دانلود فایل پایان نامه با فرمت word : راهنمای نگارش پایان نامه و مقاله درباره : ... |
دستهای از باکتری ها میباشند که دارای اثرات نامطلوب و زیانباری میباشند. مانند استافیلوکوک ها و کلستریدیوم ویونلا، این باکتری ها از طریق مکانیسمهایی چون، استفاده از ترکیبات جیره برای رشد و تکثیر خود، غیرفعال کردن آنزیم های گوارشی از طریق شکستن آنها، اتصال به دستگاه گوارش و تجمع در جایگاههای جذب مواد غذایی بازدهی خوراک را کاهش می دهند و همچنین با آسیب رساندن به سلولهای دستگاه گوارش سبب بروز التهاب و خونریزی میشوند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
ج) میکروارگانیسمهای خنثی
دستهای از میکروارگانیسمها را شامل میشوند که در پاسخ به وضعیت محیطی، تغذیه و همچنین تغییرات فیزیکوشیمیایی پرنده نیز تغیر می کنند.
لاکتوباسیلها غالبترین باکتری در چینهدان میباشند. این گروه از باکتری ها میتوانند از طریق حفظ تعادل میکروبی در چینهدان از رشد باکتری های بیماریزایی مانند اشرشیاکلی ممانعت کنند. این امر برای طیور دارای اهمیت فوقالعاده میباشد. زیرا چینهدان محل ورود باکتری های خارجی به داخل دستگاه گوارش میباشد. …………………………………………………
همچنین لاکتوباسیلوسها تنها ارگانیسمهایی میباشند که به طور طبیعی در سطوح معنیدار در دوازدهه جوجههای گوشتی وجود دارد. لاکتوباسیلها قادر به کنترل جمعیت اشرشیاکلی در چینهدان میباشند و اثرات آنها به دو صورت باکتریواستاتیک و باکتریوسیدال میباشد [Fuller, 1977].
۱-۳-۶- تأثیر آویشن شیرازی بر جمعیت میکروبی روده
اگرچه ترکیب شیمیایی عصارههای گیاهی جهت دستیابی به نتایج بهتر از اهمیت بیشتری برخوردار است، اما به نظر میرسد که خاصیت ضدمیکروبی درونتنی اسانس ها در پرندگان می تواند به وسیله جیره های پایه و شرایط محیطی تحت تاثیر قرار بگیرد .
فعالیت ضدباکتریایی در آویشن شیرازی مربوط به ترکیباتی مانند، لینالول ، مشتقات اکسیژنه شده تیمول و کارواکرول مانند اتر تیمول متیل و اتر کارواکرول متیل ، گاما ترپینن، p- سیمین [Al- Bayati, 2008,]. 1و ۸ سینئول [Lopes- lutz et al., 2008] میباشد.
نتایج مربوط به آزمایشات ضدباکتریایی آویشن شیرازی نشان داد که اسانس این گیاه از رشد همه میکروارگانیسمهای مورد مطالعه به خصوص گونه های گرم منفی جلوگیری می کند . استفاده از اسانس گیاه آویشن یا مخلوطی از اسانس ها که شامل تیمول بودند به عنوان مکمل در پرندگان باعث کاهش باکتری های کلیفرم شد.
مکمل تیمول در جیره طیور باعث تحریک ترشح آنزیم های پانکراس شده و در نتیجه بهبود ضریب تبدیل را به دنبال داشت [Lee, 2003]. کارواکرول موجود در آویشن شیرازی باعث رشد و تحریک لاکتوباسیلها می شود که از این طریق نقش مهمی در بهبود عملکرد پرنده دارند [Tschirch, 2000]. همچنین اسانس و عصاره متانولی آویشن شیرازی دارای خاصیت آنتیاکسیدانی بوده که باعث حفاظت از پرزهای روده و بهبود جذب مواد مغذی در طیور خواهد شد [مصحفی ۱۳۸۵، Manzanillo et al., 2001]. ترکیبات فنولیک اسانس آویشن به ویژه تیمول و کارواکرول مسئول فعالیت آنتیاکسیدانی در سیستم لیپیدی هستند .
۱-۴- کیفیت گوشت
ویژگیهای تعیین قابل کیفی گوشت از قبیل ظرفیت نگهداری آب، کشش پذیری گوشت، از دست دادن آب، آب خروجی در زمان طبخ، اسیدیته، نیمه عمر، میزان کلاژن، قابلیت انحلال پروتئین، چسبناکی و ظرفیت اتصال چربی برای صنایع تبدیلی در زمان تولید محصولات درجهبندی شده از ارزش فوق العادهای برخوردار هستند .
سه ویژگی کیفیتی گوشت شامل رنگ، بافت و رایحه مهمترین ویژگیهای گوشت هستند که میتوانند بر پذیرش گوشت به وسیله مصرف کننده تاثیر داشته باشند و نکته مهم این است که پراکسیداسیون لیپیدها عامل اولیه در تخریب کیفیت گوشت و محصولات گوشتی است و بر این ویژگیهای کیفیتی اثر منفی خواهد گذاشت [Addis, 1986].
