نگارش پایان نامه درباره بررسی نقش سرمایه ... |
فرضیه فرعی سوم پژوهش: بین سرمایه فکری ساختاری و بازارگرایی در شرکت های بیمه خصوصی استان اصفهان رابطه معناداری وجود دارد.
بین متغیرهای سرمایه فکری ساختاری و بازارگرایی در شرکت های بیمه خصوصی استان اصفهان رابطه مثبت و معناداری دیده شد. چرا که میزان ضریب همبستگی (۸۸۶/. =r) بدست آمده با فراوانی ۲۵۵ نفر در سطح آلفای ۰۱/۰ (۰۰۰/۰ = Sig) معنادار است.
سرمایه ساختاری را ادوینسون و مالون به عنوان سخت افزار، نرم افزار، پایگاه داده ها، ساختار سازمانی، حقوق انحصاری سازمان، علایم تجاری و تمام توانایی های سازمان که حامی بهره وری کارکنان است، تعریف می کنند. سرمایه ساختاری چیزی است که، هنگامی که کارکنان شب به خانه می روند در شرکت باقی می ماند. سرمایه ساختاری به چند دسته تقسیم می شود: فرهنگ شرکت، ساختار سازمانی، یادگیری سازمانی، فرایند عملیاتی و سیستم اطلاعاتی(زاهدی و همکاران، ۱۳۸۶، ۴۸).
ویدا مجتهد زاده ،سید حسین علوی طبری و مهرناز مهدی زاده ۱۳۸۸ تحقیقی را تحت عنوان رابطه سرمایه فکری و عملکرد صنعت بیمه انجام دادند که نتایج آن حاکی از آن است که سرمایه های فکری، انسانی، مشتری و ساختاری در بررسی جداگانه و مستقل از یکدیگر، با عملکرد رابطه معناداری دارند، درحالی که در بررسی هم زمان صرفا رابطه سرمایه ساختاری و انسانی با عملکرد معنادار بوده است.
تورج بیگی و همکاران ۱۳۸۹ در تحقیق تحت عنوان ” شناسایی تعاملات بین اجزای سرمایه فکری با بهره گرفتن از تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری در صنعت بانکداری” به بررسی وضعیت سه عنصر سرمایه فکری (یعنی سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری و سرمایه مشتری) و تعاملات بین آنها در صنعت بانکداری ایران پرداختند. این تحقیق از طریق یک پرسشنامه روان سنجی معتبری که نسخه اصلی آن برای اولین بار در کانادا تهیه و اجرا گردید، انجام شد. مدل حاصله از این تحقیق بیانگر وجود یک ارتباط معنادار بین اجزای سرمایه فکری بود. طبق یافته های تحقیق، در صنعت بانکداری ایران سرمایه انسانی هم بر سرمایه ساختاری و هم بر سرمایه مشتری تاثیر مثبت داشته و از طرف دیگر سرمایه ساختاری نیز باعث تقویت و رشد سرمایه مشتری می گردد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۴-۵- تفسیر یافته های تحقیق
نتایج حاصله از تحقیق نشان داد که بین ابعاد سرمایه فکری و بازارگرایی رابطه معناداری وجود دارد بدین معنی که هر اندازه وضعیت سرمایه فکری در شرکت های بیمه بالا بوده به تبع آن روحیه بازارگرایی در آن شرکت بالاتر بوده است. به عبارت دیگر سرمایه فکری لازمه و مقدمه پیاده سازی موفق بازارگرایی است. زمانی که افرادی دارای توانمندی ها و مهارت های خاصی بوده و کانال های مناسب بازاریابی در یک ساختار مناسب سازمانی و شرکتی بکارگرفته می شود روحیه بازارگرا بودن و مشتری مداری در افراد تقویت شده و همه افراد سازمان یا شرکت خود را متعهد به آرمان های سازمانی دانسته و از هر فرصتی برای بهبود عملکرد سازمانی که همانا جذب بیشتر مشتری و کسب سود و درآمد برای شرکت باشد استفاده لازم را خواهند برد.
