نگارش پایان نامه درباره تعیین تأثیر انگیزش بر ... |
- انجام سایر وظایفی که برای واگذاری سهام و خصوصیسازی در چارچوب برنامههای پنج ساله توسعه به عهده سازمان محول میگردد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
مکانیزم عملیات اجرایی
سازمان خصوصیسازی در مراحل واگذاری سهام شرکتهای دولتی، با توجه به مقررات فصل سوم قانون برنامه سوم توسعه و فصل اول قانون برنامه چهارم توسعه، دو وظیفه اساسی به عهده دارد:
الف- این سازمان به عنوان شرکتی دولتی در قالب یک شرکت مادر تخصصی تعریف شده است و به وظایف این گونه شرکتها مطابق با مجموعه قوانین عمل می کند.
ب- شرکتهای مادر تخصصی به استناد ماده (۱۵) قانون برنامه سوم توسعه مورد تنفیذ در ماده (۹) قانون برنامه چهارم، پس از تأیید و تصویب اسامی شرکتهای قابل فروش آنها توسط هیأت عالی واگذاری و هیات وزیران، باید با یک برنامه زمانبندی شده و روش فروش، نسبت به امضای وکالتنامه با سازمان خصوصیسازی به منظور تعیین قیمت پایه سهام و طی مراحل فروش سهام اقدام نمایند. به عبارت دیگر سازمان خصوصیسازی به عنوان یک نهاد متمرکز و مستقل در برنامه واگذاری سهام شرکتهای دولتی، عهدهدار دریافت مدارک و اطلاعات لازم، ارزشیابی سهام، اخذ وکالت فروش از شرکتهای مادر تخصصی، اعلام عمومی فروش در جراید کثیر الانتشار و اقدام در خصوص واگذاری سهام شرکتهای دولتی و متعلق به دولت است. بر اساس این ساختار اجرایی واگذاری سهام شرکتهای دولتی حسب مقررات فصل سوم قانون برنامه سوم توسعه مورد تنفیذ در قانون برنامه چهارم به شرح زیر میباشد:
- ارتباط شرکتهای دولتی با وزرا به عنوان مجمع عمومی و نمایندگان صاحبان سهام قطع میشود و شرکتهای مادر تخصصی به عنوان مجمع عمومی و صاحبان سهام شرکتهای دولتی ایفای نقش میکنند. شرکتهای مادر تخصصی با توجه به مأموریتی که به آنها واگذار شده است، در بدنه دولت باقی میمانند و واگذار نمیشوند.
- شرکتهای دولتی در قالب شرکتهای مادر تخصصی سازماندهی میشوند.
- شرکت مادر تخصصی شرکتهای دولتی را در صورت لزوم اصلاح ساختار می کند و پیشنهاد تعیین تکلیف را به دبیرخانه هیأت عالی واگذاری ارائه می کند.
- هیأت عالی واگذاری فهرست اسامی شرکتهای قابل فروش، انحلال و ادغام و برنامه زمانبندی و روش فروش آنها را بررسی و تایید می کند و هیأت وزیران فهرست مذکور را بررسی و تصویب می کند.
- شرکت مادر تخصصی به منظور طی مراحل واگذاری به سازمان خصوصیسازی وکالت میدهد و اوراق و اسناد مالی به همراه اطلاعات لازم را در اختیار قرار میدهد.
- سازمان خصوصیسازی نسبت به تعیین ارزش پایه سهام مورد واگذاری، تعیین سهام ترجیحی برای واگذاری به کارکنان و اخذ سایر مجوزهای مورد نیاز حسب مورد از هیأت عالی واگذاری اقدام نموده و قیمت پایه سهام را به تصویب هیات عالی واگذاری میرساند.
- سازمان خصوصیسازی با توجه به وضعیت بازار، آگهی فروش سهام را در جراید منتشر می کند.
- سازمان خصوصیسازی در آگهی فروش، میزان سهام ترجیحی و سایر مواردی که در قانون تصریح شده است را تعیین و در خصوص آنها اقدام می کند.
