فایل پایان نامه کارشناسی ارشد : پایان نامه های کارشناسی ارشد درباره :تحلیل تغییرات بهرهوری عوامل ... |
گلستان
۲۵/۱
کرمانشاه
۲۹۵/۱
کرمان
مدل۱
۲۴۷/۱
گلستان
۲۵/۱
کرمانشاه
۳۶۶/۱
کرمان
مدل۲
۱۷۱/۱
زنجان
۲۷۶/۱
کرمان
۴۰۵/۱
لرستان
مدل۳
براساس جدول(۲۶-۵) و بررسی سه مدل پیشین،
براساس جدول ۲۶-۵ در مدل ۱ و ۲ سه استان، کرمان، کرمانشاه و گلستان، بالاترین اعداد کارایی را در سایر استانها کسب کرده است. بالاترین استان از لحاظ کارایی در ۳مدل مورد بررسی مدل۳ میباشد و کمترین کارایی نیز متعلق به استان زنجان در مدل سه، میباشد.
۲-۲-۵) بررسی عوامل موثر بر تغییرات بهره وری در زیر بخش زراعت:
برای شناسایی عوامل تاثیرگذار بر روی بهره وری، مصاحبه ای با کارشناسان و خبرگان بخش کشاورزی صورت گرفت که در نهایت ۵ عامل ( اعتبارات فصل کشاورزی، اعتبارات روستایی، آموزش، ماشینآلات و شاخص توسعه انسانی) از طریق نرمافزار EVIEWS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
که در ابتدا مدل مورد استفاده را به طور مختصر بیان میکنیم:
مدل رگرسیون ذیل را در نظر بگیریم:
(۱)
در رابطه (۱)، I نشان دهنده i امین واحد مقطعی و t نشان دهنده t امین دوره زمانی است. فرض می شود، حداکثر n مقطعی و حداکثر t دوره زمانی وجود دارد.
برآورد مدل (۱) به فروض ما در مورد عرض از مبدا، ضرایب شیب و جمله خطای بستگی دارد. در حالت کلی در برآورد رابطه (۱) عبارتند از:
الف- فرض کنیم، عرض از مبدا و ضرایب شیب ثابت بوده و جمله خطا در طول زمان و برای استانهای مختلف متفاوت باشد.
ب) ضرایب شیب ثابت اما ، عرض از مبدا برای استانهای مختلف متفاوت است. در این حالت مدل (۱) به صورت ذیل تصریح خواهد شد.
(۲)
با فرض ثابت بودن ضرایب شیب بین مقاطع می توان معادله رگرسیون را به صورت ذیل تصریح کرد
(۳)
در رابطه (۳)،اندیس I در جمله عرض از مبدا نشان می دهد که عرض از مبداهای متفاوت ممکن است، ناشی از ویژگی های خاص هر یک از مقاطع باشد در ادبیات اقتصادی مدل (۳) به مدل رگرسیون اثرات ثابت معروف است. اصطلاح تاثیرات ثابت ناشی از این حقیقت است که با وجود تفاوت عرض از مبدا میان مقاطع، عرض از مبدا های هر مقطع طی زمان تغییر نمی کند. برای انتخاب مدل حداقل مربعات تلفیقی و مدل اثرات ثابت از آزمون f مقید استفاده می شود. تصریح این آزمون به صورت زیر می باشد:
(۴)
در رابطه (۴)، ضریب تعیین در روش اثرات ثابت، ضریب تعیین در روش حداقل مربعات تلفیقی، N تعداد مقاطع، k تعداد متغیر های توضیحی و T طول دوره زمانی می باشد.
طرفداران مدل اثرات تصادفی (RE) یا مدل اجزا خطا (ECM) معتقدند، به جای این که فرض کنیم در رابطه (۳) را ثابت، آن را که متغیر تصادفی با میانگین و مقدار عرض از مبدا برای هر مقطع به صورت زیر بیان می شود.
(۵)
در رابطه (۵) ، جمله خطای تصادفی با میانگین صفر و واریانس است.
فرض اساسی در مدل تاثیرات تصادفی این است که مقاطع مورد مطالعه متعلق به جامعه ای بزرگتر هستند و میانگین مشترکی برای عرض از مبدا دارند. اختلاف در مقادیر عرض از مبدا هر مقطع در جمله خطای منعکس می شود. بر اساس مدل تاثیرات تصادفی رابطه (۳) این چنین خواهد بود:
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-09-24] [ 10:16:00 ب.ظ ]
|