۱-۴-۱- عوامل مؤثر بر کیفیت گوشت
اکسیداسیون چربیها یکی از بزرگترین مشکلات در فرایندهای مربوط به پختن، یخگشایی و ذخیره سازی گوشت میباشد که بر کیفیت آن و همچنین فرآورده های حاصل از آن به دلیل از دست رفتن رنگ، بو، طعم مطلوب و کاهش ماندگاری تاثیر می گذارد .
همچنین خرد کردن گوشت و دیگر روشهای فرآوری گوشت قبل از منجمد سازی باعث آسیب رسیدن به غشاء سلولهای گوشت شده و زمینه را برای واکنش اسیدهای چرب غیر اشباع گوشت با مواد پراکسیدان فراهم می کند که منجر به پایین آمدن سریع کیفیت و گسترش فساد در آن می شود و گوشت مرغ به دلیل داشتن ظرفیت اسید چرب غیر اشباع بالاتر نسبت به آسیب اکسیداتیو حساستر است . از جمله عوامل دخیل در راه اندازی و توسعه فرایند اکسیداسیون لیپیدها محتوی چربی و پروفایل اسیدهای چرب در گوشت، شکسته شدن اسیدهای چرب، محتوی آنتیاکسیدانی و شرایط ذخیرهسازی مانند نور، زمان، دما و چگونگی بسته بندی میباشد .
استفاده از روشهای تغذیهای جهت بهبود کیفیت غذاهای ماهیچهای یک رویکرد نسبتا جدید در علوم دامی است. روشهای تغذیهای اغلب نسبت به افزودن مستقیم افزودنیها به گوشت موثرترند. زیرا ترکیبات مهم ترجیحا در جایی رسوب می کنند یا انباشته میشوند که غالبا مورد نیاز هستند .
۱-۴-۲- فساد اکسیداتیو در گوشت
گوشت جوجهها و محصولات آنها به طور وسیعی در سراسر دنیا مصرف میشوند. آنها دارای خصوصیات تغذیهای مطلوب مانند محتوای چربی پایین و غلظت بالایی از اسید های چرب غیراشباع میباشند.که میتوانند به وسیله راهکارهای تغذیهای مخصوصی افزایش یابد [Bourre, 2005]. به هر حال میزان بالایی از اسیدهای چرب غیر اشباع باعث سریعتر شدن مراحل اکسیداسیون میشوند که منجر به یک کاهش در ارزش تغذیهای، بافت، رنگ و بو در گوشت می شود .
۱-۵- اکسیداسیون در گوشت
اکسیداسیون یکی از مراحل اصلی در متابولیسم میباشد، و یک فرایند کلی است که بر چربیها، رنگدانهها، DNA، کربوهیدراتها و ویتامینها تاثیر می گذارد [Kanner, 1994].تشکیل بیش از حد ترکیبات فعال اکسیژن [۲۶](ROS) در فرایند اکسیداسیون می تواند باعث آسیبهایی به ترکیبات حیاتی در سیستم بیولوژیکی شود . اکسیداسیون لیپیدها یکی از بزرگترین عامل در کاهش کیفیت در گوشت و ماندگاری آن و همچنین فراوردههای آن میباشد .
فرایند اکسیداسیون لیپیدها بر خصوصیات بافتهای چرب و قابلیت نگهداری محصولات طیور تأثیر گذاشته و ممکن است باعث کاهش سطح اسیدهای چرب غیراشباع با چند اتصال دوگانه، ویتامینهای محلول در چربی و تولید ترکیباتی نظیر پراکسید وآلدئیدهای سمی و در نهایت سبب کاهش ارزش غذایی تولیدات طیور گردد. اکسیداسیون لیپید رنگ پریدگی گوشت را که به واسطه اکسیداسیون میوگلوبین ایجاد می شود، افزایش میدهد. این کنش منجر به تشکیل ترکیباتی با وزن مولکولی پایین می شود که طعم گوشت را تغییر می دهند و سبب ایجاد بوی ترشیدگی می شود .
۱-۵-۱- عوامل موثر بر اکسیداسیون
میزان فسفولیپیدهای غیراشباع در غشاء سلولی یکی از مهمترین فاکتورها در تعیین ثبات اکسیداتیو در گوشت میباشد. که در صورت افزایش میزان چربیهای غیراشباع، اکسیداسیون نیز افزایش مییابد. در این رابطه فسفولیپیدها در ساختار غشاء قرار گرفتهاند و شروع کننده پراکسیداسیون چربیها در بافت میباشند [Machlin, 1984]. ……………………………………
غشاء لیپیدی به وسیله تعدادی از آنتیاکسیدانهای طبیعی مانند اسید آسکوربیک و آلفاتوکوفرول در برابر اکسید شدن محافظت میشوند. آلفا توکوفرول در بخش زیرین غشاء در موقعیتی نزدیک به زنجیرههای فسفولیپیدی ذخیره می شود و یکی از کارآمدترین پاککننده های رادیکالهای آزاد آسیلهای چرب میباشد [Buettner, 1993].
