۲β

۰٫۰۲۴۷۸۵-

t

۲٫۵۶۸۱۱۵-

۰٫۰۱۱۳

در این فرضیه نیز همانند سایر فرضیه های ارائه شده ، علاوه بر مقدار۲β ضریب سطح معنا داری این ضریب جهت تصمیم گیری حائز اهمیت است .همانطور که ملاحظه می شود مقدار۲β ، مقداری منفی است که نشانی از چسبندگی هزینه های عملیاتی حسابداری است . .میزان کلی شدت چسبندگی ۳۳٫۴۷% است(۰٫۰۲۴۷۸۵-۰٫۳۵۹۵۰۴) . همچنین عامل مهم تصمیم گیری یعنی معنادار بودن ضریب۲β تایید شده است در نتیجه با اطمینان ۹۵% این فرضیه نیز تأیید می گردد . نتیجه ی این فرضیه با تحقیقات زنجیر دار و همکاران(۱۳۹۳) ، نمازی و دوانی پور (۱۳۸۹) ، قائمی و نعمت الهی (۱۳۸۶) ، مدیروس(۲۰۰۴) ، آندرسون و همکاران (۲۰۰۳) هماهنگ است .
۵-۲-۵) نتایج فرضیه ی پنجم
فرضیه ی پنجم به این صورت است که نرخ تورم بر چسبندگی هزینه های عملیاتی تأثیر دارد . بر همین اساس و با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها ، نتایج ارائه شده در ۵-۵ به دست آمد :
جدول ۵-۵) نتایج فرضیه ی پنجم

فرضیه

ضریب

مقدار ضریب

آماره

مقدار آماره

سطح معنا داری

نتیجه ی آزمون

فرضیه ی پنجم

۱β

۰٫۵۱۶۱۹۳

t

۹٫۰۵۹۶۶۴

۰٫۰۰۰۰

تأیید فرضیه

۲β

۰٫۳۰۱۱۶۳-

t

۲٫۸۸۷۴۲۹-

۰٫۰۰۴۱

۳β

۰٫۰۲۶۴۷۰-

t

۳٫۲۵۳۸۸۰-

۰٫۰۰۱۲

همانطور که ملاحظه می شود تمامی ضرایب مخصوصاً ۳β دارای سطح معنا دار قابل قبولی برای پذیرش فرضیه هستند . علاوه برآن مقدار ضریب ۲β ، مقداری منفی است که نشان از چسبندگی هزینه ی عملیاتی حسابداری دارد . ضریب ۳β نیز مقداری منفی به خود گرفته که تأثیر ورود این متغیر به مدل را نشان می دهد . در اینجا دلیل ارائه ی فرضیه ی چهارم جهت درک بهتر فرضیه پنجم آشکار می شود . در فرضیه ی چهارم ما شدت کلی چسبندگی را ۳۳٫۴۷% محاسبه کردیم . در صورتی که با ورود متغیر نرخ تورم به مدل ، این شدت کاهش یافته و به میزان ۱۸٫۸۵% رسید .(۰٫۰۲۶۴۷۰-۰٫۳۰۱۱۶۳-۰٫۵۱۶۱۹۳) . از دلایلی که می توان کاهش شدت چسبندگی هزینه های عملیاتی را با آن توجیه کرد ، بهترین مطلب همان توضیحی است که در مورد فرضیه ی سوم ارائه شد .بنابراین آن را مجدداً ذکر نخواهیم کرد . به طور خلاصه نتیجه ای که می توان از فرضیه ی پنجم گرفت این است که نرخ تورم بر چسبندگی هزینه های عملیاتی اثر گذار است .بنابراین با توجه به نتایج آزمون ، می توان فرضیه را در سطح اطمینان ۹۵% مورد تأیید قرار داد .

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

۵-۳) نتیجه گیری کلی فرضیات
به طور کلی بر اساس یافته های این تحقیق ، آن چه در جمع بندی و نتیجه گیری کلی آزمون فرضیه های تحقیق مبنی بر چسبندگی هزینه های حسابرسی و حسابداری می توان عنوان کرد ، این است که هزینه های حسابرسی نیز مانند هزینه های عملیاتی حسابداری ، چسبنده هستند . حق الزحمه های جسابرسی به صورت کامل با سطح پیشنهاد شده توسط مدل هزینه ی حسابرسی تعدیل نمی شوند و همچنین میزان افزایش در حق الزحمه های حسابرسی بیش از میزان کاهش در این هزینه ها است . این نتایج دقیقاً با نتایج به دست آمده توسط ویلیرس و همکاران (۲۰۱۴) همسو است . علاوه برآن نتایج ارائه شده حاکی از آن است که نرخ تورم رابطه معکوس و معنا داری با چسبندگی هزینه های حسابرسی دارد به طوری که با افزایش نرخ تورم از شدت کلی چسبندگی هزینه ی حسابرسی کاسته می شود . نتیجه ی این فرضیه می تواند تکمیل کننده ی تحقیق ارائه شده توسط ویلیرس و همکاران (۲۰۱۴) و کالیجا و همکاران (۲۰۰۵) باشد .بر اساس نتایج فرضیات چهارم و پنجم ، چسبندگی در هزینه های عملیاتی حسابداری نیز مشاهد شد و علاوه بر آن نرخ تورم هم مورد بررسی قرار گرفت .نتیجه ی فرضیه حکایت از آن دارد که نرخ تورم همانند فرضیه ی سوم بر چسبندگی هزینه های عملیاتی حسابداری اثر گذار است و باعث کاهش شدت کلی این چسبندگی می شود و در واقع نرخ تورم نسبت به هزینه های حسابداری رابطه ای معکوس و معناداری را از خود نشان می دهد . این نتایج با نتایج ارائه شده توسط کالیجا و همکاران (۲۰۰۵) ، نمازی و دوانی پور (۱۳۸۹) و زنجیر دار و همکاران (۱۳۹۳) هماهنگ است . کالیجا و همکارانش بر اساس پژوهشی که در مورد چسبندگی هزینه در کشورهای آلمان ، فرانسه ، آمریکا و انگلستان انجام دادند به این نتیجه رسیدند که چسبندگی هزینه در هر ۴ کشور ذکر شده وجود دارد . علاوه بر این آنها تأثیر نرخ تورم را بر چسبندگی هزینه ی حسابداری مورد آزمون قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که در تمامی کشورهای مورد بررسی ، میان نرخ تورم و میزان چسبندگی هزینه های عملیاتی حسابداری ، رابطه ای معکوس و معنا دار وجود دارد .
۵-۴) پیشنهادات

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...