دانلود پایان نامه با موضوع نقش کیفیت گزارشگری در کاهش ... |
با توجه به نتایج نگاره بالا معادله رگرسیونی پس از محاسبه به شکل زیرخواهد بود:
Total Investmenjt = ۶٫۳۵ ۰٫۳۰۵ Dividendjt ۰٫۰۲۰ RQ jt-1 ۰٫۰۱۷ (Dividend jt × RQ jt-1) ۱٫۴۴ Size 0.068 TobinQ 0.017SdCFO + 0.24 SdSale 8.64 Sd Total 2.85 Tangibility 0.302 LEV 0.084 CFO 0.026 Age + 0.963 Cycle + 0.729 Cash + 0.171 ROA +
در ارتباط با تحلیل ضرایب مدل که نتایج در نگاره (۴-۱۱) مشخص است با بررسی سطح معناداری آماره t هر یک از متغیرها نشان میدهد که کیفیت گزارشگری باعث نمی شود که اثر منفی تقسیم سود کاهش یابد به عبارتی هیچ رابطه معنی داری وجود ندارد.به عبارتی دیگر فرضیه صفر رد نمی شود . فرضیه مقابل نیز رد می شود.
در مورد متغیرهای کنترلی لازم به ذکر است که از بین دوازده متغیر کنترلی که در این مدل وجود دارد پنج متغیر از جمله اندازه شرکت، نسبت کیوتوبین، انحراف معیار سرمایه گذاری، دارایی ثابت مشهود و چرخه عملیاتی شرکت نیز معنیدار هستند و دیگر متغیرهای کنترلی معنیدار نیستند. همانطوری که نگاره (۴-۱۱) نشان میدهد متغیرهای اندازه شرکت، نسبت کیوتوبین و دارایی های ثابت مشهود رابطه مثبتی با کل سرمایه گذاری دارند و انحراف معیار سرمایه گذاری و چرخه عملیاتی شرکت رابطه ای منفی دارند که این رابطه ها نیز با احتمال ۹۵ درصد معنیدار هستند. ولی در بین متغیرهای کنترلی دیگر ممکن رابطه ای منفی یا مثبت وجود داشته باشد ولی ضریب برآوردی این متغیرها معنیدار نیستند.
در آزمون معنیداری مدل، فرضیه صفر به این شکل تعریف می شود که همه ضرایب رگرسیون مدل یکجا برابر صفر است و فرضیه مقابل آن به مخالف صفر بودن حداقل یکی از ضرایب اشاره می کند . F اعتبار کلی مدل را نشان میدهد. با توجه به نتایج منعکسشده در نگاره(۴-۱۱) نشان میدهد که F محاسبهشده از F نگاره بزرگتر است(۵%>P)، پس میتوان گفت این مدل با احتمال ۹۵ درصد معنیدار است. به عبارتی دیگر میتوان گفت که این مدل از اعتبار بالایی برخوردار است..همچنان با توجه به سطح معنیداری آماره t در مورد مقدار ثابت و ضریب متغیرهای مستقل ، که کمتر از ۵% میباشند ، میتوان معناداری ضرایب را اثبات نمود. و همچنین ضریب تعیین این مدل ۴۱ درصد میباشد که این عدد نشان میدهد که ۴۱ درصد مقدار متغیر وابسته توسط متغیر مستقل تبیین می شود.
۴-۱۰-۲ آزمون فرضیه دوم پژوهش
فرضیه دوم این پژوهش به قرار زیر است:
اثر منفی کیفیت گزارشگری بر آثار سیاست های تقسیم سود، در شرکتهای سرمایه گذاری در طرح های R&D نسبت به سرمایه گذاری سرمایه ای انجام شده بیشتر است
از لحاظ آماری این رابطه به شرح زیر میباشد:
کیفیت گزارشگری مالی، تاثیر منفی تقسیم سود را کاهش نمی دهد. H0:
کیفیت گزارشگری مالی، تاثیر منفی تقسیم سود را کاهش می دهد. H1:
برای بررسی فرضیه دوم در این پژوهش از دو مدل استفاده می شود:
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۴-۱۰-۲-۱ مدل سرمایه گذاری تحقیق و توسعه
در ابتدا به بررسی نوع داده ها میپردازیم که داده های مورد پژوهش از نوع داده های ترکیبی است یا داده ها به صورت تلفیقی میباشند که نتایج در نگاره زیر بیان شده است.
نگاره ۴-۱۲ اطلاعات مربوط به تعیین روش مورد استفاده برای مدل اول فرضیه دوم
شاخص آماری و نتیجه نوع آزمون |
آماره آزمون | سطح معنیداری | نتیجه |
F | ۱۳٫۶۱ | ۰۰۰/۰ | روش تابلویی |
هاسمن | ۷۰٫۹۳ | ۰۰۰/۰ | کارایی اثرات ثابت |
همانطوری که نگاره (۴-۱۲) نشان میدهد، مقدار سطح معنیداری برای آزمون F عدد ۰۰۰/۰ است (۰۵/۰ p<)، به عبارت دیگر آزمون F محاسبهشده از F نگاره بزرگتر است، در نتیجه برای آزمون این رابطه بایستی از روش دادههای تابلویی(پنل) استفاده شود. در ادامه برای بررسی حالتهای مختلف دادههای تابلویی از آزمون هاسمن استفاده میشود.
با توجه به نتایج منعکس در نگاره (۴-۱۲) نتایج به دست آمده از نرمافزار STATA نشان میدهد که مقدارسطح معنی داری برای آزمون هاسمن عدد۰۰۰/۰ است که نشان میدهد فرض صفر (اثرات تصادفی) پذیرفته نمیشود و فرض مقابل (اثرات ثابت) پذیرفته میشود. این مقدار نشان میدهد که بایستی از روش اثرات ثابت استفاده شود. در ادامه باید آزمون رگرسیون به روش دادههای تابلویی- اثرات ثابت انجام شود.
با توجه به اینکه مدل داده ها مشخص و مدل دارای مشکل ناهمسانی واریانس نبود برای آزمون این فرضیه روش مورد استفاده داده های تابلویی- اثرات ثابت و مدل GLS میباشد که نتایج مدل به قرار زیر است.
نگاره ۴-۱۳ مدل اثرات ثابت برای کیفیت گزارشگری مالی، تاثیر منفی تقسیم سود را کاهش می دهد.
متغیرها | ضرایب |
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1400-09-25] [ 03:29:00 ق.ظ ]
|