" پایان نامه -تحقیق-مقاله – تعریف مفهومی و عملیاتی ابعاد بهره وری منابع انسانی: – 3 " |
“
- تعریف مفهومی شایستگی:
برای آن که توانمندشدن ممکن شود، افراد باید در کاری که به آن واگذار میشوند، احساس خودکارآمدی داشته باشند. همچنین برای با اعتماد گام برداشتن به سمت جلو افراد باید به مهارت، دانش، تجربه و سایر توانمندیهای خود اطمینان داشته باشند(اسپریتزر، ۲۰۰۷).
تعریف عملیاتی شایستگی:
شایستگی در این تحقیق نمرهای است که از پاسخدهی به ۳سوال پرسشنامه توانمندسازی روانشناختی اسپریتزر در سوالات ۴، ۵ و ۶ به دست می آید.
- تعریف مفهومی خودتصمیمگیری:
به معنای تبیین رفتار شخص توسط خود فرد میباشد(اسپریتزر و دونسن[۱۰]، ۲۰۰۵)یعنی هر قدر فرد فرصت بیشتری در انتخاب وظایف، چگونگی انجام کار و قبول مسولیت کار خود را داشته باشد، احساس توانمندی بیشتری می کند(اسپریتزر، ۲۰۰۷).
تعریف عملیاتی خودتصمیمگیری:
خودتصمیمگیری در این تحقیق نمرهای است که از پاسخدهی به ۳ سوال پرسشنامه توانمندسازی روانشناختی اسپریتزر در سوالات ۷، ۸ و ۹ به دست می آید.
- تعریف مفهومی اثرگذاری:
این که آیا انجام یک شغل یا وظیفه خاص تغییری در کل کار به وجود میآورد. هرقدر اعتقاد کارمند بر این تاثیر بیشتر باشد، انگیزه بیشتری برای انجام آن احساس می کند(همان).
تعریف عملیاتی اثرگذاری:
تاثیر در این تحقیق نمرهای است که از پاسخدهی به ۳ سوال پرسشنامه توانمندسازی روانشناختی اسپیرتزر در سوالات ۱۰، ۱۱، ۱۲ به دست می آید.
بهره وری منابع انسانی:
تعریف مفهومی: بهره وری منابع انسانی به مفهوم استفاده مفید، مؤثر و کارآمد از مهمترین عامل موفقیت سازمان، یعنی منابع انسانی است(محمدی، ۱۳۹۰).
تعریف عملیاتی: بهره وری منابع انسانی در این تحقیق نمرهای است که از پاسخدهی به ۵۲ سوال پرسشنامه بهره وری منابع انسانی هرسی و گلداسمیت در هفت بعد(توان، شناخت شغل، حمایت سازمانی، انگیزش، بازخورد عملکرد، سازگاری محیطی و اعتبار)به دست می آید.
تعریف مفهومی و عملیاتی ابعاد بهره وری منابع انسانی:
تعریف مفهومی توان: توانایی و قابلیت به انجام رساندن موفقیتآمیز یک تکلیف(محمدی، ۱۳۹۰).
تعریف عملیاتی توان: تعریف عملیاتی توان در این تحقیق نمرهای است که از پاسخدهی به سوالات (۱تا۸) پرسشنامه بهره وری منابع انسانی هرسی و گلداسمیت بهدست می آید.
تعریف مفهومی شناخت شغل: هریک از کارکنان از آنچه باید انجام دهند و زمان و چگونگی انجام آن شناخت کافی داشته باشند و کار نیز مورد قبول آن ها باشد(همان).
تعریف عملیاتی شناخت شغل: تعریف عملیاتی شناخت شغل در این تحقیق نمرهای است که از پاسخدهی به سوالات (۹تا۱۵) پرسشنامه بهره وری منابع انسانی هرسی و گلداسمیت بهدست می آید.
تعریف مفهومی حمایت سازمان: منظور حمایت یا کمکی است که کارکنان برای انجام دادن موفقیتآمیز کار به آن نیازمندند(همان).
تعریف عملیاتی حمایت سازمان: تعریف عملیاتی حمایت سازمان در این تحقیق نمرهای است که از پاسخدهی به سوالات (۱۶تا۲۳) پرسشنامه بهره وری منابع انسانی هرسی و گلداسمیت بهدست می آید.
تعریف مفهومی انگیزش یا تمایل: منظور، انگیزه کارکنان برای کارمربوط است. انگیزه اتمام موفقیتآمیز کاری که در دست دارند(همان).
تعریف عملیاتی انگیزش یا تمایل: تعریف عملیاتی انگیزش یا تمایل در این تحقیق نمرهای است که از پاسخدهی به سوالات (۲۴تا۳۲) پرسشنامه بهره وری منابع انسانی هرسی و گلداسمیت بهدست می آید.
تعریف مفهومی بازخورد: منظور از این نوع بازخورد، ارائه غیررسمی عملکرد روزانه فرد به او و همچنین بازدیدهای رسمی دورهای است(همان).
تعریف عملیاتی بازخورد: تعریف عملیاتی بازخورد در این تحقیق نمرهای است که از پاسخدهی به سوالات(۳۳تا۴۲) پرسشنامه بهره وری منابع انسانی هرسی و گلداسمیت بهدست می آید.
تعریف مفهومی اعتبار: منظور، معتبر بودن تصمیات مربوط به منابع انسانی از نظر قانونی و هنجارها توسط مدیراست(همان).
تعریف عملیاتی اعتبار: تعریف عملیاتی اعتبار در این تحقیق نمرهای است که از پاسخدهی به سوالات(۴۳تا۴۶) پرسشنامه بهره وری منابع انسانی هرسی و گلداسمیت بهدست می آید.
تعریف مفهومی سازگاری محیطی: عوامل بیرون سازمان که می تواند عملکرد فرد را تحت تاثیر قرار دهد، محیط را تشکیل میدهد(آیتی، ۱۳۸۹).
تعریف عملیاتی سازگاری محیطی: تعریف عملیاتی سازگاری محیطی در این تحقیق نمرهای است که از پاسخدهی به سوالات(۴۷تا۵۲) پرسشنامه بهره وری منابع انسانی هرسی و گلداسمیت بهدست می آید.
فصل دوم
مبانی نظری و پیشینه پژوهش
در این فصل از پژوهش به بررسی ادبیات و مبانی نظری و در انتها پیشنه تحقیقات انجام شده در داخل و خارج از کشور در رابطه با توانمندسازی روانشناختی و بهره وری منابع انسانی پرداخته شده است. در بخش اول توانمندسازی روانشناختی، تعاریف، مدلها، ابعاد، رویکردها، اصول، اهداف و… آن به تفضیل مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و در بخش دوم در مفهوم شناسی بهره وری منابع انسانی، سعی شده است که ادبیات، تاریخچه و تعاریف بهره وری و انواع مدلها و همچنین عوامل مؤثر بر آن مورد بررسی قرار گیرد و در ادامه فصل به بررسی ارتباط بین توانمندسازی روانشناختی و بهره وری منابع انسانی پرداخته شده، همچنین در بخش سوم به تحقیقات داخلی و خارجی انجام شده در زمینه توانمندسازی روانشناختی و بهره وری منابع انسانی اشاره شده است.
تاریخچه توانمندسازی
“
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-09-21] [ 08:18:00 ب.ظ ]
|