(دهقانپور۱۳۸۷) پژوهشی با عنوان” بررسی رابطه بین ارزش افزوده اقتصادی و بازده واقعی سهام در ‌گروه‌های منتخب پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران” انجام داد. نمونه این پژوهش شامل شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از سه گروه منتخب: فلزات اساسی، سیمان و گچ و آهک در طی دوره زمانی ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶ بود . پژوهش نشان داد بین بازده واقعی سهم با ارزش افزوده اقتصادی ارتباط معنی داری وجود ندارد. با انجام عمل استانداردسازی بر روی ارزش افزوده اقتصادی محاسبه شده برای هر شرکت مشخص گردید شرکت سیمان قائن قویترین عملکرد و شرکت فولاد خوزستان ضعیفترین عملکرد را داشته است .

(قائمی و طوسی۱۳۸۷) در پژوهشی تحت عنوان “بررسی عوامل مؤثر بر بازده سهام شرکت­های صنایع غذایی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران “نشان داد که ریسک سیستماتیک بر بازده مورد انتظار مؤثر است.

(اردکانی ومحمودیان ۱۳۸۹) در تحقیق با عنوان بررسی ارتباط سود تقسیمی با پیش‌بینی سودهای آتی با بهره گرفتن از مدل تعدیل شدهCKSS، در شرکت­های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره­ زمانی ۷۹ تا ۸۵ با بهره گرفتن از مدل رگرسیون چند متغیره پرداختند. نتایج این آزمون نشان داد که میزان پرداخت سودهای تقسیمی در میزان دقت پیش ­بینی سودهای آتی تأثیری ندارد.

(شجاع و شجاع۱۳۹۱) در تحقیق خود با عنوان بررسی مقایسه ای بین تغییرات سود تقسیمی و تغییرات قیمت سهام در شرکت‌های در شرکت های مواد غذایی پذیرفته شده پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با بهره گرفتن از مدل رگرسیون خطی ‌به این نتیجه رسیدند که بین تغییرات سود تقسیمی و تغییرات قیمت سهام در شرکت‌های مواد غذایی پذیرفته شده در بورس ارتباط معناداری وجود ندارد.

۲-۱۱- خلاصه فصل

در این فصل به مبانی نظری تحقیق پرداخته شد. در ابتدا تعاریفی از سود، اهمیت تقسیم سود و انواع سود تقسیمی و همچنین سیاست های تقسیم سود شرح داده شدند. در ادامه بازده و انواع آن تعریف و روش های مختلف محاسبه آن شرح داده شدند. در پایان نیز تحقیقات انجام شده در داخل و خارج از کشور عزیزمان مرور گردیدند.

فصل سوم

روش تحقیق

۳-۱- مقدمه

یکی از مهمترین مراحل هر تحقیق علمی، تدوین روش­ انجام آن است. اگر یک تحقیق از مبانی نظری بسیار قوی برخوردار باشد و داده ­های آن به صورت دقیق و کامل گردآوری شده باشند، اما از روش تحقیق مناسبی برای تجزیه و تحلیل داده ­ها استفاده نشده باشد، نتایج تحقیق چندان قابل اتکا نخواهد بود. به همین دلیل، برای رد یا عدم رد فرضیات هر تحقیق، لازم است که شیوه و روش تحقیق مناسب اتخاذ شود. در این شرایط است که یافته ­های تحقیق قابل اتکا بوده و ‌می‌توان از نتایج آن برای تصمیم ­گیری استفاده کرد. با توجه به اهمیت موضوع سود تقسیمی، در این تحقیق رابطه بین سود تقسیمی و بازده مورد انتظار سهامدار در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار مورد بررسی قرار ‌می‌گیرد.

در این فصل به تشریح اجرای روش تحقیق پرداخته می شود. ابتدا به بیان فرضیه ­های تحقیق، تعریف متغیرهای آن، جامعه آماری و نمونه آماری و منابع جمع‌ آوری داده ها و چگونگی تجزیه و تحلیل داده ها پرداخته می­ شود. سپس در فصل بعد، اطلاعات مورد نظر ‌در مورد این شرکت ها تجزیه و تحلیل شده و در فصل پنجم نتایج این تجزیه و تحلیل همراه پیشنهادهایی ارائه می‌گردد.

