پژوهش های انجام شده در رابطه با بررسی عوامل مدیریتی ... |
رباط کریم
۱۰
۷
اسلامشهر
۱۱
۸
جمع کل
۱۱۳
۱۰۰
ماخذ:معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی تهران(۱۳۹۱)
بر اساس جدول شماره ۳-۲ تعداد کل واحدهای پرورش جوجه های گوشتی در جنوب استان تهران ۸۸ واحد است. این واحدهای تولیدی در سطح ۷ شهرستان پراکنده اند. بیشترین واحدهای گوشتی در جنوب استان تهران مربوط به شهرستان ورامین است. بطور کلی ۵/۲۵% از کل واحدهای پرورش جوجه های گوشتی در این شهرستان قرار دارند وکمترین تعداد واحدها مربوط به شهرستان رباط کریم می باشد که ۳/۱۰% از کل واحدهای پرورش جوجه های گوشتی در جنوب استان را شامل می شود. در این تحقیق تعداد ۳۳ واحد پرورش جوجه گوشتی باستفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده (با انتساب متناسب) تحت پوشش قرار گرفت.
۳-۴- نرم افزار مورد استفاده:
اطلاعات در طول مدت بهار و تابستان برای تمام مزارع جوجه گوشتی استان در سال۱۳۹۲ جمع آوری گردید. ابتدا بر اساس شاخص تولید، مزارع به سه گروه ضعیف (کمتر از۲۰۰)، متوسط (۲۳۰-۲۰۰) و خوب (بالاتر از ۲۳۰) تقسیم بندی شدند و اختلافهای بین سه گروه مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده های توصیفی از نرم افزهای SPSS استفاده گردید.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
ابزارهای جمع آوری و آنالیز دادهها عبارتند ۱) پرسشنامه جهت جمع آوری داده های موردنیاز، ۲) نرم افزار EXCEL جهت داده پردازی دادهای خام گرد آوری شده و ۳) نرم افزار آماری SPSS19, جهت تجزیه وتحلیل داده های پردازش شده.
۳-۵- استفاده از سیستم مدیریتی برای تعیین سهم عوامل تغذیه ای و مدیریت تغذیه
تصمیمگیری یکی از مهمترین وظایف مدیریت است و یکی از دلایل موفقیت برخی از افراد و سازمانها اتخاذ تصمیمهای مناسب است. به ندرت فرد یا سازمان، براساس یک معیار تصمیم میگیرد و اکثر تصمیمگیریها چند معیاره است. استفاده از تکینکهای تصمیمگیری چند معیاره[۱۱] (MCDM) امروزه مورد توجه زیادی قرار گرفته است (مؤمنی، ۱۳۸۵). هانگ و یون[۱۲] (۱۹۸۱) تعداد ۱۷ روش تصمیمگیری چند شاخصه را بر اساس نوع و اهمیت آنها با توجه به اطلاعات بهدست آمده طبقهبندی نمودند. در این روش که برای تجزیه و تحلیل چند گزینه به کار میرود، چندین شاخص وجود دارد که تصمیمگیرنده (مدیر) باید آنها را به دقت در مسایل خود مشخص کند. این شاخصها در ارتباط با هر یک از گزینه ها مورد بررسی قرار میگیرند و معیارهایی برای ارزیابی و انتخاب گزینه ها هستند. جهت انتخاب مناسبترین گزینه، باید از مدلهای تصمیمگیری استفاده شود. از این مدلها میتوان سیستم تصمیم گیری SAW و TOPSIS را نام برد. یکی از بهترین مدلهای تصمیمگیری در این خصوص، مدل TOPSIS میباشد (مؤمنی،۱۳۸۵). اساس این تکنیک بر این مفهوم استوار است که گزینهی انتخابی باید کمترین فاصله را با راه حل ایده آل مثبت (بهترین حالت ممکن) و بیشترین فاصله را با راه حل ایده آل منفی (بدترین حالت ممکن) داشته باشد. در این روش، گزینه ها براساس فاصلهشان از نقطهی ایدهآل دستهبندی میشوند. نقطهی ایدهآل به عنوان مناسبترین، وزینترین و قابل تصورترین نقطه تعریف میشود. بهترین گزینه، نزدیکترین گزینه به نقطهی ایدهآل میباشد ( جنسن، ۱۹۹۲: مالسزوسکی، ۱۹۹۷). فرض براین است که مطلوبیت هر شاخص، به طور یکنواخت افزایشی یا کاهشی است. در این آزمایش برای تعیین عوامل عمده موثر بر فراسنجههای عملکردی و میزان استفاده از عوامل تغذیه ای مدیریتی ار روش های SAW استفاده شد.
