پایان نامه آماده کارشناسی ارشد | فصل اول سازمان های بین المللی محیط زیست – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
تصویب معاهدات حقوق بین الملل محیط زیست ممکن است سوء تبلیغات در داشته وقانونگذاری زیست محیطی ممکن است انتقادات سیاسی داخلی و فشارهای خارجی را در پی داشته باشد و این توسعه را بدون سرمایگذاری دچار مخاطره میکند(.(yang&Percival.2009.655
-
- کافی نبودن طرح ها، لوایح و احکام حقوقی: قوانین زیست محیطی بینالمللی وقوانین ملی در کشورهای در حال توسعه دچار ضعف بوده چراکه اغلب کلی،مبهم،متناقض وبیش از حد ملایم بوده است.از آنجا که بهره برداری از منابع طبیعی تخریب های زیست محیطی را در پی داشته،اقدامات مؤثری در جهت حفاظت از این منابع صورت نپذیرفته است.این ناشی از ناکا فی بودن یا نارسا بودن قواعد زیست محیطی و برخورد ناکافی مراجع قضائی وسهل بودن آرای دادگاه ها میباشد.به نظر میرسد احکام صادره در این حوزه بایستی با دقت بیشتر صادر گردند چرا که مقوله محیط زیست یک مقوله حقوق بشری است که از حقوق طبیعی انسان نشأت میگیرد.
-
-
- الزام آور نبودن قواعد زیست محیطی بینالمللی: قواعد حقوق بین الملل محیط زیست از مهمترین قواعد به شمار میآید چراکه برای دولت ها و ملت ها نه تنها یک اصل بنیادی زیست بوم بوده بلکه یک اصل اساسی برای حاکمیت ملی و حفاظت از طبیعت انسانی به شمار می رود.حقوق بین الملل محیط زیست تلاش میکند که اجماع بین دولت ها وسازمان های بینالمللی در جهت منع آسیب زیست محیطی و الزام به حفاظت از محیط زیست با توجه به حق حاکمیت ملی صورت پذیرد. اما نکته قابل تأمل این است که قوانین زیست محیطی خود به خود الزام آور نیست ونمی توان آن را خود به خود وبه صورت مؤثر پیاده سازی کرد مگر اینکه در این راستا جهت ظرفیت سازی اقدامات مؤثری انجام پذیرد که این مسئله عزم جهانی می طلبد. در این راستا نه حقوق محیط زیست ونه آموزش های زیست محیطی میتواند موفق باشد وقتی که قدرت مقابله با توسعه اقتصادی نامطمئن وجود نداشته باشد وجایگزین های مناسب برای رشد و ترقی اقتصادی پیشبینی نشود و حفاظت از محیط زیست جهانی دغدغه نگردد.
-
فصل اول سازمان های بینالمللی محیط زیست
در این فصل به سازمان ها، کنفرانس ها، موافقتنامه های ونهادهای داوری بینالمللی ومنطقه ای که برای مسائل زیست محیطی ایجادگردیده اند یا در ساختار وظایف آن ها علاوه بر اهداف اصلی خود به مسائل زیست محیطی نیز پرداختهاند به اختصار اشاره میگردد.
سازمان جهانی هواشناسی
سازمان جهانی هواشناسی (World Meteorological Organization یا WMO) یک سازمان بینالمللی است که در سال ۱۹۵۰ ایجاد گردید هر چند سند تأسیس آن در ۱۹۴۷ امضاء شده بود. این سازمان در واقع جانشین سازمان هواشناسی بینالمللی (International Meteorological Organization) که در سال ۱۸۷۳ ایجاد شده بود، گردید. این سازمان در ۱۹۵۱ در رده سازمانهای تخصصی وابسته به سازمان ملل متحد در زمینه آب و هوا، هیدرولوژی (اقلیمشناسی کاربردی) و علوم ژئوفیزیک درآمد. تعداد اعضای این سازمان تا (اول ژانویه ۲۰۱۳) ۱۹۱ کشور میباشد و مقر آن در ژنو، سوئیس قرار دارد. سازمان جهانی هواشناسی با ایجاد همکاریهای بینالمللی در زمینه آب و هوا از طریق ایجاد شبکه هایی برای مشاهدات هواشناسی، اقلیم شناسی و ژئوفیزیک و نیز تبادل، پردازش و استاندارد سازی داده های مرتبط، نقش بسیار مؤثری در حفاظت از محیط زیست بینالمللی و منابع آب داشته است.سازمان جهانی هواشناسی دارای ارکان زیر است:
- کنگره جهانی هواشناسی
کنگره جهانی هواشناسی عالیترین رکن سازمان است و از نمایندگان کلیه دول عضو تشکیل شدهاست. کنگره هر ۴ سال یک بار تشکیل جلسه میدهد. کنگره سیاستهای کلی سازمان، نحوه اجرایی کردن اهداف و برنامه های درازمدت سازمان را تعیین میکند، اجازه حداکثر هزینه کردن برای امور مالی سازمان در یک دوره ۴ ساله را صادر میکند، نحوه انتخاب اعضا را بررسی میکند و مقررات فنی مرتبط به آب و هواشناسی بینالمللی و هیدرولوژیکی کاربردی را تصویب میکند. این کنگره رئیس سازمان و معاونین او را و همچنین اعضای شورای اجرایی و دبیرکل سازمان را هم انتخاب میکند.
