نتایج نشان می‌دهد که شرکتهایی که دارای تصدیق درآمد بوده اند احتمال بیشتری می‌رود که به بازگویی درآمد بپردازند که بستگی به میزان پیچیدگی یک انصراف استاندارد در پیچیدگی تصدیق درآمد افزایش می‌یابد این نشان می‌دهد که پیچیدگی یک عامل مهم در گزارش نادرست درآمد است پیچیدگی منجر به گزارش نادرست عمدی و غیر عمدی می‌شود.

ثانیاً اگر چه که پژوهش قبلی نشان می‌دهد که میزان پیچیدگی یا مدیریت یا اختلاف نظر ها مرتبط است (برکسترسر[۳] و همکاران ۲۰۰۶)اومتوجه شد که پیچیدگی تصدیق درآمد منجر به خطاها می‌گردد.ثالثا :نتایجی که به دست آورده باید برای بنگاه ها حالت اطلاع‌رسانی داشته باشد چون باعث فراهم نمودن ادراک بهتری از اثرات پیچیدگی بر گزارش نادرست و ادراک سهام‌داران از پیچیدگی می‌شود.همچنین باعث می‌شود که سهام‌داران شرکت ها به متعادل سازی واکنش های خود به گزارش‌های نادرست بپردازند.وقتی حسابداری پیچیده است اطلاع رسانی برای اهداف FASBبه کاهش پیچیدگی نمی‌پردازد.چون نشان می‌دهد که کاربران، اداراکی از تاثیرات میزان پیچیدگی حسابداری بر گزارش نادرست دارند نهایتاً این نتایج نشان می‌دهند که ادبیات بازگویی به آزمودن انگیزه هایی می‌پردازد که مویدگزارش نادرست است (پالمورس[۴]۲۰۰۴٫برنز[۵] و همکاران۲۰۰۶) ولی به نادیده گرفتن اثر پیچیدگی می‌پردازند .

پلوم لی[۶] و یوهن[۷] به آزمودن عوامل گزارش‌های نادرست در اظهارنامه‌های مالی می پردازند که به آزمودن بازگویی‌ها به طور آشکار می‌پردازد.آن ها نتیجه گرفتند که دو دلیل مهم توسط مدیران ذکر گردیده است که از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ خطاهای درونی شرکت ۵۷ درصد و بعضی از ویژگی های استاندارد حسابداری ۳۷ درصد .اگر چه تعداد کمی از بازگویی ها به دلیل پیچیدگی محاسبات بودند.

۲-۳ کیفیت گزارشگری مالی شرکت ها

هدف صورت‌های مالی ، ارائه اطلاعاتی تلخیص شده و طبقه بندی شده درباره وضعیت مالی ، عملکرد مالی و انعطاف پذیری مالی واحدتجاری است که برای طیفی گسترده از استفاده کنندگان صورت‌های مالی در اتخاذ تصمیمات اقتصادی مفید واقع شود. صورت‌های مالی همچنین نتایج ایفای وظیفه مباشرت مدیریت یا ‌پاسخ‌گویی‌ آن ها را در قبال منابعی که در اختیارشان قرار گرفته است، نشان می‌دهد. به منظور دستیابی ‌به این هدف، در صورت‌های مالی یک واحد تجاری اطلاعاتی درباره موارد زیر ارائه می‌شود:

الف . داراییها،

ب . بدهیها،

ج . حقوق صاحبان سرمایه ،

د .درآمدها،

ه . هزینه ها، و

و . جریان‌های نقدی .

