منابع پایان نامه کارشناسی ارشد ... |
آزمون فریدمن نشان میدهد که تفاوت معناداری بین تاثیرگذاری ابزارهای تبلیغات اینترنتی گردشگری ایران وجود دارد و میانگین رتبهها نشان میدهد که در این میان، بنرها بیشترین تاثیر را دارا میباشند و بعد از آن با فاصلهی کمی، متنها تبلیغاتی قرار میگیرند. تبلیغات ویدئویی نیز در رتبه سوم قرار میگیرد. رایانامه و پاپاوت نیز دارای کمترین تاثیرگذاری بر گردشگران میباشند و در رتبهی ۴ و ۵ قرار میگیرند.
فصل پنجم
بحث و نتیجهگیری
مقدمه
همواره یکی از روشهای بسیار مهم ترفیع فعالیتهای تجاری، تبلیغات بوده است. امروزه، اهمیت تبلیغات دوچندان شدهاست چرا که عرضه کنندگان با بهره گرفتن از رسانههای مختلف و جدید میتوانند محصولات و خدمات خود را به مشتریان بالقوه خویش معرفی کنند و آنها را به خرید یا استفاده ترغیب کنند. در این میان، کسی برنده است که با برنامه ریزی مناسب به سمت هدف خویش حرکت کند و همواره کار خود را ارزیابی کند تا بتواند نقاط مثبت کار خود را تقویت و نقاط ضعف خود را بهبود دهد و روز به روز بهتر و کارامدتر عمل کند. ارزیابی تبلیغات، جزء موضوعات بسیار مهمی است که تعیین میکند چقدر توانسته ایم در تبلیغات خود، که هر ساله مبالغ هنگفتی برای آن صرف میکنیم، موفق هستیم. کدام بخش از تبلیغات ما به هدر میرود و کدام بخش را باید تقویت کنیم تا به صدای خود را به گوش مشتریان بالقوه برسانیم. متاسفانه، کشور ما در زمینه تبلیغات همواره ضعیف عمل کرده و کمتر به فکر ارزیابی آن، کشف نقاط ضعف و بهبود آنها پرداخته است. این حالت را به خوبی میتوان در زمینه گردشگری ملاحظه کرد. این حالت با وجود این موضوع اتفاق میافتد که بخش اعظم گردشگری و سفر را در اغلب اوقات جزو طبقهی محصولاتی معرفی میکنند که کشش پذیری تقاضای آن بسیار زیاد است و از این رو با تبلیغات برنامه ریزیشده و مناسب میتوان افراد بیشتری را ترغیب به خرید یا استفاده کرد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
اینترنت، یکی از گزینههای بسیار مناسبی است تا با بهره گرفتن از آن، ایران را به عنوان کشوری که دارای جاذبههای بسیاری در زمینه گردشگری است، به جهانیان بشناسانیم و بدین وسیله بستر ارتقای فرهنگی و اقتصادی کشور خویش را فراهم سازیم. ما معتقدیم اینترنت بهترین رسانه برای معرفی ایران به سایر جهانیان است تا با کمک آن گردشگران بیشتری را به کشور جذب کنیم. هر چند این امر مستلزم برنامه ریزی صحیح و ارزیابی مداوم آن است. از این رو، در این پژوهش به ارزیابی تبلیغات اینترنتی پرداختیم.
در این فصل، به عنوان آخرین فصل پژوهش حاضر، علاوه بر جمعبندی یافتههای تحقیق به صورت اجمالی، پیشنهاداتی نیز در جهت ارتقای تبلیغات اینترنتی گردشگری ارائه میشود. همچنین به اختصار به محدودیتهای تحقیق پرداخته و در پایان پیشنهاداتی برای پژوهشهای آتی ارائه میشود.