روش SAW[13] : در این روش مراحل کار به صورت زیر است:
مدل مجموع ساده ی وزنی، یعنی SAW، یکی از ساده ترین روش های تصمیم گیری چند شاخصه است. با محاسبه ی اوزان شاخصها، میتوان به راحتی از این روش استفاده کرد. برای استفاده از این روش، مراحل زیر ضرورت دارد.
۱-کمّی کردن ماتریس تصمیم گیری
۲- بی مقیاس سازی خطی مقادیر ماتریس تصمیم گیری
۳-ضرب ماتریس بی مقیاس شده در اوزان شاخصها
۴-انتخاب بهترین گزینه (A* ) با بهره گرفتن از معیار زیر :
در روش SAW گزینه ای انتخاب می شود (Aà ) که حاصل جمع مقادیر بی مقیاس شده ی وزنی آن (nijwj ) از بقیه ی گزینه ها بیشتر باشد.
۱- تشکیل ماتریس تصمیم گیری: برای مثال برای بررسی نحوه استفاده از مواد مغذی در بین سه گروه ضعیف(L)، متوسط(M) و قوی(H) ماتریس زیر تشکیل شد.
شکل ۳-۱- ماتریس تصمیم گیری برای سیستم SAW
۲- بی مقیاس سازی خطی مقادیر ماتریس تصمیم گیری: شکل ۳-۲ ماتریس بی مقیاس شده برای داده های ذکر شده در شکل ۳-۱ را نشان میدهد.
شکل ۳-۲- ماتریس بی مقیاس سازی شده
۳- ارزیابی اوزان شاخص ها: با توجه به اهمیت نسبی شاخصها، ضروری است به هر شاخص وزن داده شود که جمع اوزان هر شاخص معادل عدد یک گردد. در این آزمایش از روش آنتروپی جهت ارزیابی اوزان شاخصها استفاده شد. به طور خلاصه برای به دست آوردن اوزان شاخصها، مراحل زیر طی گردید:
محاسبهی توزیع احتمال (Pij)
محاسبهی مقدار انتروپی (Ei)
محاسبهی مقدار عدم اطمینان (dj)
محاسبهی اوزان (Wj)
شکل ۳-۳- اوزان بدست آمده برای ماتریس ذکر شده
فصل چهارم
تجزیه وتحلیل و بیان نتایج حاصل از تحقیق
پس از ارائه چهار چوب نظری روش تحقیق در فصل قبل، در این فصل به استناد یافته های حاصل از پرسشنامههای تکمیل شده از واحدهای مرغداری گوشتی فعال جنوب استان تهران به تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده پرداخته شد. نتایج در دو قسمت تحلیل توصیفی (شناسایی و توصیف وضعیت فعلی واحدهای مرغداری گوشتی جنوب استان) و قسمت تحلیل استنباطی (ارزیابی اثرات مواد مغذی بر شاخص تولید و مقایسه مزارع دسته بندی شده در سه گروه خوب، متوسط، ضعیف) ارائه شدهاست. پس از اتمام جمع آوری اطلاعات و وارد نمودن در نرم افزار اکسل، مجموع اطلاعات مربوط به ۸۵ واحد پرورش جوجه گوشتی جنوب استان تهران با ظرفیت۱۶۶۳۰۰۰ قطعه در دسترس قرار گرفت. کلیه اطلاعات مربوط به هر واحد بصورت افقی در یک سطر قابل دسترسی بود در مجموع ستونهای اشغال شده جهت اطلاعات هر واحد ۲۳۰ ستون بود، بنابراین پرونده اطلاعاتی طرح بصورت فایلی با ۸۵ سطر و ۲۳۰ ستون قابل دسترسی بود.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1400-09-25] [ 04:29:00 ق.ظ ]
|