این اطلاعات، همراه با سایر اطلاعات مندرج در یادداشتهای توضیحی، استفاده کنندگان صورت‌های مالی را در پیش‌بینی جریان‌های نقدی آتی واحد تجاری و خصوصاًً در زمانبندی و اطمینان از توانایی آن در ایجاد وجه نقد کمک می‌کند. (استاندارد شماره ۱ حسابداری ایران)

صورت‌های مالی باید وضعیت مالی، عملکرد مالی و جریان‌های نقدی واحد تجاری را به نحو مطلوب ارائه کند. تقریباً در تمام شرایط، اعمال مناسب الزامات استانداردهای حسابداری همراه با افشای اطلاعات اضافی در صورت لزوم، منجر به ارائه صورت‌های مالی به نحو مطلوب می‌شود. (استاندارد شماره ۱ حسابداری ایران)

بر طبق APB شماره ۴ تأکید حسابداری مالی بر اطلاعات با اهداف عمومی، مبتنی بر این فرض است که تعداد قابل توجهی از استفاده کنندگان، نیاز به اطلاعات مشابه دارند. در اطلاعات با اهداف عمومی، برآورده ساختن نیازهای استفاده‌ کنندگان خاص مدنظر نیست. به بیان دیگر، سعی برآن است تا نیازهای اطلاعاتی بیشترین تعداد ممکن از استفاده کنندگان برآورده گردد. (تاری وردی[۸]، ۱۳۸۶؛ ۵۲)

مفید بودن صورت های مالی یا دیگر گزارش‌ها تحت تاثیر کیفیت گزارشگری می‌باشد؛ که در آن ثبات رویه و صحت اطلاعات جنبه‌های کلیدی کیفیت می‌باشند. (گزارش حسابرسی کیفیت گزارشگری مالی دولت محلی، ۲۰۰۷) در بررسی به چگونگی واکنش بازار و فروشنده به اعلام بازگوئی صورت‌های مالی به منظور چگونگی آگاهی از اینکه صورت‌های مالی قبل از غیر قابل اعتماد را تحت تاثیر ارزش بازار شرکت،عدم تقارن اطلاعات مربوط به شرکت و اعتماد به بازار ‌در صورت‌های مالی آینده است که باعث کاهش ارزش بازار و افزایش عدم تقارن اطلاعاتی شده است که در اعلام مشکلات حسابداری مربوط به مسائل شناخت درآمد می‌باشد.و این نشان می‌دهد که بازار و فروشنده مشکلات مربوط به شناخت درآمد از سایر مسائل نسبتا مهم‌تر است. همچنین هیچ افزایشی در عدم تقارن اطلاعات را قبل از اعلام مشکل و پس از بیان آن دیده نشده به بیان دیگر به نظر نمی‌رسد برای سهام‌داران شرکت که عدم تقارن اطلاعات در بازار به طور دائم افزایش بیابد. وهمچنین ارائه مجدد باعث کاهش قابلیت اطمینان سرمایه‌گذاران می‌گردد نتایج این تحقیقات در تلاش برای به دست آوردن این بینش به چگونگی کیفیت صورت‌های مالی تاثیر می‌گذارد و برداشت سرمایه‌گذاران از ارزش و اطلاعات عدم تقارن شرکت و اعتماد سرمایه‌گذاران در صورت‌های مالی و نتایج آن مهم است.و درنهایت نتایج نشان می‌دهد که تحقیقات آینده باید بیشتر به بررسی مسایل مربوط به شناخت درآمد بپردازد.(کیرستن و اندرسون دانشگاه جورج تاون ۲۰۰۵)

در بررسی‌های خود عنوان می‌کند سیستم گزارش‌دهی مالی همچنان در برخورد با تعدادی از چالش‌های دشوار است.به طور باور نکردنی مهم‌ترین و فوری‌ترین نیاز به کاهش پیچیدگی و بهبود است پیچیدگی در استانداردها و قوانین و مقررات که به شکست ارائه اطلاعات مالی مربوط و شفاف می‌گردد و پیچیدگی ذاتی در گزارش مالی به تدریج متنوع‌تر می‌گردد و پیچیدگی به عنوان مشکل برای سهام‌داران،سرمایه‌گذاران تعریف شده است و پیچیدگی را دو نوع می‌داند پیچیدگی غیر قابل اجتناب با پیچیدگی ذاتی و پیچیدگی قابل اجتناب و چهار علت مهم‌تر پیچیدگی قابل‌اجتناب یا منابع مهم پیچیدگی به شرح ذیل بیان ‌کرده‌است :

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...