منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود فایل های پایان نامه در مورد ارائه ... |
شکل ۵-۱۰: نمودار نیرو-تغییرمکان هسته با فضای خالی ۵/۱ میلیمتر
شکل ۵-۱۲: نمودار نیرو-تغییرمکان مهاربند جدید با فضای خالی ۵/۱ میلیمتر
شکل ۵-۱۱: نمودار نیرو-تغییرمکان غلاف با فضای خالی ۵/۱ میلیمتر
شکل ۵-۱۴: نمودار نیرو-تغییرمکان غلاف با فضای خالی ۲ میلیمتر
برای فضای خالی ۲ میلیمتر نمودار نیرو- تغییرمکان هسته، غلاف و مهاربند جدید در شکلهای ۵-۱۳ تا ۵-۱۵ نشان داده شده است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
شکل ۵-۱۳: نمودار نیرو-تغییرمکان هسته با فضای خالی ۲ میلیمتر
شکل ۵-۱۴: نمودار نیرو-تغییرمکان غلاف با فضای خالی ۲ میلیمتر
شکل ۵-۱۵: نمودار نیرو-تغییرمکان مهاربند جدید با فضای خالی ۲ میلیمتر
با بررسی نمودارهای نشان داده شده به ازای تغییر در فضای خالی بین هسته و غلاف میتوان نتایج زیر را استنباط کرد.
هر چقدر مقدار فضای خالی بین هسته و غلاف بزرگتر شود، مشاهده می شود که در نیروهای بزرگتر یک افت ناگهانی در مقاومت محوری مهاربند اتفاق میافتد و مجدداً مهاربند به باربری خود ادامه میدهد. این افتهای ناگهانی را میتوان به این صورت توجیه کرد که با افزایش نیرو، هسته دچار کمانش در مودهای مختلف می شود. با وجود اینکه غلاف از کمانشهای بزرگتر هسته جلوگیری کرده است، با افزایش در مقدار فضای خالی بین هسته و غلاف، این کمانش تا حدودی تاثیرگذار میباشد. این افتهای ناگهانی نیز به دلیل کمانشهای هسته و تغییر در شکل مودهای کمانشی میباشد که با افزایش مقدار فضای خالی هسته و غلاف تاثیر بیشتری در رفتار سیستم مهاربند جدید خواهد داشت. این موضوع در مهاربند پیشنهادی آقای سریدهارا نیز قابل مشاهده میباشد.
این تغییر در مودهای کمانشی مختلف که منجر به افت ناگهانی مقاومت محوری سیستم مهاربند جدید شده است، در شکل ۵-۱۶ قابل مشاهده میباشد.
نیروی محوری وارد بر مهاربند مقاوم در برابر کمانش دیده نشده است. به این معنی که به ازای تغییرمکانهای اعمالی به مهاربند، مقدار تاب تحمل نهایی نیروی محوری مهاربند جدید با فضای خالی متفاوت تغییر قابل ملاحظهای نداشته است.
با مقایسه نتایج تحلیلی نرمافزار ANSYS به ازای فضای خالی متفاوت مشاهده شده است که با افزایش ابعاد فضای خالی بین هسته و غلاف، نقاط تسلیم به وجود آمده در غلاف که ناشی از اتکای هسته به غلاف است به ازای بارهای محوری کمتر وارد بر مهاربند اتفاق افتاده است.
اولین نقطه تسلیم ایجاد شده در غلاف در مدلهای مختلف نرمافزار با فضای خالی مختلف در شکلهای ۵-۱۷ تا ۵-۲۱ قابل مشاهده میباشد.
برای مهاربند با فضای خالی ۱/۰ میلیمتر وقتیکه تغییرمکان هسته برابر ۹۷۸۶/۰ میلیمتر میباشد، مطابق شکل ۵-۱۷ اولین نقطه تسلیم در غلاف مشاهده شده است. نیروی متناظر وارد به مهاربند در این گام برابر ۱۷۱۶۲۰ کیلوگرم میباشد.
شکل ۵-۱۷: ایجاد اولین نقطه تسلیم در غلاف برای مهاربند با فضای خالی ۱/۰ میلیمتر
برای مهاربند با فضای خالی ۵/۰ میلیمتر وقتیکه تغییرمکان هسته برابر ۸۹۴۷/۰ میلیمتر میباشد، مطابق شکل ۵-۱۸ اولین نقطه تسلیم در غلاف مشاهده شده است. نیروی متناظر وارد به مهاربند در این گام برابر ۱۵۴۹۴۸ کیلوگرم میباشد.