۵-۵- محدویت های پژوهش
معمولاً در تحقیقات علوم اجتماعی و علوم انسانی همیشه محدودیتهای خاصی وجود دارد که در علوم دیگر کمتر مشاهده میشود و این مشکلات و محدودیتها از آنجا ناشی میشود که یک طرف مسئله همیشه انسان بوده و همانطور که میدانیم جمع آوری اطلاعات از انسان و رفتار و کنشها و واکنشهای او چه به جهت پیچیدگی امور و به جهت حساسیت خود نوع انسان در مقابل مجموعه سؤالاتی از این نوع مشکل میباشد.
عدم اعتقاد برخی از مدیران و کارکنان به امر تحقیق و پژوهش و اهمیت ندادن آنها به نتایج و یافتههای تحقیق که مسلماً مشکلات و موانعی را بر سر راه انجام تحقیق بوجود میآورد.
به علت تنوع و گستردگی بیش از حد متغیرهای ناخواسته ، کنترل و مزاحم ، در این تحقیق نتایج بدست آمده بدون لحاظ متغیرهای جمعیت شناختی مانند: سن ، جنسیت ،تحصیلات ، نوع مالکیت ، وضعیت اقتصادی و اجتماعی و سایر عوامل بیرونی از جمله عوامل اقتصادی ،سیاسی ، تغییرات فناوری مورد برسی قرارگرفت .
محدودیت بعدی، اثر تعصبات و تمایلات شخصی کارکنان بر نتایج تحقیق بود که ممکن است نتایج تحقیق را تحت تأثیر قرار داده باشد.
۶-۵- پیشنهادهای تحقیق
۱-۶-۵- پیشنهادات جهت تقویت بعد انسانی سرمایه فکری
کاهش سطح گردش کارکنان جهت توانمندتر و خبره تر شدن آنها
برگزاری کلاس های آموزشی قبل و ضمن خدمت جهت ارتقای مهارت ها و شایستگی های آنها
افزایش سطح دانش تخصصی کارکنان توسط فرهنگ سازی در زمینه شغل مربوطه آنها
زدودن پدیده همرنگ جماعت شدن برای ترغیب کارکنان به خلاقیت و نوآوری
۲-۶-۵- پیشنهادات جهت تقویت بعد ساختاری سرمایه فکری
توسعه تیم های بین واحدی[۵۵] و هدایت آنها در مسیر اهداف و استراتژی های شرکت.
تشویق کارکنان به داشتن دید بلند مدت در تعاملات خود با همکاران شان.
استفاده از ساختارهای پیشرفته و مدرن همچون ساختارهای تیمی و پروژه ای،… در بخش های مختلف
۳-۶-۵- پیشنهادات جهت تقویت بعد مشتری سرمایه فکری
طرح ریزی و برنامه ریزی ارتباطات داخلی در حوزه های ارتباطات میان فردی، ارتباطات بین واحد های سازمانی و ایجاد ارتباطات مبتنی بر صداقت و اعتماد متقابل بین مدیران و کارکنان و مشتریان
ایجاد فرهنگ و روحیه انتقاد پذیری و یادگیری از شکست
ایجاد اعتماد در بین کارکنان شرکت و مشتریان از طریق برقراری روابط باز و شفاف، انتشار اخبار خوب و بد شرکت، ملاقات مستمر کارکنان با مدیران سطوح مختلف و با مشتریان.
برقراری نظام پیشنهادات در سازمان و اطلاع رسانی از میزان عملی شدن آنها.
۷ - ۵- پیشنهاد برای محققان آتی
محققان آتی می تواند نقش سرمایه فکری را در اعمال آمیخته بازاریابی در شرکتهای بیمه به کار بگیرند.
محققان آتی می تواند نقش سرمایه فکری در بازارگرایی را درسایر شرکت های خدماتی مورد مطالعه و برسی قراردهند.
محققان آتی می توانند از مدل های دیگر سرمایه فکری و ابعاد بازارگرایی استفاده نمایند.
محققان آتی می توانند از نظرات مشتریان هم دربرسی رابطه بین سرمایه فکری و بازارگرایی استفاده نمایند.