۵-۱- جمعبندی یافتههای تحقیق
ویژگیهای جمعیت شناختی
نمونه گروه پاسخ دهندگان این تحقیق شامل دیدار کنندگانی از ۱۲ کشور اروپایی بودند و از لحاظ سنی، طبقه ۵۸-۴۸ از بیشترین فراوانی برخوردار بودند که از این میان ۵۸ درصدشان را دیدار کنندگان مرد و مابقی (۴۲%) را دیدار کنندگان زن تشکیل دادند. بیشترین تعداد دیدار کنندگان به ترتیب از کشورهای اسپانیا (۳/۱۷%)، سوییس (۷/۱۴%)، ایتالیا (۳/۱۱%)، آلمان (۳/۱۱%) و سوئد (۷/۱۰%) بودند. این گروه از گردشگران دارای تحصیلات نسبتا بالایی بودند، بدین ترتیب که بیش از ۵۰ در صد از آنها دارای مدرک کارشناسی ارشد یا بالاتر و ۷/۳۲% از آنها دارای مدرک کارشناسی بودند. همچنین لازم به ذکر است که اکثر گردشگران (۹۳%)، اولین دیدار خود را از ایران تجربه میکردند و تنها ۷% از آنها بیش از یک بار به ایران سفر کرده بودند.
تاثیر ابزارهای تبلیغات اینترنتی بر گردشگران
پژوهش پیش رو، تاثیر تبلیغات اینترنتی را در جذب گردشگران اروپایی ورودی به ایران مورد بررسی قرار داده است. بدین منظور از میان دسته بندیهای مختلف روشهای تبلیغات اینترنتی، یک دستهبندی نسبتا جامع انتخاب شد که از لحاظ شیوهای که تبلیغات معمولا دیده میشوند، طبقهبندیشده بود. این روشها یا ابزارها عبارتند از بنرهای تبلیغاتی، پنجرههای پاپاوت، تبلیغات متنی، تبلیغات ویدئویی و تبلیغات ایمیل. همچنین مدلی انتخابی در این پژوهش، مدل معروف لاویج و استاینر است که مورد قبول محققان حوزهی تبلیغات میباشد. طبق این مدل، تبلیغات در مخاطب طی سه مرحله تاثیر میگذارد. مرحله اول، مرحله شناختی است که خود شامل دو متغیر آگاهی و دانش است. مرحله دوم، مرحله عاطفی یا احساسی است و شامل دو متغیر دوست داشتن و ترجیح است. مرحله سوم یا آخر نیز مرحله رفتاری است که شامل دو متغیر متقاعد شدن و خرید (در این جا دیدار) میباشد. به منظور بررسی تاثیر تبلیغات اینترنتی، تاثیر ابزارهای انتخابشده از تبلیغات اینترنتی (مشتمل بر ۵ ابزار) را بر هر متغیر مدل (که کلا مشتمل بر ۶ متعیر است) به صورت جداگانه بررسی نموده و در نهایت مجموع نتایج آنها را به عنوان تاثیر تبلیغات به صورت کلی در نظر گرفته ایم. و در آخر نیز به اولویتبندی ابزارهای تبلیغات اینترنتی پرداختیم.
۵-۲- فرضیات پژوهش
۵-۲-۱- فرضیههای اصلی پژوهش
تبلیغات اینترنتی در جذب گردشگران اروپایی مؤثر میباشد.
اهمیت حداقل دو ابزار اینترنتی یکسان نیست.
از آن جایی که باید ۵ ابزار تبلیغات اینترنتی را برای ۶ متغیر مدل بررسی کنیم، فرضیههای اصلی مدل را جزیی تر کردیم که در زیر به آنها میپردازیم و در آخر، در مورد فرضیات اصلی پژوهش بحث خواهیم کرد.
۵-۲-۲- فرضیههای فرعی پژوهش
فرضیه فرعی اول
۱-۱ ابزارهای تبلیغات اینترنتی بر آگاهی گردشگران اروپایی مؤثر میباشد.
۱-۲ اهمیت حداقل دو ابزار اینترنتی، از نظر متغیر آگاهی، یکسان نیست.