شکل ۵-۱۸: ایجاد اولین نقطه تسلیم در غلاف برای مهاربند با فضای خالی ۵/۰ میلیمتر
برای مهاربند با فضای خالی ۱ میلیمتر وقتیکه تغییرمکان هسته برابر ۷۸۳۶/۰ میلیمتر میباشد، مطابق شکل ۵-۱۹ اولین نقطه تسلیم در غلاف مشاهده شده است. نیروی متناظر وارد به مهاربند در این گام برابر ۱۳۰۱۷۰ کیلوگرم میباشد.
شکل ۵-۱۹: ایجاد اولین نقطه تسلیم در غلاف برای مهاربند با فضای خالی ۱ میلیمتر
برای مهاربند با فضای خالی ۵/۱ میلیمتر وقتیکه تغییرمکان هسته برابر ۷۳۱۵/۰ میلیمتر میباشد، مطابق شکل ۵-۲۰ اولین نقطه تسلیم در غلاف مشاهده شده است. نیروی متناظر وارد به مهاربند در این گام برابر ۱۱۶۸۳۷ کیلوگرم میباشد.
شکل ۵-۲۰: ایجاد اولین نقطه تسلیم در غلاف برای مهاربند با فضای خالی ۵/۱ میلیمتر
برای مهاربند با فضای خالی ۲ میلیمتر وقتیکه تغییرمکان هسته برابر ۶۳۹۵/۰میلیمتر میباشد، مطابق شکل ۵-۲۱ اولین نقطه تسلیم در غلاف مشاهده شده است. نیروی متناظر وارد به مهاربند در این گام برابر ۹۳۰۲۵ کیلوگرم میباشد.
شکل ۵-۲۱: ایجاد اولین نقطه تسلیم در غلاف برای مهاربند با فضای خالی ۲ میلیمتر
با مقایسه شکلهای بالا دیده می شود که با افزایش مقدار فضای خالی بین هسته و غلاف، تسلیم در غلاف به ازای نیروهای محوری کوچکتر اتفاق میافتد. بنابراین با کاهش فضای خالی بین هسته و غلاف، مقطع غلاف به ازای نیروی محوری بزرگتری که به سیستم مهاربند جدید وارد می شود، به تسلیم خواهد رسید.
با مطالعات پارامتری انجام شده بر روی میزان فضای خالی بین هسته و غلاف که در این فصل انجام شد، میتوان به این نتیجه رسید که رفتار سیستم مهاربند جدید وابستگی زیادی به ابعاد فضای خالی بین هسته و غلاف دارد و با کاهش این فضای خالی مهاربند جدید رفتار بهتری از خود نشان خواهد داد. به این معنی که با کاهش فضای خالی بین هسته و غلاف، مهاربند جدید رفتار یکنواختی از خود نشان داده و در تغییرشکلهای بزرگ، نیروی وارده دچار نوسان و افت ناگهانی نخواهد شد. همچنین با کاهش فضای خالی بین هسته و غلاف، مقطع غلاف در نیروهای بزرگتر اعمالی به مهاربند دچار تسلیم می شود و لذا تاب تحمل کلی سیستم مهاربند جدید افزایش خواهد یافت.
با این وجود ذکر این نکته به نظر ضروری میرسد که فضای خالی کوچکتر مورد مطالعه در این بخش که رفتار بهتری از خود نشان داده است، شاید در عمل و از نظر اجرایی کار چندان آسانی نباشد.
تاثیر اختلاف طول هسته و غلاف
در این قسمت جهت بررسی تاثیر تفاوت طول هسته و غلاف در رفتار مهاربند جدید مدلهای جدید در نرمافزار ANSYS ایجاد شده و مقادیر اختلاف طول ۴/۰، ۵/۰، ۶/۰ و ۷/۰ سانتیمتر بین هسته و غلاف در نظر گرفته شده است. همچنین مقدار فضای خالی مدلها در این مرحله برابر ۵/۰ میلیمتر در نظر گرفته شده است. جهت مقایسه بهتر، نتایج تحلیل به صورت نموداری نشان داده شده است.
در ادامه نمودار نیرو در مقابل تغییرمکان هسته، غلاف و نیز مهاربند جدید مقاوم در برابر کمانش نشان داده شده و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
برای اختلاف طول ۴/۰ سانتیمتر بین هسته و غلاف نمودار نیرو در مقابل تغییرمکان هسته، غلاف و مهاربند جدید مقاوم در برابر کمانش در شکلهای ۵-۲۲ تا ۵-۲۴ نشان داده شده است.
