پایان نامه ها و مقالات تحقیقاتی – ۲-۶- مفهوم مدیریت ارتباط با مشتری – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
۲-۵-۷- کاربرد رسانه اجتماعی
شرکتها از رسانههای اجتماعی غالباً برای افزایش جلب نظر و آشنایی (مشتریان)، گسترش ارتباطات و اعتمادسازی، استفاده میکنند. شاید در حال حاضر مزیت اولیه کاربرد رسانه های اجتماعی جلب توجه است. دیگر استفاده کلیدی از رسانههای اجتماعی، ارائه خدمات مشتریان برای ایجاد و حفظ ارتباطات با مشتریان است هدف از ایجاد این گونه روابط، ایجاد بازار و برندسازی محصولات است که باعث به وجود آمدن مشتریان جدید میگردد.
رسانه های اجتماعی، ابزاری برای خدمترسانی به مشتری هستند و شرکتها از آن به عنوان محلی برای جمع آوری برداشتها، تأثیرات و واکنش آنی مشتری به موارد مختلفی که در فضای تجاری به وجود میآید، استفاده میکنند.
رسانه های اجتماعی به شرکتها اجازه میدهد که با به اشتراکگذاری اطلاعات در مقیاسهای کوچکتر، مستقیماً با نیازهای مشتری روبرو شوند و با ادبیاتی که برای مشتری عام قابل فهم است، نیاز او را برطرف سازند (دی کمرا[۸۸]، ۲۰۱۱).
در خصوص مهمترین کارکردهای رسانههای اجتماعی، یادگیری مطالب جدید، عضویت و فعالیت در گروههای متناسب با سلایق فردی، سرگرمی، دوستیابی، کسب اخبار و تشکیل گروه های جدید و مدیریت آنها اولویتهای افراد را تشکیل می دهند.
در میان کارکردهای رسانههای اجتماعی، کارکردهای گروهی به صورت ویژهای مدنظر افراد قرار دارد و مدیریت گروه های جدید و عضویت در گروه های موجود و فعالیت در آنها جزو اولویتهای اصلی افراد است؛ بنابرین کارکردهای گروهی رسانههای اجتماعی اینترنتی از اهمیت ویژهای برخوردار است و افراد با حضور در گروه های مذکور نیازهای اجتماعی خود به ویژه، نیاز به روابط اجتماعی را ارضاء میکنند.
توجه به کارکردهای مذکور همچنین بیانگر آن است که رسانههای اجتماعی علاوه بر آنکه همانند سایر رسانه ها در کارکردهای نظارت و اطلاعرسانی، آموزش و تفریح و سرگرمی توانسته اند مؤثر واقع شوند، دارای این کارکردها نیز هستند (بشیر و افراسیابی، ۱۳۸۹).
۲-۵-۸- آسیبشناسی رسانههای اجتماعی
پدیده های مولود فناوری های نوین را میتوان همچون سایر پدیده ها، از منظر آسیبشناسانه نیز مورد مطالعه قرار داد. چنین رویکردی، با توجه به فرصت یا تهدید قلمداد کردن کاربرد این پدیده ها، قابل تفسیر است. در اینکه فنآوریهای نوین اطلاعات و ارتباطات فرصتهای بیسابقهای برای فراهمآوری، ذخیره، پردازش، و بازیابی اطلاعات (متنی، صوتی، تصویری، و چند رسانه ای) و نیز تعامل، اشتراکگذاری، تبادل اطلاعات در شبکه مهیا ساختهاند، تردیدی نمی توان روا داشت. اما، هنگامی که به جنبه های اجتماعی و کاربردی این پدیده ها نگریسته شود، به تناسب هنجارها، زمینه های اجتماعی- فرهنگی، شرایط اقتصادی- سیاسی و میزان توسعه یافتگی، جنبه های فرصت یا تهدید مطرح میگردد. در حقیقت، در این رویکرد، مقصود ما، آسیبشناسی فنآوری و مصنوعات آن نیست، بلکه آثار مترتب بر کاربرد آن است. تلقی تهدید، زاییده شیوه کاربرد، آثار و قضاوت درباره آثار فنآوری نوین است. شیفتگی صرف و مرعوب شدن در مواجهه با پدیده های فنآوری نوین، مانند شبکه های اجتماعی فضای سایبر، به همان اندازه جامعه را آسیبپذیر میسازد که واکنشهای تهدید انگارانه و مبتنی بر دانش اندک و عدم بصیرت کافی. تبدیل شدن این پدیدهها به تهدید، زاییده انفعال و از دست دادن زمان در انتخاب است. در چنین شرایطی، رسانههای اجتماعی که می توانند کارکردهایی چون اشتراک دانش، انتقال اطلاعات، گفتمانسازی، ایجاد همبستگی و تعامل سازنده، داشته باشند، به دلایلی که به آن ها اشاره شد، تبدیل به دغدغه و معضلی ناخواسته میشوند. با عملکردهایی که تاکنون از رسانههای اجتماعی در صحنه تحولات جهانی شاهد بودهایم، آسیبشناسی تعامل در این رسانه ها را میتوان از جنبه های گوناگونی مورد اشاره قرار داد. مانند:
