• هاشمی و همکاران(۱۳۸۹) در تحقیقی توانمندی اجزای نقدی و تعهدی سود در پیش‌بینی سود غیر عادی و تعیین ارزش شرکت را ارزیابی نمودند . تحقیق آن ها از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت و روش از نوع توصیفی- همبستگی و مدل آماری تحقیق ، مدل رگرسیون چندمتغیره بوده است . جامعه آماری تحقیق ، شامل شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۶ بوده و برای نمونه گیری از روش حذف سیستماتیک بر اساس شرایط زیر استفاده نمودند :

    • فعالیت شرکت ها تولیدی باشد .

    • حداقل هرماه یک بار ، سهام شرکت ها در بورس مبادله شده باشد .

    • سال مالی شرکت ها ، منتهی به ۲۹ اسفند باشد .

  • در قلمرو زمانی تحقیق ، تغییر سال مالی نداشته باشند .

بر این اساس ۶۳ شرکت به عنوان نمونه توسط آن ها انتخاب گردید . در این تحقیق چهار فرضیه تدوین و به منظور بررسی فرضیه‌ها ، از سه مدل خطی اطلاعات بر مبنای چهارچوب مدل فلتهام-اوهلسن[۱۱۱] استفاده گردیده است . نتایج تحقیق نشان داد که توانمندی جریان های نقدی و مجموع اقلام تعهدی در تعیین ارزش شرکت و پیش‌بینی سود ، غیرعادی است و اجزای اقلام تعهدی دارای توانایی پیش‌بینی سود غیرعادی بوده است ، گرچه در سطح نمونه انتخابی ، تنها برخی ضرایب اجزای اقلام تعهدی از لحاظ آماری معنادار هستند (هاشمی و همکاران ،۱۳۸۹ ،ص ص ۱۱۲-۹۳) .

    • هاشمی و همکاران (۱۳۸۹) تحقیقی را تحت عنوان” تأثیر اهرم مالی ، سیاست تقسیم سود و سودآوری بر ارزش آتی شرکت ها” انجام دادند . جامعه آماری تحقیق آن ها ، شرکت های تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره ی زمانی ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۷ بود و برای تعیین نمونه آماری ، از روش حذف سیستماتیک استفاده کردند که در نهایت ۹۲ شرکت را مورد بررسی قرار دادند . آن ها در این تحقیق دو فرضیه تدوین کرده و از مدل لگاریتمی استفاده نمودند تا احتمال افزایش یا کاهش ارزش شرکت را محاسبه نمایند . فرضیه های آن ها شامل:

    • تأثیر اهرم مالی ، سیاست تقسیم سود و سودآوری بر ارزش شرکت

  • تأثیر اهرم مالی ، سیاست تقسیم سود و سودآوری بر ارزش آتی شرکت

نتایج تحقیق بیانگر تأیید هر دو فرضیه بود یعنی بین اهرم مالی، سیاست تقسیم سود و سودآوری باارزش شرکت رابطه ی مثبت و معناداری وجود دارد و همچنین بین متغیرهای فوق با ارزش آتی شرکت نیز رابطه ی مثبت و معناداری وجود دارد (هاشمی و اخلاقی، ۱۳۸۹، ص ص ۴۹-۳۸) .

  • رحمانی و همکاران (۱۳۹۱) در تحقیقی تأثیر انعطاف پذیری مالی بر میزان سرمایه گذاری و ارزش شرکت ها را مورد بررسی قرار دادند . آن ها برای شناسایی انعطاف پذیری مالی از ظرفیت مازاد بدهی استفاده نمودند . جامعه آماری تحقیق ، شامل تمامی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است که با تعدیل جامعه با قید شرایط زیر ، نمونه های آماری مشخص گردید :

    1. عدم شمول مؤسسه های مالی و سرمایه گذاری .

    1. داده های مورد نظر آن ها در دسترس باشد .

    1. داده های حداقل ۵ شرکت در آن صنعت وجود داشته باشد .

  1. پایان سال مالی شرکت های نمونه ، اسفند ماه هر سال باشد .

با توجه به قیدهای فوق ، نمونه ی تحقیق آن ها مشتمل بر ۷۷ شرکت از ۹ صنعت می‌باشد . دوره زمانی تحقیق آن ها از سال ۱۳۷۸ تا سال ۱۳۸۸ است . فرضیه های تحقیق عبارتند از :

    1. بین انعطاف پذیری مالی و میزان سرمایه گذاری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد .

