مقالات تحقیقاتی و پایان نامه | جدول شماره (۴-۶): آزمون چاو و هاسمن برای تخمین نوع داده های فرضیه دوم – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
فرضیه اول تحقیق به شرح زیر میباشد:
H0= بین استراتژی جسورانه سرمایه در گردش و انحراف معیار بازده دارایی ها در صنعت بانکداری ارتباط معناداری وجود ندارد.
H1 = بین استراتژی جسورانه سرمایه در گردش و انحراف معیار بازده دارایی ها در صنعت بانکداری ارتباط معناداری وجود دارد.
همان طور که در جدول شماره (۴-۵) مشاهده می کنید آزمون F در سطح اطمینان بیشتر از ۹۹% معنادار میباشد و آماره دوربین واتسون نیز بین ۵/۱ تا ۵/۲ میباشد، که صحت الگوی رگرسیون را در مورد خطی بودن روابط بین متغیرها و استقلال مشاهدات تأیید می کند. ضریب تعیین تعدیل شده نیز نشان دهنده این است که ۲۰ درصد تغییرات در متغیر وابسته توسط متغیر های مستقل تبیین می شود.
جدول شماره (۴-۵): نتایج آزمون فرضیه اول تحقیق
متغیر
علامت اختصاری
ضریب متغیر
آماره t
سطح معناداری
مقدار ثابت
۱۳/۰
۷۳/۲۲
۰۰۰/۰
نسبت داراییهای جاری
۰۱/۰
۷۲/۰
۴۷/۰
نسبت بدهیهای جاری
۱۴/۰
۶۱/۳
۰۰۰/۰
اندازه شرکت
۰۰۲/۰
۰۷/۳
۰۰۲/۰
اهرم مالی
۱۱۶/۰
۱۷۱/۳
۰۰۲/۰
رشد شرکت
۰۷۴/۰
۲۱/۲
۰۳/۰
ضریب تعیین تعدیل شده
۱۹۵/۰
آماره F
۳۶۹/۶
آماره دوربین واتسون
۸۶/۱
سطح معناداری کل مدل
۰۰۰/۰
همان طور که در جدول شماره (۴-۵) مشاهده می شود، نتایج ضریب و آماره t متغیر نسبت دارایی های جاری برابر با ۰۱/۰و ۷۲/۰است، ضریب این متغیر ارتباط مثبت بین نسبت دارایی جاری و انحراف معیار بازده دارایی هارا نشان میدهد، اما با توجه به آماره t، این ارتباط از لحاظ آماری معنادار نمی باشد. همان طور که در قسمت آمار توصیفی نیز مشاهده گردید میزان سرمایه گذاری بانکها در دارایی های جاری بالا میباشد و لذا ریسکی را در خصوص سرمایه گذاری در دارایی ها تحمل نمی نمایند و عدم ارتباط این نسبت با انحراف معیار بازده دارایی ها، نیز مهر تاییدی بر این ادعا میباشد. لذا فرضیه اول تحقیق مبنی بر اینکه بین استراتژی جسورانه سرمایه در گردش و انحراف معیار بازده دارایی ها در صنعت بانکداری ارتباط معناداری وجود دارد، از دیدگاه استراتژی سرمایه گذاری جسورانه (به عنوان شاخصی از استراتژی جسورانه سرمایه در گردش) مورد تأیید قرار نمی گیرد.
همان طور که در جدول شماره (۴-۵) مشاهده می شود، نتایج ضریب و آماره t متغیر نسبت بدهی های جاری برابر با ۱۴/۰ و ۶۱/۳ است، ضریب این متغیر ارتباط مثبت و معنادار بین نسبت بدهی جاری و انحراف معیار بازده دارایی ها را نشان میدهد. همان طور که در قسمت آمار توصیفی نیز مشاهده گردید میزان سرمایه گذاری بانکها در بدهی های جاری بالا میباشد و لذا ریسکی را در خصوص تامین مالی تحمل می نمایند و ارتباط مستقیم بین این نسبت و انحراف معیار بازده دارایی ها، نیز مهر تاییدی بر این ادعا میباشد. لذا فرضیه اول تحقیق مبنی بر اینکه بین استراتژی جسورانه سرمایه در گردش و انحراف معیار بازده دارایی ها در صنعت بانکداری ارتباط معناداری وجود دارد، از دیدگاه استراتژی تامین مالی جسورانه (به عنوان شاخصی از استراتژی جسورانه سرمایه در گردش) مورد تأیید قرار میگیرد.