-
- رسانههای اجتماعی همچون شبکه های اجتماعی می توانند کانونهای شکل گیری گروه های بزهکار، کلاهبردار و هنجارشکن باشند؛
-
- شبکه های اجتماعی می توانند به بروز جامعهای دوقطبی منجر شوند؛ جامعهای که بخشی از آن، با دسترسی، مشارکت و کنشگری در شبکه های اجتماعی به نوعی درک از پدیده ها و رویدادها دست مییابد که متفاوت از فهم بخش دیگری از جامعه است. اگر همین درک و برداشت گوناگون مبنای عمل قرار گیرد، امکان وقوع پیامدهای ناگوار وجود خواهد داشت؛
-
- ساز و کارهای کاملاً مؤثری برای مراقبت و پیگیری اعَمال مجرمانه گروهها و باندهای مروج فحشا و فساد در شبکه های اجتماعی وجود ندارد؛
-
- داده های موجود در شبکه های اجتماعی می توانند منبع اطلاعاتی بسیار با ارزشی برای سازمان های جاسوسی و دولتهای متخاصم باشند و منافع ملی کشورها را به مخاطره اندازند؛
-
- سایتها دریچه ورود به شبکه های اجتماعی سایبر هستند. با مسدود شدن، از بروز کارافتادن و هر نوع مشکل نرمافزاری/سختافزاری، شبکه روابط و تعاملات در معرض گسستگی کامل قرار میگیرد؛
-
- امکان سوء استفاده از داده های شبکه های اجتماعی برای تبلیغات و سوداگری همواره کنشگران را تهدید می کند؛
-
- دولتها و سازمانها می توانند از توان موجود در شبکه های اجتماعی برای عملی کردن برنامه های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و تبلیغاتی خود بهره برداری کنند؛ و
- گروه های هدف در شبکه های اجتماعی ممکن است به طور ناخواسته در معرض سوء استفاده افراد، سازمانها و دولتها قرار گیرند.
در پایان اشاره به این نکته لازم است که این فهرست می تواند بسیار طولانیتر باشد و در یک طبقه بندی منسجم ارائه گردد و در مطالعات مستقل و موردی به آن ها پرداخته شود. هدف از اشاره به آن ها، صرفاً به معنای دیدن روی دیگر سکه است (خانیکی و بابایی، ۱۳۹۰).
۲-۶- مفهوم مدیریت ارتباط با مشتری
اصطلاح مدیریت ارتباط با مشتریان با مفهوم امروزی آن از دهه ۱۹۹۰ پدید آمد و در قالب یک استراتژی کسب و کار به منظور انتخاب و مدیریت ارزشمند ارتباطات با مشتریان تدوین شد. مدیریت ارتباط با مشتریان نیازمند یک فلسفه مشتری محور و فرهنگ پشتیبانی از فرایندهای مؤثر بازاریابی، فروش و خدمات پس از فروش در سازمان میباشد .
فرهنگ مشتری محور بر مفهومی ساده از ارتباط یک به یک بین مشتریان و فروشندگان استوار است. این نگرش، به هر مشتری به چشم یک فرد با خواسته ها، خریدها و نیازهای مربوط به خود نگاه می کند. با بهره گرفتن از مدیریت ارتباط با مشتریان ارتباط مشتریان با شرکت و نیازمندیهای آن ها مورد بررسی و تحلیل قرار میگیرد. مدیریت ارتباط با مشتریان در واقع فرایندی است جهت جمع آوری و ادغام اطلاعات به منظور بهرهبرداری مؤثر و هدفمند از آنها. این اطلاعات می تواند در رابطه با مشتریان، فروش، بازاریابی مؤثر، و نیازهای بازار باشد (بارهات[۸۹]، ۲۰۰۹).
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-09-25] [ 12:44:00 ق.ظ ]
|