۳-۲- اهداف تحقیق

اهداف اساسی این تحقیق به شرح ذیل می­باشند:

    1. تعیین ارتباط میان سود تقسیمی و بازده مورد انتظار سهامدار در صنایع مواد دارویی و غذایی به جز قند

  1. تعیین ارتباط میان سود تقسیمی و قیمت سهام در صنایع مواد دارویی و غذایی به جز قند

۳-۳- سوالات تحقیق

در این پژوهش به دنبال یافتن پاسخی برای سؤالات زیر هستیم:

    1. آیا بین سود تقسیمی و بازده مورد انتظارسهامدار در صنایع مواد دارویی و غذایی به جز قند ارتباط معناداری وجود دارد؟

  1. آیا بین سود تقسیمی و قیمت سهام در صنایع مواد دارویی و غذایی به جز قند ارتباط معناداری وجود دارد؟

۳-۴- فرضیه ­های تحقیق

فرضیه ­های تحقیق به شرح زیر هستند:

فرضیه اول:

۰H : بین سود تقسیمی و بازده مورد انتظار سهامدار در صنایع مواد دارویی و غذایی به جز قند رابطه معنی داری وجود ندارد.

۱H : بین سود تقسیمی و بازده مورد انتظار سهامدار در صنایع مواد دارویی و غذایی به جز قند رابطه معنی داری وجود دارد.

فرضیه دوم:

۰H: بین سود تقسیمی و قیمت سهام در صنایع مواد دارویی و غذایی به جز قند رابطه معنی داری وجود ندارد.

۱H: بین سود تقسیمی و قیمت سهام در صنایع مواد دارویی و غذایی به جز قند رابطه معنی داری وجود دارد.

۳-۵- تعریف متغیرهای مفهومی و عملیاتی تحقیق

۳-۵-۱ متغیرهای وابسته

در این تحقیق از بازده مورد انتظار سهامدار و قیمت سهام به عنوان متغیرهای وابسته استفاده می شود.

۳-۵-۱-۱ بازده مورد انتظار سهامدار.

  • محاسبه بازده مورد انتظار سهامدار در رابطه با سهام شرکت‌ها: نرخ بازده مورد انتظار سهم i طبق الگوی قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای برابر است با:

M(Ri) = Rf+ βi [ E(Rm) – Rf ]

M(Ri): بازده مورد انتظار سهام i

Rf: نرخ بازده(بهره) بدون ریسک: در این تحقیق نرخ سود اوراق مشارکت با تضمین دولت در ایران به عنوان نرخ بازده (بهره) بدون ریسک در نظر گرفته شده است.

Rm: ارزش منتظره بازده مجموعه بازار(میانگین بازدهی بازار): برای محاسبه ارزش منتظره بازده مجموعه بازار از جدول روند شاخص کل قیمت سهام که توسط بورس اوراق بهادار تهران استفاده شده است.

βi: عامل ریسک سیستماتیک (ریسک بازار): از تقسیم کوواریانس بازدهی سهم مور نظر و بازدهی بازار بر بازدهی بازار به دست می ­آید.

شاخص قیمت سهام: در اکثر قریب به اتفاق بورس­های جهانی برای آگاهی از روند کلی قیمت سهم و به طور کلی برای اطلاع از وضع عمومی بازار و اقتصاد، شاخصی تحت عنوان شاخص قیمت سهام محاسبه می شود که کاربرد وسیعی دارد. شاخص قیمت در بورس تهران از اول سال ۶۹ محاسبه و به نام Tepix در سطح بین‌المللی شناخته شده، فرمول محاسباتی شاخص قیمت سهام در بورس تهران منطبق بر فرمول لاسپیرز است.

علاوه بر شاخص کل قیمت سهام که بر اساس کلیه ی شرکت های پذیرفته شده تهیه می شود، شاخص دیگری نیز به همین روش برای شرکت ها در قالب صنایع مختلف و تک تک شرکت های پذیرفته شده در بورس محاسبه و به صورت روزانه منتشر می شود.

۳-۵-۱-۲ قیمت سهام

  • محاسبه قیمت سهام: (Pit): آخرین قیمت بازار هر سهم شرکت i قبل از مجمع عمومی در سال t.

۳-۵-۲ متغیرهای مستقل تحقیق

۳-۵-۲-۱ متغیر مستقل اصلی: سود تقسیمی هر سهم

۳-۵-۲-۲ متغیرهای مستقل فرعی

۳-۵-۲-۲-الف نسبت حاشیه سود ناخالص

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...