شکل ۵-۲۲: نمودار نیرو-تغییرمکان هسته با اختلاف طول ۴/۰ سانتیمتر
شکل ۵-۲۳: نمودار نیرو-تغییرمکان غلاف با اختلاف طول ۴/۰ سانتیمتر
شکل ۵-۲۴: نمودار نیرو-تغییرمکان مهاربند جدید با اختلاف طول ۴/۰ سانتیمتر
برای اختلاف طول ۵/۰ سانتیمتر بین هسته و غلاف نمودار نیرو در مقابل تغییرمکان هسته، غلاف و مهاربند جدید مقاوم در برابر کمانش در شکلهای ۵-۲۵ تا ۵-۲۷ نشان داده شده است.
شکل ۵-۲۵: نمودار نیرو-تغییرمکان هسته با اختلاف طول ۵/۰ سانتیمتر
شکل ۵-۲۶: نمودار نیرو-تغییرمکان غلاف با اختلاف طول ۵/۰ سانتیمتر
شکل ۵-۲۷: نمودار نیرو-تغییرمکان مهاربند جدید با اختلاف طول ۵/۰ سانتیمتر
برای اختلاف طول ۶/۰ سانتیمتر بین هسته و غلاف نمودار نیرو در مقابل تغییرمکان هسته، غلاف و مهاربند جدید مقاوم در برابر کمانش در شکلهای ۵-۲۸ تا ۵-۳۰ نشان داده شده است.
شکل ۵-۲۸: نمودار نیرو-تغییرمکان هسته با اختلاف طول ۶/۰ سانتیمتر
شکل ۵-۲۹: نمودار نیرو-تغییرمکان غلاف با اختلاف طول ۶/۰ سانتیمتر
شکل ۵-۳۰: نمودار نیرو-تغییرمکان مهاربند جدید با اختلاف طول ۶/۰ سانتیمتر
برای اختلاف طول ۷/۰ سانتیمتر بین هسته و غلاف نمودار نیرو در مقابل تغییرمکان هسته، غلاف و مهاربند جدید مقاوم در برابر کمانش در شکلهای ۵-۳۱ تا ۵-۳۳ نشان داده شده است.
شکل ۵-۳۱: نمودار نیرو-تغییرمکان هسته با اختلاف طول ۷/۰ سانتیمتر
شکل ۵-۳۲: نمودار نیرو-تغییرمکان غلاف با اختلاف طول ۷/۰ سانتیمتر
شکل ۵-۳۳: نمودار نیرو-تغییرمکان مهاربند جدید با اختلاف طول ۷/۰ سانتیمتر
با مقایسه شکلهای بالا میتوان به نتایج زیر دست یافت :
با مشاهده نمودار نیرو-تغییرمکان هسته دیده می شود که در مدلهای مختلف به ازای تغییر در اختلاف طول بین هسته و غلاف، رفتار هسته تا حدود زیادی بدون تغییر بوده و همچنین مقدار بار نهایی در مدلهای مختلف تفاوت ناچیزی با هم دارند. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که تفاوت طول بین هسته و غلاف تاثیر قابل ملاحظهای در رفتار هسته نخواهد داشت.
با مشاهده مدلهای مختلف مهاربند مورد مطالعه در نرمافزار ANSYS مشاهده شد که با افزایش اختلاف طول بین هسته و غلاف، نقاط تسلیم ایجاد شده در غلاف کاهش چشمگیری داشته است. به طوریکه در مدلهایی که اختلاف طول بین هسته و غلاف برابر ۶/۰ و ۷/۰ سانتیمتر میباشد، غلاف به تنش تسلیم نرسیده است.
با توجه به نمودارهای موجود و مشاهده مدلهای نرمافزاری میتوان اینگونه نتیجه گرفت که در کل اختلاف طول بین هسته و غلاف تاثیر قابل ملاحظهای در رفتار مهاربند جدید ندارد.
در نهایت میتوان معیار طراحی طول مهاربند جدید مقاوم در برابر کمانش را با توجه به نقطه عملکرد ایمنی جانی ساختمان که در بخشهای قبل به طور کامل تشریح شد در نظر گرفت. به اینصورت که با توجه به رفتار هسته، لحظهای که هسته از نظر نقطه عملکرد در آستانه ایمنی جانی قرار دارد، غلاف وارد عمل شده و سهم عمدهای از بار محوری مهاربند به غلاف وارد شده و تاب تحمل مهاربند مقاوم در برابر کمانش تا حد زیادی بهبود خواهد یافت.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1400-09-25] [ 12:02:00 ق.ظ ]
|