ضریب و آماره t، متغیراندازه شرکت بیانگر ارتباط مثبت و معناداری بین اندازه شرکت و انحراف معیار بازده دارایی ها میباشد. به عبارت دیگر هرچه اندازه یک بانک از لحاظ دارایی ها بزرگتر باشد، ریسک آن هم افزایش مییابد. متغیر اهرم مالی هم ارتباط مثبت و معناداری را با انحراف معیار بازده دارایی ها نشان میدهد. به بیان دیگر هر چه اهرم مالی بانک بزرگتر باشد، ریسک بانک هم بیشتر خواهد شد.
ضریب و سطح معناداری متغیر رشد شرکت، نشان دهنده این است که ارتباط مثبت و معناداری بین این متغیر و انحراف معیار بازده دارایی ها وجود دارد.به عبارت دیگر هر چه بانکی از لحاظ رشدی بودن پیشروتر باشد، ریسک بیشتری را از لحاظ سرمایه گذاری در دارایی ها تحمل خواهد کرد.
جدول شماره (۴-۶): آزمون چاو و هاسمن برای تخمین نوع داده های فرضیه دوم
شرح
مقدار آماره
سطح معناداری
آزمون چاو
۹۹/۰
۴۷۹/۰
همان طور که در جدول شماره (۴-۶) مشاهده می شود، با توجه به اینکه سطح معناداری به دست آمده از آزمون چاو برای فرضیه اول برابر با (۴۷۹/۰) میباشد، در نتیجه فرضیه H0 (روش حداقل مربعات معمولی) رد نمی شود و روش داده های تلفیقی پذیرفته می شود. بنابرین، دیگر نیازی به آزمون هاسمن نیست.
فرضیه دوم تحقیق به شرح زیر میباشد:
H0= بین استراتژی جسورانه سرمایه در گردش و انحراف معیار حقوق صاحبان سهام در صنعت بانکداری ارتباط معناداری وجود ندارد.
H1 = بین استراتژی جسورانه سرمایه در گردش و انحراف معیار حقوق صاحبان سهام در صنعت بانکداری ارتباط معناداری وجود دارد.
نتایج آزمون فرضیه دوم در جدول شماره (۴-۷) نشان میدهد، آزمون F در سطح اطمینان بیشتر از ۹۹% معنادار میباشد و آماره دوربین واتسون نیز بین ۵/۱ تا ۵/۲ میباشد، که صحت الگوی رگرسیون را در مورد خطی بودن روابط بین متغیرها و استقلال مشاهدات تأیید می کند. ضریب تعیین تعدیل شده نیز نشان دهنده این است که ۲۹ درصد تغییرات در متغیر وابسته توسط متغیر های مستقل تبیین می شود.
جدول شماره (۴-۷): نتایج آزمون فرضیه دوم تحقیق
متغیر
علامت اختصاری
ضریب متغیر
آماره t
سطح معناداری
نسبت داراییهای جاری
۲/۰
۲۷/۲
۰۲۵/۰
نسبت بدهیهای جاری
۶۱/۰
۱۶/۲
۰۳/۰
اندازه شرکت
۰۱۱/۰-
۵۵/۲-
۰۱/۰
اهرم مالی
۴/۰
۶۵/۱
۱/۰
رشد شرکت
۰۴/۰
۳۳/۰
۷۳/۰
ضریب تعیین تعدیل شده
۲۹/۰
آماره F
۲۵۳/۴
آماره دوربین واتسون
۵۶/۱
سطح معناداری کل مدل
۰۰۰/۰
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-09-25] [ 12:53:00 ق.ظ ]
|