ارائه مدل ریاضی چند هدفه برای برنامه­ ریزی تولید ادغامی چند محصولی، چند دوره ای و چند سایتی در زنجیره تأمین چند سطحی

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

ملاحظات اهداف چندگانه نظیر کمینه‌سازی هزینه‌های سیستم تولیدی، بیشینه‌سازی میزان رضایتمندی مشتریان، بیشینه سازی بهره­وری کارکنان و کمینه سازی ریسک ناشی از تغییر پذیری پارامترهای ورودی
منظور نمودن ملاحظاتی نظیر آموزش کارکنان تولیدی، بهره­وری نیروی انسانی، محدودیت­های زیست محیطی، تخفیف مقداری و ارتباطات معکوس بین زمان تدارک و وسیله حمل و نقل
لحاظ نمودن عامل عدم قطعیت در پارامترهای مختلف ورودی و مدل سازی آن بر اساس رویکرد برنامه­ ریزی تصادفی پایدار و در عین حال حفظ کاربرد پذیری آن در محیط­های تولیدی
مدل سازی مسئله در جهت ارائه جواب­های حتی الامکان غیرحساس به تغییرات در پارامترهای ورودی
ارائه الگوریتم کارا و مؤثر در جهت حل مسئله فوق و اعتبارسنجی جواب­های بدست آمده از طریق مثال­های متعدد و مطالعه موردی
ساختار رساله
روش تحقیق مبتنی بر تجزیه و تحلیل ریاضی است که از طریق برنامه‌نویسی کامپیوتری انجام می‌پذیرد. مدل‌های توسعه داده شده به صورت مسائل برنامه‌ریزی ریاضی می‌باشند. مراحل انجام تحقیق شامل موارد اصلی ذیل می‌باشد:
مروری بر ادبیات موضوع
طراحی مدل‌‌ها تحت فرضیات مختلف
طراحی روش‌های حل مدل‌ها
تجزیه و تحلیل داده‌‌ها و آنالیز حساسیت مدل‌ها
نتیجه‌گیری
ادامه رساله به این صورت ساختاربندی شده است؛
در فصل دوم، ادبیات موضوع، با توجه به هدف تحقیق، مورد بررسی قرار گرفته است که این امر ما را در جهت تعریف بهتر و دقیق‌‌تر مساله مورد نظر یاری خواهد نمود. در انتهای این فصل، شکاف‌های مطالعاتی موجود به همراه ایده‌های تحقیق حاضر بیان می‌گردد.
در فصل سوم، تشریحی از مدل‌های برنامه‌ریزی ریاضی پیشنهادی جهت برنامه­ ریزی تولید ادغامی در زنجیره تأمین تحت فروض مختلف ارائه خواهد شد و طی بخش‌های مجزا به تشریح مساله، فرضیات در نظر گرفته شده، پارمترها و متغیرها و مدل ریاضی پیشنهادی پرداخته خواهد شد.
در فصل چهارم، روش­های پیشنهادی برای حل مدل‌ها معرفی شده است. در مواجهه با مسایل با ابعاد بزرگ روش ابتکاری و فوق ابتکاری نیز ارائه گردیده است. همچنین به منظور سنجش کارایی مدل‌ها و ارزیابی روش‌های حل پیشنهادی، مثال‌های عددی و مطالعه موردی ارائه شده و نتایج محاسباتی بدست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
در نهایت، فصل پنجم، به جمع‌بندی مطالب، نتیجه‌گیری و هم‌چنین بیان نوآوری‌های تحقیق و ارائه پیشنهاد برای تحقیقات آتی تخصیص یافته است.
مروری بر ادبیات تحقیق
مقدمه
برنامه­ ریزی تولید ادغامی[۲۰] (APP) بهترین راهِ برآورده کردن تقاضای مشتریان را در آینده­ای نه چندان دور (اغلب از ۳ تا ۱۸ ماه آینده)، از طریق تنظیم نرخ تولید در وقت عادی و اضافه کاری، سطوح موجودی، سطوح نیروی کار، قراردادهای جنبی، سفارشات عقب افتاده و سایر متغیرهای کنترلی، مشخص می­نماید. APP توجه بسیاری از محققان را از سال ها پیش به خود معطوف ساخته است (شی و هسی[۲۱]۱۹۹۶). از هنگامی که هالت و همکاران [۲۲] (۱۹۵۵) قاعده [۲۳]HMMS را در سال ۱۹۹۵ ارائه کردند، محققان مدل­های بیشماری را با مزایا و معایب مختص به خود، جهت کمک به حل مسائل APP توسعه داده­اند. به دلیل تلفیق مباحث برنامه­ ریزی تولید کلی با برنامه­ ریزی زنجیره تأمین در تحقیق حاضر، مرور مقالاتی که در هر دو حوزه توسعه یافته است خالی از لطف نیست.
در ادامه، ادبیات تحقیق به دو قسمت کلی قبل از سال ۲۰۰۰ میلادی و بعد از آن تقسیم می­گردد.
مروری بر مدل ­های برنامه ­ریزی تولید (قبل از سال ۲۰۰۰)
به دلیل کثرت مقالات علمی در حوزه برنامه­ ریزی تولید در پایگاه­های معتبر علمی، این مقالات بصورت فهرست­وار و بر طبق تاریخ انتشار آنها در دو جدول جداگانه نمایش داده می­ شود. تاریخ چاپ مقاله، نویسندگان مقاله، رویکرد استفاده شده در مقاله، نوع تقاضا (ثابت/متغیر)، نوع هزینه تولید (خطی/ خطی شکسته/غیر خطی/ محدب/مقعر)، چند محصولی بودن مدل، در نظر گرفتن سفارشات عقب افتاده، ملاحظات مربوط به مدل سازی و روش حل و در نهایت، داشتن مطالعه موردی از جمله محورهایی است که برای جدول مقایسه ای ۲-۱ در نظر گرفته شده است. نکته حائز اهمیت این است که این مقالات همگی به قبل از سال ۲۰۰۰ میلادی باز می­گردد و مقالات بعد از این تاریخ در قسمت بعدی تحقیق مورد بررسی قرار می­گیرد. در جدول ۲-۲ نیز تاریخ انتشار مقاله، نویسندگان مقاله، موضوع مقاله، نوع عدم قطعیت در نظر گرفته شده در مقاله و رویکرد حل مسئله ارائه شده است. در مجموع صد مقاله در این دو جدول مورد بررسی قرار گرفته اند.

جدول ‏۲‑۱- تکنیک­ های مختلف حل مسئله برنامه­ ریزی تولید به ترتیب زمانی قبل از سال ۲۰۰۰ میلادی
تاریخ محققین رویکرد تقاضا هزینه تولید چند محصولی سفارش عقب افتاده ملاحظات اجرا
۱۹۵۳ Charnes, Cooper,
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...