نتایج حاصل از آزمون t استیودنت تک نمونهای با فاصله اطمینان ۹۵% حاکی از آن است که هیچ کدام از ابزارهای تبلیغات اینترنتی بر آگاهی گردشگران اروپایی به کشور تاثیر ندارد؛ میانگین تمام این ابزارها پایین تر از ۳ میباشد و از این رو، این فرض مورد تایید قرار نمیگیرد. این امر به احتمال زیاد به دلیل ضعف تبلیغات گردشگری ایران در ایجاد آگاهی گردشگران بالقوه اروپایی در مورد ایران از طریق رسانهی نوین اینترنت میباشد.
همچنین، فرض دوم در مورد یکسان نبودن اهمیت حداقل دو ابزار اینترنتی، تایید میشود؛ به عبارتی، اهمیت ابزارهای اینترنتی یکسان نیست و بنابر این میتوان آنها را به ترتیب اولویت بیان کرد که برای متغیر آگاهی به این ترتیب میباشد: ۱٫ بنرهای تبلیغاتی؛ ۲٫ تبلیغات ویدئویی؛ ۳٫ تبلیغات متنی؛ ۴٫ تبلیغات رایانامه؛ ۵٫ تبلیغات پاپاوت.
فرضیه فرعی دوم
۲-۱ ابزارهای تبلیغات اینترنتی بر دانش گردشگران اروپایی مؤثر میباشد.
۲-۲ اهمیت حداقل دو ابزار اینترنتی، از نظر متغیر دانش، یکسان نیست.
نتایج حاصل از آزمون t استیودنت تک نمونهای با فاصله اطمینان ۹۵% حاکی از آن است که هیچ کدام از ابزارهای تبلیغات اینترنتی بر دانش گردشگران اروپایی به کشور تاثیر ندارد؛ میانگین تمام این ابزارها پایین تر از ۳ میباشد و از این رو، این فرض مورد تایید قرار نمیگیرد. این امر به احتمال زیاد به دلیل ضعف تبلیغات گردشگری ایران در افزایش اطلاعات گردشگران بالقوه اروپایی در مورد ایران از طریق رسانهی نوین اینترنت میباشد.
همچنین، فرض دوم در مورد یکسان نبودن اهمیت حداقل دو ابزار اینترنتی، تایید میشود؛ به عبارتی، اهمیت ابزارهای اینترنتی یکسان نیست و بنابر این میتوان آنها را به ترتیب اولویت بیان کرد که برای متغیر دانش به این ترتیب میباشد: ۱٫ تبلیغات متنی؛ ۲٫ تبلیغات رایانامه؛ ۳٫ بنرهای تبلیغاتی؛ ۴٫ تبلیغات پاپاوت؛ ۵٫ تبلیغات ویدئویی.
فرضیه فرعی سوم
۳-۱ ابزارهای تبلیغات اینترنتی بر علاقه گردشگران اروپایی مؤثر میباشد.
۳-۲ اهمیت حداقل دو ابزار اینترنتی، از نظر متغیر علاقه، یکسان نیست.
نتایج حاصل از آزمون t استیودنت تک نمونهای با فاصله اطمینان ۹۵% حاکی از آن است که هیچ کدام از ابزارهای تبلیغات اینترنتی بر علاقه گردشگران اروپایی به کشور تاثیر ندارد؛ میانگین تمام این ابزارها پایین تر از ۳ میباشد و از این رو، این فرض مورد تایید قرار نمیگیرد. این امر به احتمال زیاد به دلیل ضعف تبلیغات گردشگری ایران در جلب توجه گردشگران بالقوه اروپایی در مورد ایران از طریق رسانهی نوین اینترنت میباشد.