- درآمد حاصل از فروش سهام به تفکیک معادل بیست درصد (۲۰%) به عنوان مالیات بر عملکرد شرکت مادر تخصصی ذیربط یا شرکتهای تحت پوشش آن (حساب درآمد عمومی کشور)، معادل ده درصد (۱۰%) به عنوان علیالحساب سود سهم دولت در شرکت مادر تخصصی ذیربط (حساب درآمد عمومی کشور) و معادل هفتاد درصد (۷۰%) به حساب شرکت مادر تخصصی ذیربط اختصاص مییابد.
لازم به ذکر است اقدامات سازمان خصوصیسازی مبنی بر واگذاری سهام در زمره مصادیق ماده ۸۸ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب مجلس شورای اسلامی که اجازه واگذاری فعالیتها و اموال و داراییهای دولتی به بخش خصوصی را تجویز نموده است، نمیباشد. همچنین تصمیمات دولت مبنی بر واگذاری اموال، داراییها و سهام متعلق به خود به دستگاههای طلبکار موضوع بند (ذ) تبصره (۵) قوانین بودجه سالهای ۱۳۷۹ الی ۱۳۸۳ و مفاد بند (ت) تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۳۸۴ و مفاد بند (د) قانون بودجه سال ۱۳۸۵ بابت رد دیون دولت به دستگاههای ذیربط که توسط کمیته مربوط تصمیمگیری میشود، از مصادیق خصوصیسازی نیست و به عملکرد این سازمان مربوط نمیباشد.
سازمان مالی گسترش مالکیت واحدهای تولیدی
در سال ۱۳۵۴ سازمان مالی گسترش مالکیت واحدهای تولیدی که در برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به عنوان سازمان خصوصیسازی تعیین شده است، به عنوان یک شرکت دولتی وابسته به وزارت امور اقتصادی و دارایی به موجب تبصره (۴) ماده واحده قانون گسترش مالکیت واحدهای تولیدی تأسیس شد و فعالیت خود را با هدف سهیم کردن کارگران در مالکیت کارخانهها با اعطاء اعتبار و تسهیلات و انجام هرگونه اقداماتی که منجر به گسترش مالکیت واحدهای تولیدی در سطح کشور شود، آغاز کرد.
مهمترین اهداف و وظایف قانونی از سال ۱۳۵۴ تاکنون:
۱) سهیم کردن کارگران و کشاورزان در مالکیت واحدهای تولیدی براساس قانون گسترش مالکیت واحدهای تولیدی مصوب ۱۳۵۴٫
۲) انجام اقدامات اجرایی واگذاری سهام به کارگران و کارکنان واحدهای تولیدی در اجرای تبصره بند سوم تصویبنامه شماره ۵۲۸۳/ت/۱۰۹ هـ مورخ ۱۳۷۰/۳/۲۹ هیأت محترم وزیران.
۳) انجام اقدامات اجرایی واگذاری سهام به کارگران و کارکنان واحدهای تولیدی در اجرای تبصره ۳ ماده (۶) قانون نحوه واگذاری سهام دولتی و متعلق به دولت به ایثارگران و کارگران مصوب ۱۲/۵/۱۳۷۳ مجلس شورای اسلامی.
۴) در اجرای بند «ج» تبصره ۳۵ قانون بودجه سال ۱۳۷۸ کل کشور، مسئولیت و تصدی دبیرخانه کمیته تبصره ۳۵ از سال ۱۳۷۸ تا۸۰ به عهده سازمان مالی گسترش مالکیت واحدهای تولیدی محول شده است.
۵) به موجب ماده (۱۵) قانون برنامه سوم توسعه، با تغییر اساسنامه سازمان مالی گسترش مالکیت واحدهای تولیدی، نام سازمان به سازمان خصوصیسازی تبدیل شده است و هدف و وظایف آن براساس نیازها و ساز و کار برنامه خصوصیسازی با مفهوم واگذاری سهام شرکتهای دولتی و متعلق به دولت تبیین شده است.
۶) به موجب تصویب نامه شماره ۷۲۶۸۳/ت ۳۴۴۸۴ هـ مورخ ۱۷/۱۱/۱۳۸۴ هیات وزیران موضوع طرح توزیع سهام عدالت، سازمان خصوصیسازی به عنوان سهامدار دولتی شرکت کارگزاری سهام عدالت تعیین گردیده است و وظیفه دبیرخانه ستاد مرکزی سهام عدالت را هم بر عهده دارد. سازمان خصوصیسازی همچنین مسئولیت تعیین و پیشنهاد قیمت سهام عدالت به هیات عالی واگذاری را نیز عهدهدار است.