- شورای اجرایی
شورا اجرایی (EC)، رکن اجرایی سازمان است و ۳۷ نفر از مدیران آب و هواشناسی ملی و یا خدمات هیدرولوژیکی در آن عضویت دارند. شورا حداقل یکبار در سال تشکیل جلسه میدهد و فعالیت اصلیش ملاحظه مجدد فعالیتهای کنگره و اجرای برنامه هایی است که کنگره در جلسه خود تصویب کردهاست. از دیگر فعالیتهای شورا، ایجاد هماهنگی میان برنامه های سازمان، به کارگیری بودجه سازمان مطابق با آن چه دقیقاً کنگره برای نحوه مصرف آن برنامهریزی کردهاست و ارائه توصیه هایی برای اجرایی کردن برنامه های انجمن منطقهای و کمسیون فنی است.
- شش انجمن منطقهای
شش انجمن منطقهای مرکب از اعضای سازمان است و وظیفهشان ایجاد هماهنگی میان فعالیتهای هواشناسی و امور مرتبط و هم چنین رسیدگی به کلیه موارد مطرح شده در منطقههای خود است. این ۶ انجمن در آفریقا، آسیا، اروپا، آمریکای شمالی، مرکزی، حوزه کارائیب و اقیانوسیه واقع است.
- هشت کمسیون فنی
هشت کمسیون فنی از کارشناسان متخصص و منتخب اعضا تشکیل شدهاست. این ۸ کمسیون فنی سیستمهای کاربردی و فعالیتهای تحقیقی در زمینههای هواشناسی و هیدرولوژی را مطالعه میکنند. این رکن سازمان، همچنین متدولوژی، رویهها و توصیه هایی را برای عملکرد مؤثرتر شورای اجرایی و کنگره ایجاد میکند. کمسیون فنی معمولاً هر ۴ سال یک بار تشکیل جلسه میدهد و در صورت لزوم میتواند برای مسائل اصلی سیستم جلسه فوقالعاده هم برگزار نماید.
- دبیرخانه
دبیرخانه سازمان توسط دبیرکل اداره می شود. دبیرخانه به عنوان مرکز اداری، اسناد و اطلاعات سازمان خدمت میکند. این رکن وظیفه آمادهسازی، تصحیح، ایجاد و توزیع موارد منتشر شده سازمان را برعهده دارد. همچنین این رکن سازمان مسئول اجرایی کردن وظایف محوله از طریق تصویب کنواسیون مخصوص و دیگر اسناد اساسی را هم میباشد. دبیرخانه حمایت از عملکرد و نقش رکنهای اساسی سازمان جهانی هواشناسی را برای هرچه بهتر کردن کیفیت کاری این سازمان را زیر نظر دارد. محل اصلی دبیرخانه در ژنو است. دبیرخانههای منطقهای دیگری بستگی به زمینه کارکرد در منطقههای مختلف تعیین شده توسط سازمان جهانی هواشناسی نیز وجود دارند. دو دبیرخانه ارتباطی دیگر هم در نیویورک و بروکسل نیز وجود دارد.
ازجمله مهمترین اهداف WMO به شرح زیر میباشد:
- تسهیل همکاری جهانی برای ایجاد شبکهای از ایستگاهها جهت مشاهدهٔ هواشناسی، هیدرولوژیک، ژئوفیزیک و سایر موارد مرتبط با هواشناسی.
- ایجاد و حفظ سیستمهای مبادله سریع اطلاعات هواشناسی و سایر اطلاعات مرتبط.
- تشویق به منظم کردن مشاهدات هواشناسی و اطمینان از انتشار یکسان و واحد مشاهدات و آمارها.
- استفاده بیشتر از هواشناسی در امر هوانوردی، دریانوردی، مسائل آبی، کشاورزی و سایر فعالیتهای بشری.
- ترویج فعالیتهایی نظیر هیدرولوژی کاربردی و ایجاد امکانات برای همکاری نزدیک میان بخشهای هواشناسی و هیدرولوژیکی.
- تشویق به تحقیقات و آموزش در قلمرو هواشناسی و سایر قلمروهای مرتبط.
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-09-25] [ 01:52:00 ق.ظ ]
|