مصرف بالایی از چربیهای اکسیده شده، پراکسیدانها و اسیدهایچرب غیراشباع حساس به اکسیداسیون و همچنین مصرف پایین از مواد مغذی که در سیستم دفاعی آنتیاکسیدانی درگیر هستند، باعث افزایش اکسیداسیون خواهند شد . با توجه به اینکه افزایش درجه غیراشباع غشاهای ماهیچهای به وسیله دستکاری جیره ثبات اکسیداتیو را کاهش میدهد توجه زیادی به اصلاح ترکیبات اسیدچرب در بافتهای حیوانی شده است .
وجود یک یا تعداد زیادی باند دوگانه در اسیدهای چرب، مرکز فعالی برای انواع واکنشهای نامطلوب از جمله اکسیداسیون فراهم می کند. همانگونه که گفته شد سرعت اکسیداسیون به طور عمده به درجه اشباع بودن اسیدهای چرب بستگی دارد. پایداری نسبی اکسیداسیون اسیدهای چرب در دمای ۱۰۰ درجه سانتی گراد مطابق زیر بیان شده است، در رابطه با اسیدهای چرب ۱۸ کربنه – اسید چرب ۱۸:۰، ۱۸:۱، ۱۸:۲، ۱۸:۳ (به ترتیب دارای ۰، ۱، ۲ و ۳ پیوند دو گانه)سرعت نسبی اکسیداسیون به ترتیب ۱: ۱۰۰: ۱۲۰۰: ۲۵۰۰ گزارش شده است [Deman, 1992].
۱-۵-۲- اندازه گیری پراکسیداسیون اسید چرب در گوشت
تغییر در اسیدهای چرب به طور عمده به وسیله یک مکانیزم کاتالیتیکی خود به خودی از رادیکالهای آزاد که اکسیداسیون خود به خودی نامیده می شود و شامل ۳ فاز میباشد اتفاق میافتد .
۱: فاز ابتدایی :
۲: فاز گسترش :
۳: فاز پایانی:
هیدروپراکسید (ROOH) گونه های ناپایداری بوده که محصول اولیه اکسیداسیون لیپیدها میباشد و دستخوش تغییرات میشوند و شرایط نامطلوبی را به وجود میآورند، شکسته شدن این گونه ها باعث تولید محصولات ثانویهای مانند پنتانال، هگزانال، ۴- هیدروکسی نوننال و مالوندیآلدئید (MDA[27]) می شود .
اندازه گیری پراکسیداسیون گوشت می تواند بر اساس اکسیداسیون اولیه مانند محاسبه LHP یا اکسیداسیون ثانویه از طریق اندازه گیری مالوندیآلدئید (MDA) و یا محصولات حاصل از اکسیداسیون کلسترول (COP) انجام گیرد . یکی از روشهای تعیین پراکسیداسیون در گوشت اندازه گیری میزان مالوندیآلدئید تولید شده در گوشت میباشد که محصول اصلی تجزیه هیدروپراکسیدهای چربی میباشد. برای اندازه گیری پراکسیداسیون چربیهای گوشت، مواد واکنشدهنده با اسید تیوباربیتوریک اسید (Thiobarbituric Acid Reaction Substance; TBARS) استفاده می شود. این آزمایش بر میزان جذب کمپلکس صورتی رنگ حاصل از واکنش یک مولکول مالوندیآلدئید با دو مولکول از تیوباربیتوریک اسید استوار است .
شکل ۱-۳: واکنش بین مالوندیآلدئید و تیوباربیتوریک اسید
واکنش با تیوباربیتوریک اسید از طریق متصل شدن مونوانولیک مالوندیآلدئید به گروه های متیلن فعال تیوباربیتوریک اسید اتفاق میافتد (Sinnhuber and Yu, 1958).
همبستگی بالایی بین سطوح اسید آراشیدونیک، اسید دودکاتترائنوئیک، اسید دودکاپنتائنوئیک و اسید دودکاهگزائنوئیک اسید در فسفاتیدیل سرین و فسفاتیدیل کولین وجود دارد. این فسفولیپیدها مسئول تولید بسیاری از مواد واکنش دهنده با اسید تیوبابیتوریک (TBARS[28])، شامل مالوندیآلدئید در کبد، قلب، پلاسمای جوجهها و تخممرغ هستند .
عوامل مؤثر بر میزان تولیدMDA حاصل از اکسیداسیون اسید های چرب:
۱) شکسته شدن اسیدهای چرب غیراشباع .
۲) وجود فلزها .
۳) pH.
۴) دما و مدت زمان حرارتدهی .
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1400-09-25] [ 04:11:00 ق.ظ ]
|