اهداف استراتژیک:
- توسعه و تعامل سازنده برون سازمانی و درون سازمانی
- تدوین و تغییر قوانین و مقررات
- ارتقا دانش و فرهنگ خصوصیسازی در سطوح مختلف جامعه و مدیریت
- توانمندسازی بخش خصوصی و تعاونی
- توانمندسازی و ارتقا کمی و کیفی منابع انسانی، زیرساختی، مالی و روشها
- ارتقا کمی و کیفی خدمات خصوصیسازی و توسعه بازار
ساختار سازمانی
فصل سوم
روششناسی تحقیق
۳-۱- روش تحقیق
پژوهش حاضر از نوع روش، توصیفی پیمایشی و از نظر هدف، کاربردی است. پیمایش، روشی در تحقیق اجتماعی است که فراتر از یک تکنیک خاص در گردآوری اطلاعات بکار میرود. هر چند معمولاً در آن از پرسشنامه استفاده میشود، اما فنون دیگری از قبیل مصاحبه ساختارمند، مشاهده و تحلیل محتوا هم بکار میروند. تحقیقات کاربردی تحقیقاتی هستند که نظریهها، قانونمندیها، اصول و فنونی که در تحقیقات پایه تدوین میشوند را برای حل مسائل اجرایی و واقعی به کار میگیرد. (خاکی، ۱۳۸۶، ۲۱۲).
۳-۲- جامعه آماری
مجموعهای از افراد، اشیاء و … (واحد) که حداقل در یک صفت مشترک هستند، یک جامعه آماری را تشکیل میدهند و معمولا باN نمایش داده میشود. (خاکی،۱۳۸۷،۲۵۰). جامعه آماری تحقیق حاضر کارکنان سازمان خصوصیسازی میباشند که تعداد آنها ۳۶۱ نفر است.
۳-۳- روش نمونهگیری
از آنجا که جامعه آماری مورد مطالعه کارکنان، سازمان خصوصیسازی است و این جامعه همگن میباشد،
۳-۴- ابزار جمع آوری اطلاعات
از پرسشنامهایی که با توجه به متغیرهای تحقیق و عملیاتی نمودن آنها تنظیم شده، برای جمع آوری اطلاعات ازجامعه آماری و به منظور آزمون فرضیههای تنظیم شده این تحقیق استفاده شده است. پرسشنامه تحقیق متشکل از دو دسته سؤال است. دسته اول که با حروف الفبا کدگذاری شده است، به منظور تعیین و مشخص کردن مشخصات جامعه آماری از لحاظ جنسیت، سن، سطح تحصیلات و سابقه خدمت و دسته دوم به منظور آزمون فرضیههای تحقیق حاضر و در دو بخش تنظیم شد است.
بخش اول شامل سؤالات توانمندسازی است که در قالب مقیاس پنج گزینهای لیکرت مورد استفاده قرار گرفته است. این قسمت از پرسشنامه دارای۲۰سئوال است و قسمت بعدی پرسشنامه که سوالات مربوط به انگیزش است، دارای ۹ گویه میباشد.
پرسشنامه انگیزش:
جهت سنجش انگیزش کاری کارکنان از پرسشنامهای که بر مبنای تئوری انتظار وروم تهیه و به وسیله پورتر ولالر توسعه داده شده، استفاده شده است. این پرسشنامه حاوی ۹ سؤال است که به سنجش انگیزش از طریق ابعاد سهگانه آن اعم از جدابیتها- عاملیتها و انتظارات می پردازد. سؤالات پرسشنامه به صورت مقیاس پنج درجهای به شیوه لیکرت بر روی یک پیوستار؛ کاملاً موافق، موافق، نظری ندارم، مخالفم و کاملاً مخالفم تهیه شده است. طریقه نمرهگذاری سئوالات نیز از ۱ تا ۵ است.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1400-09-25] [ 12:58:00 ق.ظ ]
|