۹۱
گفتار دوم: ضوابط حمایت از حریم ارتباطات خصوصی ۹۵
بند نخست: منوط شناختن نقض حریم ارتباطات خصوصی به صدور مجوز قضائی ۹۵
بند دوم: رعایت شرایط قانونی در صدور و اجرای مجوز قضائی ۹۷
مبحث دوم: حریم اطلاعات شخصی و حمایت از آن ۹۹
گفتار نخست: مفهوم و مصادیق اطلاعات شخصی ۹۹
بند نخست: اطلاعات شخصی مربوط به سلامتی ۱۰۰
بند دوم: اطلاعات شخصی تجاری و اقتصادی ۱۰۲
بند سوم: سایر مصادیق مربوط به حریم اطلاعات شخصی ۱۰۲
بند چهارم: رسانه ها و نقض حریم اطلاعات شخصی ۱۰۳
گفتار دوم: اصول و استانداردهای حمایت از اطلاعات شخصی ۱۰۵
نتیجه گیری ۱۱۱
منابع و مآخذ ۱۱۸
۱ – قوانین: ۱۱۸
۲ - کتب و مقالات ۱۱۹
الف- کتب فارسی ۱۱۹
ب: کتب عربی ۱۲۱
ج: مقالات و پایان نامه ها ۱۲۲
۳- سایتها ۱۲۳
چکیده انگلیسی…………………………………………………………………………………………………۱۳۴
چکیده
هرجا سخن از نقض اساسی‏ترین ارزش‏های اجتماعی مطرح باشد، سخن از قانون مجازات و آیین دادرسی کیفری نیز به میان خواهد آمد. مواد پراکنده در این دو قانون، حکایت از واکنش شدید در مقابل نقض ارزش‏های انحصاری دارند. شناسایی حریم خصوصی به عنوان حقی از حقوق مدنی و سیاسی بشری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این اهمیت با مشکلات و معضلات چندی در این رابطه نیز همراه می باشد. انسان با وجود پذیرش زندگی در اجتماع حاضر نیست از آنچه که به‏ فردی‏ترین مسائل وی مربوط می‏شود دست بردارد؛ به عبارت دیگر، زندگی در اجتماع و با جمع را نافی حق خود به حرمت مسائل خصوصی‏ خود نمی‏داند. اجتماع نیز در مقابل گذشتن فرد از مقداری از آزادی خود احترام آنچه را که به «حریم خصوصی» معروف شده است رعایت می‏کند و برای ناقضان آن مسئولیت کیفری یا مدنی ایجاد می‏کند. در این تحقیق، علاوه بر بحث راجع به مفهوم‏ حریم خصوصی و ذکر برخی از مصادیق آن در قوانین کشورمان، جایگاه این حق در مرحله تحقیقات مقدماتی، از منظر قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب ۱۳۷۸ مورد بررسی قرار گرفته است.

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

واژگان کلیدی:
حریم خصوصی، آیین دارسی کیفری، تحقیقات مقدماتی، حمایت
مقدمه:
الف) بیان مسئله
انسان به عنوان اشرف مخلوقات، از یک سو استقلال فردی دارد و از سوی دیگر، به اعتبار آنکه در جامعه‏ و در ارتباط با دیگران زندگی می‏کند موجودی اجتماعی است. این طبیعت دوگانه انسان از یک‏ طرف از هم جدا و از طرف دیگر چنان به هم آمیخته شده است که گریزی از جمع بین این دو ویژگی نیست و جامعه، ناگزیر از پذیرش استقلال فردی وی و پای بندی به التزامات ناشی از این‏ استقلال فردی است.
در مقام حضور انسان است که حق انسان نسبت به تمامیت مادی و معنوی خود معنی و مفهوم پیدا می‏کند؛ انسانی که در خفا و خلوت و به دور از چشمان دیگران و بدون ارتباط با افراد نوع بشر زندگی کند طرح بحث حریم خصوصی‏در مورد وی بی‏معناست.
حریم خصوصی را می‏توان یکی از بنیادی‏ترین و اساسی‏ترین حقوق بشری تلقی کرد که با شخصیت وی ارتباط مستقیم و تنگانگی دارد.حق انسان به تنها بودن و با خود بودن‏ به‏ وسیله دیگران مورد احترام قرار گرفتن ‏و به دور از چشم و نگاه کنترل کننده دیگران و رها از تجسس و تفتیش دیگران زیستن، حقی است که لازمه یک شخصیت مستقل به شمار می‏آید. حریم خصوصی، با آزادی و استقلال انسان و حق تعیین سرنوشت برای خود نیز ارتباط ملازمی دارد و اساساً شخصیت انسان در پرتو این مفهوم معنی می‏یابد.
طبق ماده ۱۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر: «هر کس حق زندگی خصوصی آزدای و امنیت شخصی دارد». نکته مهم در مورد حریم خصوصی آن است که مفهوم و قلمرو این بعد از حق انسان نیز به‏ دنبال تحولات و پیشرفت‏هایی که به مرور زمان در زمینه‏های علمی، اجتماعی و اقتصادی، صورت گرفته است تحت تأثیر قرار گرفته است. لذا، مفهوم و قلمرو حریم خصوصی در جامعه پیشرفته و متمدن امروزی با مفهوم و قلمرو آن در جامعه سنتی سابق متفاوت می‏باشد. کما اینکه مفهوم و قلمرو آن در دنیای کنونی در یک جامعه توسعه یافته، با جامعه عقب مانده یا در حال توسعه می‏تواند متفاوت باشد؛ دلیل این تفاوت، آن است که تکنولوژی مدرن امروزی،علاوه بر پلیس، مردم را قادر ساخته‏ است که به طور مخفیانه، بر اعمال مردم نظارت کنند و اطلاعات محرمانه‏ای را درباره زندگی‏ اشخاص به دست آورند که اصولاً چنین حقی را ندارند. استفاده از دستگاه‏های عکسبرداری‏ مخفیانه مثل تلفن‏های همراه دارای دستگاه فیلمبرداری و عکسبرداری، استفاده از پست‏ الکترونیکی و دیگر شیوه‏های الکترونیکی برقراری ارتباط از دستاوردهای تکنولوژی امروزی‏ است که می‏توان گفت تکنولوژی مدرن قلمرو نقض حریم خصوصی را توسعه داده است. لذا، می‏بایستی ابزارهای جدیدی نیز در قالب حمایت‏های ویژه قانونی برای حمایت از حریم‏ خصوصی ایجاد شود.
مفهوم و قلمرو حریم خصوصی را می‏توان با فرهنگ حاکم بر آن جامعه و نوع حکومت‏ حاکم بر یک جامعه، مرتبط دانست. از این نظر، بر حسب اینکه فرهنگ حاکم بر یک جامعه یک‏ فرهنگ مذهبی یا غیر مذهبی و نظام حاکم بر یک جامعه یک نظام سیاسی استبدادی و توتالیتر یا دموکراتیک باشد، مفهوم و قلمرو حریم خصوصی می‏تواند موسع یا مضیق باشد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...