منابع وماخذ
منابع فارسی
آذر عادل مؤمنی، منصور، (۱۳۸۴) , «آمار و کارُبرد آن در مدیریت»، جلد دوم، چاپ هشتم ، تهران : انتشارات سمت.
“سازماندهی سرمایه های فکری ."۱۳۸۴. ماهنامه تدبیر،سال شانزدهم ،شماره ۱۵۸.
“مدیریت ، بازاریابی ، تجارت “..Http:/atalbi. Com/ articles
آقایی فیشانی ،تیمور.۱۳۷۷. خلاقیت و نوآوری درانسان ها و سازمان ها،تهران ،نشرترمه.
ادوینسون ، لیف.خرداد۱۳۸۶."مدیریت سرمایه فکری .” گروه مترجمان میثاق مدیران . نشریه میثاق مدیران ، شماره ۲۲.
انواری رستمی ،علی اصغرو محمد رضارستمی ، زمستان ۱۳۸۲."ارزیابی مدل ها وروش های سنجش و ارزش گذاری سرمایه های فکری شرکت ها"، برسی های حسابداری و حسابرسی ، سال دهم ، شماره ۳۴، صص۷۵-۵۱.
انواری رستمی ،علی اصغر و حسن سراجی .بهار۱۳۸۴. “سنجش سرمایه فکری و برسی رابطه میان سرمایه فکری و ارزش بازار سهام شرکت های بورس اوراق بهادار تهران “. برسی های حسابداری و حسابرسی ، سال دوازدهم ، شماره ۳۹، صص۶۲-۴۹.
بازارگان، عباس ،زهره سرمد والهه حجازی، ۱۳۸۱. روش تحقیق درعلوم رفتاری ،تهران ، نشرآگاه ،چاپ ششم.
بطحایی ،عطیه . ۱۳۸۵.” برسیاثرات سرمایه های فکری بر عملکرد سازمانی شرکت های تحت پوشش سازمان گسترش و نوسازی صنایع ومعادن ،"پایان نامه کارشناسی ارشد ،دانشگاه شهید بهشتی
خائف الهی ح ،ر.(۱۳۸۵) مدلی برای تعیین میزان تاثیر بازارگرایی برعملکرد کسب و کار باتوجه به قابلیت های بازاریابی در صنایع شیمیایی . فصلنامه مدرس علوم انسانی ۱۴۱
خاکی ،غلامرضا .۱۳۷۸. روش تحقیق با رویکردی به پایان نامه نویسی ،تهران ، مرکزتحقیقات علمی کشور با همکاری کانون فرهنگی انتشاراتی درایت ، چاپ اول .
خاکی ،غ. (۱۳۷۹). روش تحقیق در مدیریت .تهران :مرکز انتشارات علمی دانشگاه آزاد اسلامی .
دلاور،ع.(۱۳۸۰).روش تحقیق درروانشناسی وعلوم تربیتی .تهران :انتشارات نشر ویرایش .
رابینز،استفن .۱۳۷۴. مدیریت رفتارسازمانی ،تهران .ترجمه علی پارسیان ومحمد اعرابی ،۶
موسسه مطالعات وپژوهش های بازرگانی . چاپ اول .
روابط عمومی سازمان بیمه مرکزی ایران .۱۳۸۷.برنامه تحول درصنعت بیمه کشور.
زاهدی، سیدمحمد، لطفی زاده، فرشته(۱۳۸۶)، ابعاد و مدلهای اندازه گیری سرمایه فکری، فصلنامه مطالعات مدیریت، شماره۵۵، سال پانزدهم، صص ۶۴-۳۹.
ساسان گهر،پرویز.۱۳۷۵."مقدمه ای بربهبود سازمان “،مجله مدیریت امروز ،دوره نهم ،شماره ۳و۴.
سرمد ،ذ، بازرگان ،ع ،& حجازی ،ا(۱۳۸۰).روش های تحقیق درعلوم رفتاری .تهران :انتشارات آگاه.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1400-09-25] [ 02:18:00 ق.ظ ]
|