همچنین، فرض دوم در مورد یکسان نبودن اهمیت حداقل دو ابزار اینترنتی، تایید میشود؛ به عبارتی، اهمیت ابزارهای اینترنتی یکسان نیست و بنابر این میتوان آنها را به ترتیب اولویت بیان کرد که برای متغیر علاقه به این ترتیب میباشد: ۱٫ بنرهای تبلیغاتی؛ ۲٫ تبلیغات ویدئویی؛ ۳٫ تبلیغات رایانامه؛ ۴٫ تبلیغات متنی؛ ۵٫ تبلیغات پاپاوت.
فرضیه فرعی چهارم
۴-۱ ابزارهای تبلیغات اینترنتی بر ترجیح دادن ایران نسبت به سایر مقاصد، توسط (از نظر) گردشگران اروپایی، مؤثر میباشد.
۴-۲ اهمیت حداقل دو ابزار اینترنتی، از نظر متغیر ترجیح، یکسان نیست.
نتایج حاصل از آزمون t استیودنت تک نمونهای با فاصله اطمینان ۹۵% حاکی از آن است که هیچ کدام از ابزارهای تبلیغات اینترنتی بر ترجیح ایران از نظر گردشگران اروپایی به کشور نسبت به سایر مقاصد، تاثیر ندارد؛ میانگین تمام این ابزارها پایین تر از ۳ میباشد و از این رو، این فرض مورد تایید قرار نمیگیرد. این امر به احتمال زیاد به دلیل ضعف تبلیغات گردشگری ایران در متمایز نشان دادن ایران برای گردشگران بالقوه اروپایی از طریق رسانهی نوین اینترنت میباشد.
همچنین، فرض دوم در مورد یکسان نبودن اهمیت حداقل دو ابزار اینترنتی، تایید میشود؛ به عبارتی، اهمیت ابزارهای اینترنتی یکسان نیست و بنابر این میتوان آنها را به ترتیب اولویت بیان کرد که برای متغیر ترجیح به این ترتیب میباشد: ۱٫ بنرهای تبلیغاتی؛ ۲٫ تبلیغات رایانامه؛ ۳٫ تبلیغات متنی؛ ۴٫ تبلیغات ویدئویی؛ ۵٫ تبلیغات پاپاوت.
فرضیه فرعی پنجم
۵-۱ ابزارهای تبلیغات اینترنتی بر متقاعد کردن گردشگران اروپایی به دیدار از ایران مؤثر میباشد.
۵-۲ اهمیت حداقل دو ابزار اینترنتی، از نظر متغیر متقاعد شدن، یکسان نیست.
نتایج حاصل از آزمون t استیودنت تک نمونهای با فاصله اطمینان ۹۵% حاکی از آن است که هیچ کدام از ابزارهای تبلیغات اینترنتی بر متقاعد کردن گردشگران اروپایی به کشور در انتخاب ایران به عنوان مقصد گردشگری خویش، تاثیر ندارد؛ میانگین تمام این ابزارها پایین تر از ۳ میباشد و از این رو، این فرض مورد تایید قرار نمیگیرد. این امر به احتمال زیاد به دلیل ضعف تبلیغات گردشگری ایران در مجاب کردن گردشگران بالقوه اروپایی در انتخاب ایران به عنوان مقصد گردشگری خویش از طریق رسانهی نوین اینترنت میباشد.
همچنین، فرض دوم در مورد یکسان نبودن اهمیت حداقل دو ابزار اینترنتی، تایید میشود؛ به عبارتی، اهمیت ابزارهای اینترنتی یکسان نیست و بنابر این میتوان آنها را به ترتیب اولویت بیان کرد که برای متغیر متقاعد شدن به این ترتیب میباشد: ۱٫ تبلیغات ویدئویی؛ ۲٫ تبلیغات متنی؛ ۳٫ بنرهای تبلیغاتی؛ ۴٫ تبلیغات رایانامه؛ ۵٫ تبلیغات پاپاوت.
فرضیه فرعی ششم
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1400-09-25] [ 12:03:00 ب.ظ ]
|