  1. انعطاف پذیری مالی با ارزش شرکت ها رابطه مثبت و معناداری دارد .

نتایج تحقیق حاکی از آن بود که انعطاف پذیری مالی بر میزان سرمایه گذاری تأثیر منفی و بر ارزش شرکت ها تأثیر مثبت و بااهمیتی داشته است و شرکت های دارای انعطاف پذیری مالی از دید بازار حائز ارزش بیشتری هستند (رحمانی و غلامی و پاکیزه ، ۱۳۹۱ ،ص ص ۷۶-۵۳ ) .

    • اعتمادی و همکاران (۱۳۹۱) در تحقیقی تحت عنوان “افشا و ارزش شرکت در بازار سرمایه نوظهور ایران” به بررسی تاثیر افشای اطلاعات بر ارزش شرکت ها پرداختند . بدین منظور اطلاعات مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران را طی سال های ۱۳۸۲ تا۱۳۸۷ مورد بررسی قرار دادند . تحقیق آنان توصیفی و از لحاظ ماهیت تحقیقی از نوع همبستگی بوده است . آن ها با بهره گیری از رگرسیون چندگانه و تحلیل داده های ترکیبی و کنترل عواملی مانند اندازه دارایی ها ، سودآوری ، اهرم و رشد ‌به این نتیجه رسیدند که بین افشا و ارزش شرکت رابطه مثبت و معناداری وجود دارد . در این تحقیق آن ها برای کمی نمودن متغیر افشا از رتبه هایی که توسط سازمان بورس به شرکت ها اختصاص یافته بود ، استفاده نمودند . نتایج این تحقیق با پیش‌بینی های تئوری مالی مبتنی بر این که افشای بهتر از طریق کاهش هزینه سرمایه شرکت یا افزایش جریان های نقدی متعلق به سهام‌داران ، ارزش شرکت ها را افزایش می‌دهد ، هم خوانی دارد (اعتمادی و حصارزاده و محمدآبادی ،۱۳۹۱، ص ص۷۷-۶۷) .

    • بهار مقدم و همکاران (۱۳۹۱) تحقیقی تحت عنوان “بررسی تاثیر سرمایه گذاری شرکت ها بر رابطه زیان با ارزش شرکت” را انجام دادند . تحقیق آنان از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت تحقیقی از نوع همبستگی بوده است . دوره ی زمانی تحقیق از ابتدای سال ۱۳۷۹ تا پایان سال ۱۳۸۸ و جامعه آماری آن ، تمام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده است و نمونه آماری تحقیق به روش غربالی از بین شرکت ها انتخاب شده و شرکت های نمونه تحقیق ، شرکت های زیانده بودند . نتایج تحقیق نشان داد ، سرمایه گذاری شرکت ها موجب کاهش رابطه منفی بین زیان و ارزش بازار سهام می‌گردد (بهار مقدم و عباس زاده ،۱۳۹۱،ص ص ۵۴-۳۵) .

    • قربانی و عدیلی(۱۳۹۱) تحقیقی را تحت عنوان “نگهداشت وجه نقد ، ارزش شرکت و عدم تقارن اطلاعاتی” انجام دادند . هدف اصلی تحقیق ، بررسی رابطه ی بین نگداشت وجه نقد و ارزش شرکت در وضعیت عدم تقارن اطلاعاتی بود . جامعه آماری تحقیق کلیه ی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده که تعداد ۱۰۵ شرکت به عنوان نمونه انتخاب شد تا طی دوره ی زمانی ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۷ مورد بررسی قرار گیرند . به منظور آزمون فرضیه‌ها و تخمین ضرایب از روش تجزیه و تحلیل پانل و رگرسیون حداقل مربعات ادغامی استفاده نمودند . نتایج تحقیق حاکی از آن بود که در وضعیت عدم تقارن اطلاعاتی بین نگهداشت وجه نقد و ارزش شرکت رابطه ی معکوس و معناداری وجود دارد و یافته ها مؤید نظریه ی جریان نقدی آزاد[۱۱۲] بود (قربانی و عدیلی،۱۳۹۱،ص ص ۱۴۹-۱۳۱) .
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...